Marius ai spus :
"Se considera luni calendaristice intregi achitate. Se lucreaza cu sintagma 6 luni deci se iau luni intregi ianuarie-decembrie nu perioade inter-lunare. faptul ca ai platit intre 13 si 30/31 ale lunii nu este o luna completa din punct de vedere al CNPAS. Aceste fractiuni de luna sunt considerate asigurate...nu rade la stabilirea dreptului la pensie."
Daca sotia mea are contractul incepand cu 07/01/2003 cand se implinesc 6 luni? Pana cand trebuie sa platesc pentru a nu avea surprize?
De la CJPAS mi-au spus ca se implinesc 6 luni in 10/07/2003, sa inteleg ca au gresit ei?
Marius te rog sa-mi raspunzi daca poti pt.ca e foarte important pentru mine!
Multumesc!
iti raspund numai ca timpul la mine e tare scump. Abai ajung la calculator raspund cat pot de repede si iarasi plec. Deci intrebarea mea este aveti doar contract individual sau si contract de munca? Iar cat despre ideea ce se plateste normal ar fi sa fie achitate 6 luni calndaristice nu contractuale pt ca platesti 1 luna nu 10 zile sau 2 zile s.a.m.d. Deoarece in mod practic ai incheiat contractul in cursul unei luni oarecare oricum nu cu data de 1 ale lunii ai platit doar o fractiune de luna restul lunilor fiind intregi si de aceea recomandarea mea este de a achita 6 luni intregi in afara de fractiunea de luna (prima). oricum chiar si asa cu 6 luni si ceva dar nu 7 intregi platite tot renteaza adica cele 126 de zile va aduc mai multi bani decat ati platit.
Marius (www.desprecopii.com)
Da, sotia mea are si contract de munca de 4 ani deci cred ca de fapt nu mai este nici o problema. Oricum iti multumesc pentru timpul acordat!