Aspirante optimiste >20 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
danutza2 spune:
Scuzati-ma, va rog, nu vreau sa va speri!
Sa fie bine la toate, da?
Atita doar (ca stiu din experienta asta): e bine sa stim cit mai multe si noi, ca oricit de bun e doctorul, tot n-are cum sa-i pese de noi la fel cum ne pasa noua sau sotilor nostri.
Asta e, mie doctorul mi-a zis (dupa ce n-am reusit sa-l vad decit cind se eliminase deja totul de la sine, deci n-a mai facut el nimic): "asta e, face parte din joc". Si are dreptate, asta e, n-ai ce face, oricum daca se-ntimpla asa ceva e in general pentru ca bebe nu e bine si nu exista nici un risc crescut pentru urmatoarea sarcina. Plus ca e clar mai bine sa se petreaca acum, decit peste citeva luni.
DAR, stiu ca e departe de a fi lucrul pe care vrei sa-l auzi si atunci mi-a venit sa-l dau cu capul de pereti pe doctor.
Dar, sa fie bine pentru noi toate de-acum incolo, nici un semn rau, numai de bine s-auzim, da?
danutza2 spune:
Un mesaj mai lung (luat dintr-un articol si cam toate sunt la fel), sa ne-nvete cite ceva despre ce e semn rau si ce nu.
Pierderile de sarcina din perioada primului trimestru sunt curente. Numite si “avorturi spontane precoce”, ele se datoreaza adesea unui accident genetic.
Cauze
Prima sarcina
Pierderile de sarcina care survin la prima graviditate sunt cele mai curente. Putem atribui aparitia lor imaturitatii uterului. De altfel, daca o pierdere de sarcina apare la prima graviditate, urmatoarea are toate sansele sa fie o reusita…
Accident genetic
Din cauza accidentului genetic se produc 90% dintre avorturile spontane precoce. In timp ce tatal si mama poseda un cariotip normal, cel al fetusului poate sa prezinte o proasta imperechere a cromozomilor: trizomie, monozomie, triploidii, etc. Corpul femeii respinge atunci embrionul, ca si cum s-ar delimita in mod natural de un corp “strain”. Acest proces nu afecteaza cu nimic buna desfasurare a unei viitoare sarcini.
Cauza masculina
Calitatea spermei sotului poate uneori sa stea la originea pierderilor de sarcina repetate. O “spermograma” permite atunci descoperirea unei anomalii oarecare a spermei partenerului.
Deficienta hormonala
Atunci cand se produc mai multe pierderi de sarcina dupa sapte sau opt saptamani de graviditate, avem suficiente motive sa suspectam o carenta de progesteron. In cazul acesta, si daca nu exista nici o anomalie subiacenta, se prescriu progestative pana intr-a douasprezecea saptamana de sarcina. La aceasta data placenta va incepe ea insasi sa produca hormonii de care are nevoie. Asa ca va prelua “stafeta”.
Anomalie a uterului
Uneori se intampla ca colul femeii sa se deschida sub presiunea exercitata de catre uter, iar atunci fetusul aluneca singur. Daca mama pacientei a luat Dietilstilbestrol (DES), nu trebuie sa mai facem alte investigatii: acest estrogen sintetic care era luat pentru a preveni pierderile de sarcina este adesea responsabil de aparitia lor.
Modul de viata
Modul de viata dezechilibrat al femeii se poate afla uneori la originea unei pierderi de sarcina. Lipsesc inca dovezile, dar anumiti factori pot provoca pierderea sarcinii:
•tutunul
•alcoolul
•drogurile
•cafeina
•stresul: el mareste procentul de prolactina, care inhiba secretia de progesteron,
•anumite medicamente.
Semne
Sangerarile
Sunt principalul semn de alerta al pierderilor de sarcina. O sangerare este intotdeauna manifestarea unei tulburari. Nu este grav sa pierzi cateva picaturi de sange. Uneori, ele survin in mod variabil si pot reaparea in mod repetat. O examinare cu un speculum facuta de catre ginecologul dumneavoastra va va permite sa depistati originea acestei sangerari.
