Cum imbracati bb ?

Cum imbracati bb ? | Autor: DanaMario

Link direct la acest mesaj

Am un baietel de 4 zile si pot spune ca-s stresata rau imi tot pun intrabarea ii este frig , ii este cald.

Voi cum tineti imbracati bb in casa?
Dar noaptea cum ii culcati imbracati?

O alta intreabare la cite zile ati scos bb afara?
Cit timp ii dati sa suga pentru ca bb meu (mununatia mea de bb Joshua) citeodata suge 10 min citeodata 1 ora.
Este normal?

Multumesc

Dana si Joshua

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Draga Dana, o sa te ajut sa primesti cat mai multe raspunsuri la ingrijorarile tale, iar pentru asta va trebui sa mutam subiectul tau intr-un forum special dedicat acestor probleme: "Parintii intreaba, parintii raspund".
Vei primi o notificare si pe adresa de email cu care te-ai inscris.
Numai bine.
Vilma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Trebuie sa-l imbraci pe bebe cum te imbraci tu. Daca tie iti e frig, ii este si lui. Eu l-am tinut pe Tudor in casa imbracat cat mai lejer (iarna am incalzit un pic mai mult camera ca sa nu fiu nevoita sa-l imbrac mai gros). Oricum, daca ii e prea cald sau prea frig, te anunta el, in principiu. In sensul ca se foieste, plange, nu doarme linistit, transpira (daca e prea cald), are manutele reci, ii tremura barbita - daca ii e prea frig. Noaptea poti sa-i pui o salopetica cu maneca lunga, sau eventual sa-l invelesti cu un scutecel subtire (de finet).
In ceea ce priveste alaptatul eu am fost nevoita sa adopt metoda alaptatului la cerere - adica cand si cat poftea bebe. N-am reusit sub nici o forma sa-i fac program pana in momentul cand am diversificat alimentatia. Am inteles ca nu e anormal sa suga o data mai mult, alta data mai putin, atunci cand e alaptat la san. Cand sta o ora la o masa probabil ca nu suge non-stop tot timpul asta, e posibil sa foloseasca tzitzi si pe post de suzeta atunci cand nu mai vine laptic. Sau poate e fluxul de lapte la un san mai mic. Daca ia bine in greutate, inseamna ca totul e O.K.
De scos afara l-am scos cam pe la 20 de zile, dar din cauza ca s-a nascut iarna si era destul de frig. Cu scosul afara, mai bine intrebi medicul pediatru sau neonatolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

Medicul pediatru mi-a sugerat sa nu-l tin pe bb la sin , mai mult de 20 de minute.Daca ai lapte,cei mici isi iau 90% din necesarul unei mese in primele 5 minute.Ar fi bine sa-i dai sa suga 10 minute dintr-un sin si 10 din celalalt.S-ar putea sa devina si agitat daca sta atit.Da-i sa manince la cere....la mine era cam din 3 in 3 ore.Cu cit creste cu atit are puterea mai mare sa traga si , deci , tot cam acelasi timp il poti tine la sin.Iti poti da seama dupa cum trage si inghite daca foloseste sinul pe post de suzeta sau nu.De imbracat...se zice ca asa cum te imbraci tu , sa-l imbraci si pe el.

mmireille

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

...si de scos afara l-am scos la 2 saptamini,fiind timp cald.

mmireille

Mergi la inceput