cine imi explica si mie cum e cu ciclu anovulat
Io nu inteleg ce se intampla la ciclul anovulatoriu. De ce apare sangerarea, daca si asa nu ovulez ?
Is disperata
Nu am avut ciclu normal niciodata, in sensu ca venea ffff rar si f abundent si indelungat.
Am facut tratament de stimulare ovariana cu clostilbegyt si m-am lasat, pt ca am facut chist ovarian de 7 cm si m-am descurajat.
Acuma in decurs de 45 de zile am avut 2 sangerari f reduse cantitativ, sub forma de pete.
Deja nu mai stiu ce si cum sa interpretez ...
Raspunsuri
Avalon spune:
Lipsa ovulatiei (anovulatia)
Anovulatia apare atunci cand ovarele nu elibereaza in fiecare luna un ovocit (ovul). In aceasta situatie, o femeie nu poate ramane insarcinata. Asadar, in lipsa ovulatiei, putem vorbi de infertilitate.
In mod normal, un ciclu se repeta la 4 saptamani (la 28 de zile) sau intre 21 si 35 de zile si este urmat de menstruatie sau sarcina, dupa caz. In cazul unui ciclu fara ovulatie, distanta dintre menstruatii este mai mare de 35 de zile si se intalnesc trei situatii. Prima, oligomenoreea, apare atunci cand ciclul se repeta la un interval cuprins intre 35 si 180 de zile. In cazul in care acesta are loc la un interval mai mare de 180 de zile putem vorbi de amenoree. La polul opus se situeaza menstruatiile care se succed la mai putin de 21 de zile (eumenoreea).
Anovulatia poate avea numeroase cauze, de la diete prea severe si stres la chisturile de ovar, disfunctii hipotalamice sau ale glandei tiroide etc. De asemenea, lipsa ovulatiei poate fi greu de detectat. De exemplu, o femeie poate avea o menstruatie normala, dar in acelasi timp ovarele ei sa nu elibereze niciun ovul. Insa in cele mai multe dintre cazuri, femeile care sufera de anovulatie nu au nici menstruatie.
pinkyly spune:
Si eu am cam aceeasi problema, dc mai spus ca mai precis eu nu ovulez...insa eu nu am ciclul neregulat, ovare polichistice.
Ai incercat sa afli cauza ac cicluri anovulatorii?
Ai facut vreo analiza hormonala? inteleg ca uneori e de vina o prolactina prea mare sau o insufienta progesteronica , din ac motiv nu ramanem nici gravide si nici nu avem ciclul regulat.
Solicita-i medicului tau ginecolog si niste dozari hormonale, daca nu ti-a facut pana acum.
Ai facut monitorizari ale ovulatiei? Mie mi-a prescris sa fac teste de ovulatie " dr sigur" in zilele 12,13,14,15,16,17 , vezi ca se gasesc la farmacie.
in ce faza a investigatiilor esti?
carme spune:
Acum nu sunt in nici o faza, decat ca ... la menstruatie, de 7 zile deja.
Nu am facut niciodata teste d eovulatie, am facut 2 luni clostilbegyt si atunci ma chema sa imi masoare foliculii in intervalul z 10 - z 13. Fara tratament nu imi cresteau mai deloc, cu tratament cel mai mare a fost de 13 mm, si acela s-a transformat in chist. Am facut si dozari hormonale, imi era prolactina prea mare, am luat dostinex pt scaderea prolactinei, dar imi era f rau de la el - greata, voma, ameteli. Nici clotilbegytul nu l-am suportat prea bine - aveam balonari, dureri de burta.
Dr meu e f ocupat si tot timpul pe fuga, explicatiile mi le dadea aproape scoase cu clestele de la el. Totusi, e renumit si mie mi se pare o persoana OK. Dar nu mi-a explicat de ce nu am ovulatie, probabil din cauza prolactinei. La mine e genetic, si la mama a fost asemanator - dar ea are 3 copii !