Mamici de ianuarie-februarie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Ce bine aratati gravidutelor!
Un lucru ma nelamureste: era asa de cald pe acolo ca va vad imbracate asa de subtirel!?

Cristia eu sunt o mamica care a nascut vaginal de 2 ori si a treia oara bebe nu s-a intors si am ajuns la cezariana.
Am studiat chestia cu intorsul de parca mi-as fi pregatit lucrarea de diploma.Pe scurt:

- vestea buna: doar 3% dintre bebei nu se intorc corespunzator pina in sapt.36

- daca e primul copil, nu exista disproportie cefalo-pelvica, placenta joasa sau lichid amniotic cam putin, muschi uterin incordat,bebe se intoarce in general prin saptaminile 27-30

- in sapt. 32 doar 14% dintre bebei nu s-au intors

- in Suedia se asteapta pina in sapt. 36 si daca nu s-a intors, se incearca sa se intoarca manual printr-o manevra exterioara.In Romania stiu ca nu se practica.

-unii bebei (cazuri destul de rare) se intorc chiar in ultimele zile, fie in pozitie craniana fie in pelvina daca erau in craniana.Ultima e surpriza foarte neplacuta iti dai seama.

Daca nu ai fost inca la ecografie nu ar fi motive de ingrijorare.Unde simti miscarile? Eu simteam o duritate rotunda in regiunea ombilicara si era capusorul, iar loviturile erau joase.Sper ca la tine sa se intoarca.

La primul copil angajarea(coborirea) se face mai devreme decit la urmatorii.La mine n-a prea fost asa: primii doi au coborit amindoi odata cu inceperea travaliului.

Mariana 26+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

bits,ai grija de tine! imi pare rau ca nu iti e bine.mai mergi la medic,poatepoate..
ari ela,o sa puna Alina mesajul cu bascuta,ca sa nu mai scriu iar.prostia e ca eu le fac pe moment,apoinu stiu ce am facut,trebuie sama uit iar..
la rochite bineinteles ca nu mai stiu,si acum am inceput sa fac a treia rochita,si am tot desfacut.e greu pana incep,ca daca difera atza,nu merge pe acelasi nr de ochiuri,si imi iese mare,imi dau seama de pe acum.asa ca o sa desfac iar si sa o incep mai mica,si o sa iau creionul si hartia si o sa notez ce fac,ca eumai fac,mai desfac,si la final nu stiu sa va mai spun.
cand ma trezesc o iau de la cap si notez.si maine dau "retzeta".
cu insomniile,nu prea ai ce face,si eu am,pe perioade.
eu bantui noptile pe aici,ca de-aia si tricotez.
acum sper sa adorm,ca sunt franta,m-am fortat sa ma trezesc dupa 3 ore,tocmai ca sa dorm noaptea..

trebuie sa merg dimineata sa fac programare pt analizele de care mi-a spus gineologul.
si apoi sa cumpar fructe ca nu mai am.
sper eu sa ma trezesc

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Intr-adevar intalnirea a fost super,eu pe unele fete deja le cunoscusem si baiatul Salinei e un scump
Burta mea nu s-a mai ridicat si in seara asta o simteam pe fii-mea pe diagonala.hmmmm..nush cum sta dar sper ca stie ca tre sa stea pe mijloc
Pe langa partile proaste..adik stresul meu ca pate nasc mai devreme si,mai nou, dus de de 2x mai des la baie e si parte buna in toate astea..
Aelita mami asta nu tre sa citesti,stiu ca o sa sune egoist dar e asa de bine sa stai 2 zile fara urma de arsuri,si sa respiri adanc fara sa te tina nik intre coaste..sryy but I FEEL GOOD ta,na,na,na

Adinush 33+ cu - Ingrid-Eileen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Am uitat ceva..e trecut de miezul noptii asa ca schimbam semnatura

Adinush 34+ cu - Ingrid-Eileen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

BUna dimineata fetelor

Dragelor vreau sa va zic ca aratati superb si mai bine decat la intalnirea cealalta. Singura suparare: voiam si eu sa vin

Va pup

sraluca32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Buna dimineata, insorite doamne! Cel putin la mine in cap asa e!
Duap o noapte in care nu am stat o clipa locului (sunt campioana nedetronata la vise de tot soiul) ma simt in forma, poate un pic dezamagita ca astia azi au anuntat ceva ploi in zona si va trebui sa-l tin pe Matei in casa... Dar... sanatosi sa fim ca belelele curg!

