Bebelushi din ianuarie-februarie 2003
Raspunsuri - Pagina 10
moto spune:
Dragele mele noi suntem tot stirbi....nici un dinte la orizont,dar are timp,baleste mult si tot ce apuca baga in gurita....sta bine in fundic si se joaca cu jucariile ,le arunca pe jos si ute asa toata ziulica ....eu ii dau jucariile el le arunca....nu prea gangureste dar rade cu hohote tare ,tare, eu l-am asezat in premergator dar nu il las mai nult de 10 min sta bine si atinge cu piciorusele pe jos,in rest nu mai doarme decat 1/2 de ora si doarme de 3 ori pe zi de la 5 pana la 8-9 nici vorba de somn,iar noaptea se mai trezeste de 2 ori ...bb-ii vostrii se mai trezesc noaptea? Va pup.Delia si bb-ul Sebi.
gogosica spune:
Si piticul meu tot stirb este...si pe 30 aug. implineste 7 luni. Baleste, mushca, isi baga toata mana in gura...se vad gingiile umflate si asteptam sa-i dea dintisorii in urmatoarele 2 saptamani.
L-am pus in tarc sa se joace dar se plictiseste repede si mai mult vrea sa-l tii in picioare (tinut, bineinteles)si sa topaie...sus-jos...sus-jos...si tot asa....pana te umpli de vanatai de cat topaie pe tine.Noaptea se trezeste de 2 ori: o data pe la 2,3 si o data spre dimineata pe la 5 dupa care doarme pana la 7-7.30.Si cand se trezeste in toiul noptii ce crezi ca face..."serveste" o mica masa de lapte direct de la sursa (eu inca il alaptez). Asa ca iti dai seama ce "fresh" sunt a doua zi la servici, dar deja m-am obisnuit.Mananca bine si acum are vreo 8,700 kg. Este atent la tot ce misca, mai ales ca noi avem si caine. Sa vezi ce chiote de veselie trage cand se scarpina catelu sau se scutura sau alte alea facute de catel...Si este bataie pe jucariile piuitoare.Zici ca am doi copii, nu unul (si catelului ii plac jucariile).Acum asteptam sa ne ridicam singuri in picioruse.
Pupici la mamici
Gogosica si Mihnea
bagoiu spune:
Noua nu ne ies dintii????????? Ca dureri avem
Noi am fost plecati la tara vreo doua saptamani unde ne-a placut tare mult: baie in curte, soare, aer, frunze, vaci, catei, pisici etc. Mai trist este ca ne-am intors direct la vaccin. E adevarat ca nu prea am plans, mai tare a plans Gabriel ca si lui i-a facut pe ala de la 30 de luni. Ne-am masurat si ne-am cantarit: 8 kg si 66 cm. Mie mi se pare cam putini cm. O sa repet masuratoarea. Eram cam emotionate si eu, si dna doctor ca ne astepta Bagoiu (Gabriel) la usa si trebuia sa fim foarte atente sa nu dam de inteles ce se petrece inauntru.
Noi papam mult lapte de la mami, fructe, inclusiv banana, mai putinica, ce-i drept, supa si piure de legume, iaurt, galbenus, branzica, am incercat si cu rosioara dar se cam stramba, desi ma gandesc ca i-ar prinde bine fiindca si ea are o tendinta spre constipatie. I-am dat si pepene galben, si para si n-am inregistrat
rezultate notabile. La carnita inca nu am trecut. Am luat o repriza de Ferrum Hausman, cate 8 picaturi pe zi. Doctorita a zis ca le prinde bine bbilor in perioada asta.
Zicem mama si tata (tati e de-a dreptul topit, intrucat Gabriel ii zicea pana la un an si ceva tot mama. Dar fata e fata!)Inca nu stim ce inseamna, dar exersam. Mai zicem ba (cu bulbuci), si pa, si ca...
Si nu ne culcam mai devreme de 11, chiar 12. Cineva mi-a zis sa o pun in premergator sa o obosesc. E adevarat ca doarme pana la 7-8 dimineata neintrerupt, dar e bine pentru copii sa doarma pana la ora 12, ca, se zice ca atunci sunt hormonii de crestere. NU?! Totusi, cred ca ma resemnez, seara avem program de joaca, de stat in picioare... Cum o pun in patut, ooooooo! Arde!
