Caut si eu ceva... (retete chinezesti)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Rata lacuita


Ingrediente:

1 boboc de rata,
3/4 l vin alb sec,
5 linguri miere,
4 linguri sos de soia,
busuioc,
sare

Mod de preparare:

Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o cratita in care s-a turnat vinul si se lasa sa fiarba la foc aproape 15 minute, apoi se repeta operatia badijonarii. De data aceasta se va lasa pasarea inca 5 minute in cuptor, se badijoneaza din nou si, in sfirsit, se lasa ultimele 5 minute la cuptor.Aceasta friptura se serveste cu orez chinezesc si cu salata verde, taiata in fisii si acrita cu otet

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Manga Thai

Ingrediente:

250 g orez Basmati,
sare,
500g file de somon fara piele,
1 catel de usturoi,
o legatura de ceapa verde,
2 linguri de ulei ,
3 linguri sos de soia,
200 ml de smintina,
4 linguri vin sec,
o conserva mango,
o lingura ulei de susan,
o lingurita coaja de lamiie


Mod de preparare:

Orezul se fierbe in 500 ml apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se spala pestele, se sterge si se taie cuburi. Se toaca usturoiul si ceapa verde. Se caleste usturoiul in ulei si se aduga pestele; se prajesc cca 1 min si se intoarce. Se adauga ceapa verde si se prajesc putin impreuna. Se scot. Se adauga in tigaie sosul de soia, smintina si vinul si se lasa sa fiarba. Se adauga conserva de mango si se incalzeste. Se adauga apoi pestele, ceapa, uleiul de susan si coaja de lamiie.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Mincare chinezeasca

Ingrediente:
200 gr carne porc,
200 gr. carne de pui
1 conserva mica ciuperci,
1 morcov,
1 brocoli,
taietei din orez,
sos de soia,
sare,
unt


Mod de preparare:

Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc cam 5 min in unt.
Separat, se oparesc floricelele de brocoli si morcovul taiat felii, in apa cu putina sare nu foarte mult sa nu se piarda din vitamine.
In alta cratita se fierb pastele (taiteii). Intr-o cratita se incinge un pic de unt si se adauga carnea, legumele si pastele. Se sareaza dupa gust si se adauga sos de soia.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Pui cu alune


Ingrediente:

piept pui 200-300gr
alune 75-90gr
pasta ardei iute 5-10gr
vin alb 10-20ml
sare 2-5gr
piper alb 2gr
amidon 50gr
ceapa verde 50gr


Mod de preparare:
pieptul de pui dezosat si depieliat, se dezgheata,se spala,se taie cuburi si se face sotte.Sotte=(pieptul tait cuburi se amesteca cu amidon si ou si se prajeste nu prea mult in baie de ulei).Alunele se prajesc se decojesc(fara sare).Pieptul de pui sotte se trage in baie de ulei incins pana aproape de rumenire apoi se scoate intr-o sita.

Sosul:
in tigaie fara ulei- pasta de ardei iute(o jumatate de lingurita)2linguri de vin alb; jumatate de cana cu o supa (apa cu delikat)sare si piper alb dupa gust si un varf de lingurita de zahar. Cand fierbe se leaga cu amidon dizolvat cu apa rece Dupa ce sosul e legat se adauga puiul sotte din sita si alunele prajite decojite nesarate.Se adauga si o picatura(doar o picatura) daca este de ulei de susan si cuburi mici de ceapa verde.Se serveste calda.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Salata chinezeasca 1


Ingrediente:

1/2 varza,
3 morcovi,
2 castraveti,
5-6 catei usturoi,
3 linguri zahar,
otet dupa gust,
ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita),
piper

Mod de preparare:
Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se zdrobeste in presa). Separat se prepara o marinata din otet (cca 1/2 pahar), zahar si praf de chili sau ardei rosu iute taiat feliute subtiri. Se amesteca bine pina cind se dizolva zaharul. Se toarna peste legume si se pune piper dupa gust. Nu se foloseste deloc sare, intrucit ii schimba total gustul.