POvestile sunt inca in curs de descarcare, sunt mari si va mai dura cateva zile sa le termin pe toate cele 140 buc, insa cred ca puteti intra sa incepeti download-area.
Sunt deja 15 piese acolo asa ca azi aveti ce face!

Salina- iti tin pumnii pentru azi la doctor!
fetele de la intalnire - poate asa vede ochiul meu de somaleza, insa v-ati ingrasat bine proportionat asa incat aratati ca posibile modele pentru reviste de gravide!! Si sa va spun ca daca era Matei acolo va pupa la toate burticile, una nu scapa neluata in colimator! Nu seamana deloc cu David, cel din descriere!

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 31+ (33 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Lili sa inteleg ca nu te lasi si chestia cu dc++ cade?

sraluca33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata fetele, am aparut si eu, tarziu daca stau sa ma gandesc de cate ori m-am trezit azi noapte. Ma intreb cat o sa mai rezist .... Si mai nasol e ca atat cat dormeam, aveam niste cosmaruri cumplite: cu morti (din familie) cu cimitire, si alte "frumuseti". Culmea e ca s-a sculat sotul si zice ca si el a visat urat, ca era intr-un tunel din care nu putea iesi si il urmarea nu stiu ce. E clar, am luat-o razna amandoi. Voi aveti vise din astea?

Desi ieri am fost toata ziua la birou, tot nu am dormit toata noaptea. Dar seara eram fff obosita, si ma durea noada de nu mai puteam. Nu cred ca ma mai duc prea curand.

Cleopiciu, si al meu sta cu capul in jos dar nu simt nici o presiune. Tu o simti in mod constant sau numai din cand in cand. Ca ma gandesc ca poate durerea aia de noada sa fi fost presiune ... .

Ari-Ela, si eu tot la prima sarcina, si vestita pentru paranoia. Iti repet ce mi-a zis si mie dr luni, anume ca e bine ca bebe sa aiba mai mult de 2 episoade de miscari (adica se calculeaza un episod seria de miscari intre doua pauze mari) pe zi. Adica, asa am inteles eu, daca misca sa zicem dimineata seara si mai pe la pranz asa, tot e bine. Depinde si ce varsta are sarcina. Tu cat ai?

Cristia, eram convinsa ca bebe e transversal cand am intrat sambata la eco si cand colo el era cu capul in jos bine mersi.

Lili, am amutit complet cand am citit despre cel mic. Nu stiu ce sa mai zic, doar sper sa faca Dumnezeu o minune. Ma rog pentru el in continuare. Doamne ajuta!!!!

Va pup
Cata 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Neatza burtici!

Frumoase poaze si parca toate aratati super,numai eu nu.
Oare asa vi se intampla si voua?

Messo,ma asteptam sa vad si eu o femeie mai zdravana...dar cind colo abia te zaresc pe dupa mese.Arati bine fato, nu-ti mai fa probleme.

Salina,te asteptam cu vesti bune.Sa-ti traiasca ficiorasul!

Aelito,acum cind povestesti din ce familie de mestesugari te tragi,inteleg mai bine de unde vin frumusetile astea de rochite.
Cu analizele sunt si eu la fel ca tine...nu mi se da detalii si se pare ca functioneaza bine...ca nu ma zapacesc de cap cu date care oricum m-ar depasi si sigur m-ar nelinisti mai tare.Asa cred ca sunt sanatoasa si normala si bb e bine.Doamne ajuta!

Fetele cu insomnii,la mine a preluat barbatul simptomul asta...adica eu dorm si sforai bustean,iar el se trezeste de la 3-4 si bantuie prin casa.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Fetelor, repede ca tre' sa fug. Am fost la Dr. aseara, BB mic are 1350 g!!!!!!! Uraaaaa! Stiti ca eu eram ingrijorata ca la 24 de sapt. avea numai 620 g...deci a crescut f. mult in ultima luna, e mai mare cu 3 zile! Partea mai asa este ca este cu caputzul in sus iar...dar Tutunaru ne-a spus sa stam linistiti ca se va intoarce mai incolo! Colul bine, analizele bine, mergem inainte..

Aaa si i-am prins fata, era asa dragutz cum inghitea el lichid si chiar a cascat!! Ne-am topit amandoi...mi se pare ca seamana cu sotul meu :)))

Va pup, intru mai tarziu.

Aventura 28+ cu

Mergi la inceput