Pierdut certificat nastere. Ce fac?

Pierdut certificat nastere. Ce fac? | Autor: Vivisor

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata. Zilele trecute, cautand prin acte, mi-am dat seama ca am pierdut certificatul de nastere.Sunt casatorita si stau in alta localitate decat cea in care m-am nascut. Poate cineva sa-mi spuna cum trebuie sa procedez sa-mi scot duplicat? Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Din cate stiam eu, se merge la arhiva localitatii unde te-ai nascut( poate fi o arhiva pentru mai multe localitati sau un judet). Si cu un alt act de identitate scrii cerere, platesti o taxa si obtii duplicatul. Acuma sincer! asa am facut eu in Republica Moldova nu aici. Dar ma gandesc ca e aproximativ la fel.

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Lilia are dreptate...trebuie sa te duci la Oficiul de stare civila din orasul in care te-ai nascut. insa in functie de oras practica e diferita. si eu si sotul ne-am pierdut certificatele de nastere dupa nunta, acum 2 ani jumate. in cazul meu am platit amenda (400.000 lei)la taxe si impozite, iar sotul nascut in alt oras a platit 30.000 (un fel de taxa la casieria lor))...la mine a durat o zi sa mi-l dea, la el 5 minute. l-am pierdut si pe al copilului, nascut in Buc si am dat declaratie ca mi-a fost furat, altfel plateam o amenda de 2 milioane parca...
asa ca mai bine dai telefon si intrebi ce trebuie sa faci.

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivisor spune:

Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Hei, nu trebuie sa mergi neaparat la locul nasterii!

Daca ai BI(CI), te prezinti la oficiul starii civile unde ai domiciliul si soliciti un certificat de nastere. Biroul respectiv solicita mai departe la locul nasterii certificatul de nastere, care va sosi prin posta, iar tu il vei ridica peste o perioada de la biroul unde l-ai cerut.
Se poate sa-l ceri si la Biroul de stare civila din localitatea unde tea-i nascut, in cazuri de urgenta sau daca nu iti este greu sa ajungi!

Mergi la inceput