Mod de servire:
Se poate servi dupa cca 1 h, dar este si mai buna a doua zi, dupa ce legumele au absorbit otetul. Are un gust dulce-acrisor, picant.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Salata chinezeasca 2


Ingrediente:

5 gogosari,
5 castraveti mici,
5 buchetele de conopida,
zahar,
otet,
ulei,
sos de soia(chinezesc)

Mod de preparare:

Gogosarii se taie felii subiri in lung, castravetii la fel, iar conopida buchetele cat mai mici. Se arde o lingura de zahar, se aduaga si o lingura de otet, una de ulei si una de sos de soia, in care se calesc gogosarii pana se inmoaie. La fel se procedeaza si cu castravetii si la fel se prepara si conopida. Cine prefera salata iute poate adauga si un ardei iute langa gogosar.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Inghetata prajita


Ingrediente:

cozonac,
inghetata,
esenta de vanilie,
ou,
drojdie uscata,
faina de grau,
zahar,
baie de ulei(2 l).

Mod de preparare:

Cozonacul se taie felii nici prea groase nici prea subtiri, se stropesc cu esenta de vanile diluata cu apa. Se ia cate o lingura de inghetata si se pune pe felia de cozonac care se strange foarte bine in mana incat sa nu se desfaca si se face ca o sfera (ca o bila), apoi se pun intr-o punga de celofan. Se dau la congelator la temperatura foarte scazuta -35 C (de preferat) apoi din faina, drojdie, ou, zahar se face un fel de sos bechamel (ceva mai gros decat aluatul de clatita). Dupa ce au inghetat bine (sferele), se scot se ia cate una se da prin acel sos bechamel si se pune in baie de ulei in prealabil incinsa foarte bine (uleiul trebuie incis foarte bine), se rumeneste, se scoate pe o farfurie, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si deasupra, pe o jumatate, se toarna toping de ciocolata si pe cealalta jumatate toping de capsuni.

Mod de servire:
Se serveste fierbinte alaturi de o bautura usor alcoolizata.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Wooow, Cristina, ce ma bucur ca ai postat retetele! Le-am salvat pe toat, dintr-o rasuflare! Acum sa le iau la citit cu atentie si sa ma gandesc pe care sa o fac prima!
Sper sa gasesc ingredientele, poate o sa-ti mai pun si cate o intrebare... oricum, merci!

Poze1Poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Am mai primit si eu o reteta si o pun la colectie

Pui General Tso

450gr pulpe de pui, taiate cuburi si cu os
3 oua batute
1/2 ceasca faina de porumb, plus
2 lingurite faina de porumb
5 pastai de chilly, uscate
1 1/2 linguri de otet de orez
2 linguri vin de orez
3 linguri zahar
3 linguri de sos de soia

Se amesteca faina de porumb cu ouale, dupa care se tavalesc bucatelele de pui prin amestec. Se prajesc in ulei incins si se lasa la scurs pe o hartie pergament. Apoi se face sosul din cele 2 lingurite de faina de porumb, otetul de orez, vinul de orez, zaharul si se poate adauga si un pic de sos de chilly, chiar daca nu este printre ingrediente, daca se doreste mai picant. Se pun pastaile de chilly la prajit in putin ulei intr-o tigaie adanca (Wok), la foc mic, pentru a-si elibera aroma. Cand pastaile sunt gata, se adauga in tigaie bucatile de pui si se reincalzesc, marindu-se focul, pana capata o crusta crocanta. Pastaile se scot in momentul in care au tendinta sa se arda. Se adauga in tigaie si sosul pregatit anterior, se lasa sa fiarba impreuna cateva clocote pana se leaga, amestecand in continuu. Se serveste cu orez si cu legume.

Pofta buna!

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Buna Cristina!! Multumesc pt. retete.

la cat de mult iti place mancarea chinezeasca si la cat de mult o gatesti, nu te-ai gandit sa-ti deschizi un rest chinezesc in Bucuresti?? Este mare lipsa! Eu spre exemplu, ma duc la mall sa mananc ceva. Prin afara tarii, se gasesc unele langa altele, oferte peste oferte, mai pretentioase si mai putin, tip fast-food, etc. de toate felurile.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput