indemnizatia de nastere
Buna !
As vrea sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu indemnizatia de nastere. Am urmarit niste discutii aici la forum in care se spunea ca pentru primul copil primesti o indemnizatie de nastere de 1.400.000 lei.
Eu am deja o fetita si in august voi naste pentru a doua oara. Intrebarea este : numai pentru primul copil se beneficiaza de aceasta indemnizatie sau pentru fiecare nastere ?
Va intreb deoarece cand am nascut prima data (1999) nu exista aceasta indemnizatie ( sau cel putin eu nu am stiut nimic despre ea ).
Va multumesc!
Raspunsuri
simiongabriela spune:
citesti ziarul www.libertatea.ro din data de 16.05.2003 (vinerea trecuta) gasesti acolo toate informatiile pe care le doresti. a aparut un articol legat de suma de 1.400.000 lei care se plateste la nasterea fiecarui copil si ce acte trebuiesc depuse in aceasta privinta. daca nu poti accesa site-ul sau nu gasesti articolul in ziar iti pot da maine mai multe informatii pt mi-am listat articolul respectiv dar, din pacate, am lasat foaia respectiva acasa.
simion
ariadnne spune:
Mersi mult , Gabriela , dar sa stii ca nu am reusit sa intru pe site-ul ziarului Libertatea.
Oare ma poate ajuta cineva sa ma lamuresc si eu cum e cu aceasta indemnizatie de nastere ?
Va pup.
simiongabriela spune:
din cate imi aduc aminte ca scria in articol indemnizatia respectiva poate fi luata pt nasterea copilului la primii 4 copii si actele trebuiesc depuse nu mai mult de 6 luni de la nasterea.
mai multe informatii ti-am scris ca iti dau miine cand iti pun intregul articol, pt ca, din pacate, nici eu nu pot accesa ziarul.
simion
genutz spune:
Pt Ariadnne: citeste-ti mail-ul. Ai acolo artic din ziar.
Nu l-am pus aici pt ca nu-s sigur cum e cu dreptul de autor... bla, bla. Dar se poate afla usor cine e adevarata persoana din spatele numelui de aici.
simiongabriela spune:
Revin asupra subiectului:
ALOCATIA LA NASTEREA UNUI COPIL ESTE DE 1,4 MILIOANE LEI
Pt. fiecare din primii patru copii nou-nascuti, parintii beneficiaza de o alocatie de 1.400.000 lei. Aceasta nu se acorda insa daca bebelusul are mai mult de 6 luni, iar actele pt a beneficia de acest drept nu au fost depuse pana atunci. Florin Pasa, director in MMSS, ne-a precizat ca alocatia, acordata prin legea 416/2001, nu se acorda decat pt primii patru copii. Cererile se inregistreaza la primaria sectorului unde domiciliaza mama sau unde a fost inregistrata nasterea copilului. Platile se fac de Directia de Protectie Sociala din cadrul primariei, unde se depun urmatoarele acte:
- cerere tip;
- certificatul de nastere al copilului (copie si original);
- carte de identitate al mamei (copie si original);
- livret de familie (copie si original);
- declaratia pe propria raspundere cu privire la rangul nou-nascutului;
- certificatele de nastere ale celorlalti copii (copii si originale).
Sper sa-ti fie de folos informatiile. Mai multe poti afla la primariile de sector unde se depun si actele. Succes!
simion