Da` tot dulce e. Sau cum ii spune Bagoiu: "umoata i ubita" (ati inteles, nu?)
Va pupam si va mai scriem
moto spune:
Dragele mele ieri mi-a spus bb-ul meu MAMA clar si mie una mi-au dat lacrimiile, de bucurie,m-i s-a facut pielea de gaina ....Doamne ce senzatie....a mai spus si astazi de 3 ori mama, mama si ma mira faptul ca el nu prea a gangurit....Eu i-am dat carnita, de la 6 luni cred sau poate cu cateva zile mai repede,piept de pui fiert si din borcanase organice, carnita de curcan amestecata cu vegetale,si ii mai fac si eu cate o supita cu piept de pui ,papa de 2-3 ori pe sapt,carnita....deocamdata si ii place ....Delia si bb-ul Sebastian.Noi marti mergem la vaccine ....imi este groaza.... CE LE MAI DATI LA BB-II VOSTRII SA PAPE? SPANAC CAND PUTEM? LA 8 LUNI?
Dana_ spune:
Felicitari lui bb Sebi.
Andy al meu spune DADA incontinuu,nu are nici un dintisor(e putin umflata gingia jos).Am fost la cabana la munte 3 zile si cred ca aerul acela i-a facut foarte bine,a inceput sa manance bine.Acuma mananca in fiecare zi cate un iaurtel Danonino,carnita de pui amestecata cu cartofel,biscuiti si piscot(ffff putin pt ca ingrasa),suculet de piersici amestecat cu potocale,painea ii place fff mult(mananca o feliuta mica),in rest i-am dat cate un pic din ce mancam si noi.Papam lapte praf(l-am intarcat de 2 saptamani)de 4 ori pe zi.Miine mergem la vaccinul de 6 luni...
Pupici de la Dana si bb Andy
Dana
gogosica spune:
Avem doi dintisori!!!
Pentru ca au aparut foarte repede si amandoi deodata am facut un pic de febra pe care am tratat-o cu paracetamol. Am introdus si ficatelul de pui in supica si ne place...mmmm...ce bun este.... .
Ieri ne-am ridicat prima data singuri-singurei in picioruse, in tarc. Am prins smecheria cum sa ne ridicam si acum tot o repetam.
Pt. moto: am citit ca spanacul se poate da dupa 8 luni.
Pupici la mamici si pitici
Gogosica si bb Mihnea
Dana_ spune:
Pt gogosica: ce supica ii faci lui bb Mihnea?Eu am incercat cu ficatei cu pireu dar nu-i place lui Andy.Poate daca ii pun ficatul in supica...cine stie!!
Dana
gogosica spune:
PT DANA
Supa contine: dovlecel,morcov,cartof,telina,albitura,ardei gras si ceapa (pe care o scot dupa ce o fierb) si carnita sau ficatel de pui.
Carnea sau ficatelul le fierb separat, le dau intr-un clocot, arunc apa, le mai dau un clocot si pe urma le pun alaturi de legume in oala sub presiune. Le fierb impreuna si le pasez dar nu marunt ci un pic mai mare (la mixer-ul obisnuit am o cana cu lamele care paseaza bine, cred ca stii la ce ma refer - nu am blender-). Supa o fac pt. 2 zile. 2 zile cu ficatel,2 zile cu carnita (ii pun rasol alb de vitel sau rasol si un pic de piept de pui) si uite asa le alternez. De 2 ori pe saptamana ii pun alaturi de toate cele de mai sus si galbenus de ou. Acum am ajuns la trei sferturi de galbenus. Oul, dupa ce incepe sa fiarba, il las pe foc 10 minute.
Mama, mama, sa vezi ce haleste supa...si miroase si f.bine.
Daca ii pui ficatel, supa o sa iasa mai pastoasa, sa nu te sperii.
Pofta buna!
Pupici dulci,
Gogosica si bb Mihnea (7 luni)
gogosica spune:
Dana,
Ficatelul poti sa-l fierbi separat si sa-l adaugi cand pasezi,dupa ce fierb toate legumele. Daca il pui in oala si-l fierbi cu legumele,se striveste prea tare.