Dimpotriva, daca sangerati fara incetare, trebuie sa mergeti la urgenta cat mai repede. O ecografie va permite, intr-un mod mai sigur, sa se determine daca dezvoltarea fetusului are loc normal si daca nu este vorba de o sarcina extra-uterina. Vi se va prescrie in principal sa ramaneti in pozitia culcat cat mai mult timp posibil. Sangerarile sunt, in orice caz, o invitatie la odihna.
Durerile
Durerile nu sunt cu adevarat revelatoare ale unei pierderi de sarcina in curs, din moment ce ele corespund adesea transformarilor pe care le sufera uterul atunci cand se pregateste sa primeasca embrionul. Dimpotriva, daca durerile pelviene apar in felul sau sub forma colicii uterine, poate fi vorba de un inceput de pierdere de sarcina.
oanabbb spune:
fetele.......sunt disperata!
au venit rezultatele de la bhcg...era normal sa fie la 4 sapt intre 40 si 1000 iar eu am 41......ce sa faaaaaac??
oare e oprita in evolutie...e extrauterina?de ce e asa mic?uffffffff...nu mai pot/...
oana4+
mychydutza spune:
pai daca e 41 e in limite, nu?????????????
mihaela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mychydutza/my_photos
http://tt.lilypie.com/o-WVp2.png
AndraZ spune:
oanabbb nu stiu ce sa iti spun......totusi esti intre limite.....sa dea DD sa nu fie nimic rau. te pup si iti tin pumnii!
Andra
4+
"Cere si ti se va da!"
http://family.webshots.com/album/451122110ijEsvK
http://good-times.webshots.com/album/199397533PvSBWg
mychydutza spune:
oana uite ce am gasit:
The "normal" ranges for the Beta hCG blood pregnancy test are shown in the table below.
sapt. 3 valori 5 -50
sapt.4 valori 3 - 426
sapt. 5 valori 19 - 7,340
sapt. 6 valori 1,080 - 56,500
sapt. 7 - 8 valori 7,650 - 229,000
sapt. 9 - 12 valori 25,700 - 288,000
sapt. 13 - 16 valori 13,300 - 254,000
sapt. 17 - 24 valori 4,060 - 165,400
sapt. 25 - 40 valori 3,640 - 117,000
mihaela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mychydutza/my_photos
http://tt.lilypie.com/o-WVp2.png
AndraZ spune:
danutza2....cum aflu eu daca daca durerile mele pelviene apar in felul sau sub forma colicii uterine, ca sa stiu daca e bine sau nu?
Andra
4+
"Cere si ti se va da!"
http://family.webshots.com/album/451122110ijEsvK
http://good-times.webshots.com/album/199397533PvSBWg
rox_dox spune:
oanab, nu cred ca tre sa-ti faci probleme...
indiferent cat de mic e, este intre limitele normale..deci..ar trebui sa stai linistita...
pt linistea ta, du-te la dr tau si discuta cu el..
pupici!
Incercarile mele pt
Nunta noastra!
Nepotelul meu!
danutza2 spune:
AndraZ, nu stiu scumpo, ca am tot incercat sa inteleg distinctia intre presiune/intindere si colici/contractii. Eu v-am zis ce mi s-a zis si mie. Pe doctor l-am rugat sa-mi descrie limita=care durere e ok si care nu, si mi-a ris in fata spunindu-mi "intrebi un barbat asta?!?". Nu mi-a zis decit ca rau e daca sunt ca si cum simti ca inceraca sa se expulzeze afara din uter (iar eu asa am avut). Nu stiu cum sa-ti descriu mai mult, imi pare tare rau.
Sa fie bine!
oanabbb spune:
da mai fetele da la lab au zis ca e mica.dr a fel..
dar poate e influentata si de ovulatie...
um 21.10
ov 8.11
acu z 32...poate si de asta??/ca am avut ov ceva mai tarziu?uffffff...ca nu putea sa fie macar 300 sa.mi iau de.o grija??????
oana4+