Despre CLISMA

Despre CLISMA | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

de saptamana viitoare intru in luna a noua de sarcina....
repet, pt cine nu stie, mai am un baietel de 2 ani si 3 luni, nascut natural. Cand m-am internat atunci in maternitate NU mi-au facut clisma, nu stiu de ce, mi-a dat asisstenta de serviciu 2 supozitoare cu glicerina si atat, mi-a zis ca decat o clisma mai bine asa, e mai igienic.
Medicul a parut un pic neplacut surprins ca nu "m-au clismat" iar asistentele au ridicat din umeri, eu nu stiam ca e obligatoriu, n-am spus ca mi s-au dat supozitoarele....ma rog

ideea e ca acum as dori sa imi cumpar trusa pt clisma daca exista asa ceva, ca nu cumva sa-mi faca clisma cu aceeasi chestie cu care fac la inca t-spe femei de toate categoriile. Data trecuta, cand m-am prezentat la serviciul de garda, la internari, cu membranele rupte, mi-era si sila sa ma urc pe masa de control pt ca nu schimbasera cearsaful ala de la nu stiu cate femei, era ud, patat si sifonat ca vai de el. Cand am intrebat daca sa ma urc si eu tot acolo, doctorita de garda a maternitatii m-a privit de sus si mi-a zis "Doamna, ce vezi pe cearsaful ala ai si dumneata deci nu te mai uita asa lung si urca-te sa vedem ce dilatatie ai"....Tremuram din tot corpul deja din cauza emotiile ca urmeaza sa nasc iar atitudinea doctoritei a fost ca un dus rece pe sira spinarii. Am amutit si m-am cocotat pe masa aia rugandu-ma sa nu ma lipesc de vreun sifilis sau de vreo ciuperca de pe acolo. Madama si-a infipt degetele sa-mi controleze dilatatia de parca era un pickhammer. am indurat totul si apoi m-am dat jos si mi-am sunat medicul, era 3 dimineata dar ce era sa fac? ma temeam de ce mai urma sa mi se intample pana in zori cu madam dr cu gheare ascutite.

astea fiind zise, inchid paranteza mare si va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa-mi cumpar ce ziceam mai sus...ca nu stiu daca o sa fiu in stare sa-mi fac acasa, singura clisma cand o veni clipa nasterii
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

salutare!

multa sanatate si sarcina usoara. eu din cate stiu in fiecare spital exista o anumita politica: se face sau nu se face clisma. de aceea cred ca cel mai bine este sa abordezi problema cu medicul tau. Am citit tot aici pe forum(scuze, chiar nu mai stiu unde) ca exista la farmacie tru sa de clisma de unica folosinta. Mult succes!

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

cred ca poti folosi si un irigator vaginal, mai mare, cu aceleasi reultate. Ma gandeam si eu sa imi cumpar unul, tot pentru clisma, cand o veni vremea,ca nu vreau sa ma chinui pe la ei pe acolo.
Bafta multa,
diana

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Chiar si in acelasi spital, fiecare medic are politica lui in legatura cu clisma. Unii cer clisma, altii nu. Zice-se ca ar produce contractii necontrolate. Mie nu mi-au facut pentru ca doctorul meu nu cerea. Nu mi s-a intamplat "rusinica" dar nici nu mi-ar fi pasat.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Eu mi-am luat un irigator obisnuit din acela de plastic care are si un cap special pt clisma. Deci sunt 2 capete care se schimba, unul pt spalaturi vaginale unul pt clisma.
Nastere usoara si fara peripetii neplacute!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Dorsilia, nu stiu sa-ti raspund la intrebare, totusi as vrea sa impartasesc celor care citesc, din experienta mea.
Eu am nascut in 2005 la Polizu, natural. Clisma acolo se face obligatoriu. Asistenta care mi-a facut-o a fost foarte atenta, igiena era impecabila si n-am avut ce sa ii reprosez chiar daca eram cu membranele rupte si apa dusa de mult. Dupa nastere am fost fericita ca nu a trebuit sa merg repede la toilett deoarece avand epiziotomie mi-ar fi fost mai greu si deci dureros. 2 zile am primit niste pastile care m-au ajutat sa am scaune moi, insa dupa ce am iesit din spital am experimentat binecunoscuta constipatie si m-am felicitat ca nu a trebuit sa ma screm inca din prima zi de la nastere.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacam spune:

Dorsilia, eu l-am nascut pe Alex in 2002 la Miercurea Ciuc,si acolo clisma ti-o face si in ultimul moment daca este posibil.
Dar trusa ptr asa ceva o gasesti la farmacie, si cel mai sigur vei gasi la Sensiblu,acolo gasesti de toate, chiar daca sunt ceva mai scumpe decat in alte farmacii.Acum sunt in Spania, si aici totul este diferit.Aici clisma se face pentru fiecare pacient in parte cu bidonase de unica folosinta, practic totul este de unica folosinta in spitalele de aici, inafara de termometre.Si eu sunt aproape de 9 luni, asa ca succes, si nastere usoara.

a scris mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

La cezariana se face parlita asta de clisma? Mi-e groaza de clisma... mai rau decat de operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

fetelor, ce inseamna clisma?

adica stiu ce inseamna, dar incerc sa imi imaginez cum e.practic iti baga apa...apoi faci KKita,nu? dar cum e sa pleci la wc cu dilatatie si contractii?ca eu nu imi pot imagina...

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Eu am nascut la Universitar si acolo nu se face clisma , asta e politica spitalului, cand i-am zis medicului ca fac pe mine...a zis fa...si am facut ...starea aia a fost cea mai naspa din tot travaliul ca simteam ca fac pe mine si cu durerile aferente, a iesit copilul si cu kk pe el, nu mult ca nu mancasem de aproape o zi la mine a durat mult travaliul, dar atat cat a fost a fost suficient sa ma simt aiurea ....daca as fi avut de ales as fi facut clisma!

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

din ce am inteles la nasterea anterioara, trebuia sa mi se faca clisma, dar s-a nimerit intre schimburi si nimeni nu m-a intrebat de asa ceva, eu numai la clisma nu ma gandeam (credeam ca stiu ei ce fac acolo cu mine)...asa ca medicul a mustrat-o pe asistenta ca nu mi-a facut clisma. Nu stiu cum e sa faci clisma si singura habar n-am cum s-o fac. DAR n-am chef sa-mi bage ceva in dos ce a mai fost bagat si altora. Asta e ideea. O sa imi pun medicul sa-mi zica ce sa cumpar si gata, sa fie totul igienic, asta daca insista sa ma aiba clismata pe masa de nastere. (Si off topi....nu-nteleg d ce nu m-au lasat nici macar sa ma plimb cat aveam contractii. Ma trimiteau in pat intruna, sa stau pe stanga. Eu abia respiram in pat. Ce obicei e asta sa nu te lase sa stai cum iti vine? Din ce am citit eu trebuie sa te lase sa faci miscare daca poti si sa adopti pozitii in care te simti confortabil nu sa te oblige la orizontala...nu?)

Mergi la inceput