Ajutor-ce sa fac cu fratele meu?

Ajutor-ce sa fac cu fratele meu? | Autor: antonia_ban

Link direct la acest mesaj

Dragi membrii ai forumului,

M-am decis, la recomandarea unei bune prietene care a membru DC de mai mult timp, sa ma adresez voua cu o problema care ma macina de mult timp. E vorba de fratele meu, un baiat extraordinar de cumsecade care insa nu are nici un pic de incredere in el insusi. De ce spun asta?

Inca de cand era mic, a inceput sa se simta inferior celorlalti copii din clasa sa. El a fost intotdeauna mai grasut si mic de statura si nici nu era prea bun la carte, asa ca altii radeau mai tot timpul de el. In timpul liceului si facultatii s-a intamplat acelasi lucru. Din cauza asta acum, la 25 de ani, se simte complexat (are doar 1,65m) si desi ar dori tare mult sa aiba o prietena (n-a avut nici una pana acum), nu are curaj sa vorbeasca cu fetele. In plus, nu e genul caruia sa-i placa sa mearga prin cluburi, etc.

Suntem disperati. Nu mai stim ce sa facem cu el. Ca sa scape de gura noastra, motiveaza ca are mult de lucru (lucreaza pana 6-7 seara) si deci nu are timp sa-si face o prietena. Mi-a marturisit mie in shimb ca ii e rusine de el insusi, ca e sigur ca numanui nu i-ar place de el, ca nu e inteligent si ca se gandeste la calugarie!!! Parintii mei se topesc de suparare, saracii. Le e teama ca el niciodata nu va putea trai independent (fratele meu locuieste cu ei acum). In plus, eu sunt stabilita definitiv in State, deci nu prea am cum sa-l ajut. Credeti-ma, nu stiu ce sa fac. Cum sa-i redau increderea in el insusi? M-am gandit ca poate ar trebui sa apelam la un psiho-terapeut. Stiti pe cineva din Arad?

Orice sfaturi sunt binevenite . A mai trecut cineva prin experiente similare? Daca da, cum ati adresat aceasta problema?

Multumesc mult.

Antonia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Cred ca psihoterapia ar fi o idee foarte buna in aceasta situatie. Am sa ma interesez de un terapeut in Arad. In Timsoara el s-ar putea deplasa?

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia_ban spune:

Principesa, multumesc frumos. Da, s-ar putea duce si in Timisoara.

Antonia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Antonia bun venit la noi!!!
As vrea sa-ti scriu ceva pe PM,dar inca nu l-ai activat.

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian



"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia_ban spune:

Buna Alba,

Multumesc tare mult; mi-am activat PM-ul acum. Abia astept sa-ti citesc mesajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns exotic spune:

Eu am avut o prietena ,era la fel atat decomplexata incat imi era f.mila de ea,era grasaunica,la fata draguta dar in privinta barbatilor nici sa nu auda si-ar fi dorit dar nu avea curaj sa faca un pas sa vb,etc.Eu am ajutat-o un pic pot spune ca prietena eu mereu o luam cu mine in discoteca ,stateam cu ea chiar daca eu mai putea sa dansez sau sa ma desfasor,vorbeam cu ea foarte mult in privinta asta si i-am propus sa se puna pe slabit,sa mearga la sala sa se ingrijeasca mai mult decat de obicei ,ce pot sa spun ca o zapaceam de fiecare data cand ne vedeam asta a durat cativa ani cam 3 pana si-a dat drumul a inceput sa slabeasca si pe zi ce trecea isi capatase cat de cat increderea in ea ,o obligam chiar sa se abtina sa se mai comporte asa ca un copil,eu locuiesc in japonia dar vreau sa spun ca am revazut-o dupa un an ,nu mi-a venit sa cred avea prieten si nu mai era nici virgina ,acum are 24.ma gandeam acum daca fratele tau are prieteni ,baieti adica ,care sa poata comunica vorbi ,ai zis ca nu prea e genul sa mearga prin discoteci ,pune un prieten de-al lui sa il roage sa mearga cu el ca nu are cu cine merge,sa se apropie cineva de el sau sa mearga sa fac niste cursuri ceva sau sa vorbeasca cu fete pe chat ,caci poate este timid si pe chat nu se vad ,doar sa vorbeasca poate asa se mai obisnuieste si prinde curaj,nu stiu ce sa zic ,ii trebuie pe cineva cu care sa discute cam tot ce simte un prieten .Chiar nu are pe nimeni?Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva dar asta este parerea mea,doresc ca fratele tau sa fie bine.P.S Convingel ca nu doar el e asa .caci sunt altii care sunt si in scaun cu rotile si tot se casatoresc ,unii dintre ei au si copii,altii sunt arsi pe fata ,caci nu consta totul in felul cum arati,conteaza si ce fel de om esti.,nu stiu.....sper sa te fi ajutat un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si faptul ca toata lumea s-a pus pe el ca nu are o prietena este posibil sa-l complexeze si mai tare. De obicei parintii devin foarte cicalitori cand un tanar nu face pasii necesari catre mariaj, mai ales daca are o anumita varsta. Cred ca daca voi, familia, l-ati iubi si l-ati admira asa cum e - grasut, nu prea inalt si fara prietena - poate ar fi un punct de plecare in cladirea unui respect de sine.

Am o prietena cu baiat mare, in clasa a XII-a. Baiatul e putin grasut; am fost la schi in concediu si nu era masa la care baiatul sa nu fie apostrofat ca mananca prea mult. De fapt pe mama parea s-o deranjeze cel mai tare cum arata baiatul si-i facea capul calendar cu chestia asta. Eu nu sunt sigura ca este cel mai bun comportament din partea unui parinte.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Apropo de complexele de greutate cum le accentueaza parintii, si eu am trecut prin asta. Nu am auzit decat cat de grasa sunt, si perioada liceului este un cosmar pt mine.
Asta mi-a afectat relatiile cu cei din jur, si mai ales cu baieti.
Am reusit sa slabesc o perioada, mi-am facut un prieten, dar acum sunt insarcinata si am pus muuuulte kg peste ce a avut. Normal ca am si mai multe complexe decat inainte, dar am noroc de un sot minunat care ma iubeste si mai rotunda, desi el e slab ca o scobitoare.

Cred ca orice tanar in situatia fratelui tau ar trebui sa fie indrumat catre un specialist care sa ii redea increderea in el insusi. Asa o sa fie mult mai usor sa relationeze cu ceilalti.

13+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antonia_ban spune:

brazuca25, simali, exotic, multumesc mult pentru sugestii. Intr-adevar, mama e cam cicalitoare din fire si tot timpul ii place sa ne zapaceasca de cap. Am sa-i transmit sugestiile voastre.

Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Si la mine tot mama era cu comentariile. Mi-a zis pana de curand ca m-am ingrasat cat o balenutza ( nu stia ca sunt insarcinata) si sa pun mana sa slabesc!

13+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput