Caut si eu ceva... (retete chinezesti)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

miria, mamica gospodina, sa nu mai spui ca esti o fire comoda, ca la cate postezi pe-aici, nu prea te cred; as vrea sa ma transform intr-o musculita sa pot sta ascunsa la tine in bucatarie, sa fiu printre bunatatile pe care le prepari; esti o mina de aur ptr. fam.; te tot urmaresc pe ici pe colo; imi notez retetele tale, de-aici, si vreau sa le testez pe toate, cu toate ca sotul si fam. lui sunt total contra buc. chinezesti, dar mie imi place la nebunie; am o singura intrebare; la "pachetele de primavara" cata smantana este necesara???, ca ori eu n-am fost atenta, ori nu scie???
merci mult!!!

ionela-roxana
http://photos.yahoo.com/nlroxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Pentru Pachetele de primavara: 1-2 lingurite smantana, dupa gust.

Scuze!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

multumesc frumos miria
tocmai le-am terminat pe toate de nota
daca mai ai, poti sa mai pui, bineanteles daca ai si timp!!!
acum ma duc la retele de cioco, sa la notez si pe-astea

ionela-roxana
http://photos.yahoo.com/nlroxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

Miria, te rog din suflet sa le pui si pe restul. Eu sunt fan!!!! Din tot ce ai scris nu facusem decat Deliciul lui Budha, este super-delicios...

Zenobia
www.snugglepie.com/ezb/701399.png" target="_blank">Vine Mos Craciun!!!
Cununia civila
Deja casatoriti
-----------------------
Love, think, help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Vinete orientale

4 vinete mijlocii,
sare,
1 ceasca ulei,
piper,
6 rosii decojite,
usturoi tocat,
1 lingura pesmet

Se spala vinetele si se curata de codite. Trei vinete se taie in doua pe lung, si se prajesc in ulei incins. Se intorc repede, ca sa nu absoarba mult ulei. Se curata pe mijloc de seminte. O vanata se coace, se curata, se scurge si se toaca marunt. Se amesteca intr-o farfurie cu miezul de la trei rosii, o lingura de pesmet, sare, piper si usturoi tocat si se ingroasa pe foc cu putin ulei. Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, se lipesc doua cate doua, se asaza intr-o forma unsa si se acopera cu felii de rosii decojite. Se introduce forma in cuptorul incins pentru 30 min. Mancarea se serveste rece.





Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Salata cu paste si peste

Ingrediente:
200 g paste late,
sare, piper,
3-4 linguri de ulei,
1 ardei iute,
2 lamai verzi,
100 g conopida,
2 morcovi,
250 g peste afumat,
2 linguri zeama de lamaie.
1 lingura amidon,
100 ml vin alb,
scortisoara,
2 linguri de cocos ras

Pastele se fierb in apa cu sare. Se fierb, se trec printr-un jet de apa rece si se amesteca cu o lingura de ulei. Ardeiul iute se curata de samburi si se taie marunt. Lamaile se taie felii si se curata de coaja. Conopida spalata se rupe in buchetele mici. Morcovii curatati se taie rondele. Pestele afumat se taie bucati si se stropeste cu zeama de lamaie. Legumele se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga vinul, lamaile si scortisoara, apoi amidonul dizolvat in putina apa. Sosul se sareaza si se pipereaza. Astfel pregatit se serveste cu pestele si pastele amestecat, si se orneaza cu verdeata si cocos.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ciocanele de pui glasate

8 ciocanele,
1 lingura bulion,
150 ml ulei,
1 lingurita de zahar,
400 g rosii,
coriandru macinat,
3 cepe,
4 linguri gem de visine,
sare,
piper boabe,
piper macinat,
4 linguri sos de soia,
2 lingurite mustar

Se face o marinata din: gem de visine, ulei, coriandru, 1/2 lingurita zahar, sos de soia, mustar, sare, boabe de piper. Cu amestecul rezultat se ung bine ciocanelele de pui si se lasa sa se patrunda bine 2-3 ore. In acest timp se face sosul: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se adauga rosiile taiate cubulete, bulionul, 1 lingurita de zahar. Se lasa la fiert 5 min. Apoi se paseaza ingredientele, se sareaza si se pipereaza. Ciocanelele de pui se sareaza, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptorul incins in prealabil, pana se rumenesc. Se servesc impreuna cu sosul si cu salata verde.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Orez cu afumatura

3 cepe mari,
4 catei usturoi,
500 g cabanosi,
500 g sunca afumata,
3 ardei grasi (1 galben, 1 rosu, 1 verde),
5-6 rosii,
300 g orez,
sare,
piper boabe,
ulei de masline,
1 lingurita boia,
cimbru,
oregano,
5 cuisoare pisate,
1 foaie dafin,
1 lingurita scortisoara,
2 fire ceapa verde,
500 g supa de legume

Orezul spalat in cateva ape se pune la fiert in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se pun la calit in 3 linguri de ulei. Cabanosul se taie rondele si sunca se toaca marunt. Se pun peste ceapa si usturoi. Rosiile si ardeii se curata si se oparesc in apa, dupa care se toaca marunt. Peste cabanosi se pun ardeii. Se adauga condimentele (sare, piper, boia, cuisoare, cimbru, oregano, scortisoara si foaia de dafin). Amestecul se stinge cu supa si se mai lasa sa fiarba inabusit inca 10 min. Se adauga orezul scurs si rosiile tocate. Se lasa la fiert 5 min. Se serveste fierbinte, deasupra cu rondele de ceapa verde taiate foarte subtiri.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Orez fiert in stil chinezesc

orez,
apa,
sare

Orezul se spala in cateva ape. Se pune intr-o cratita si se pune apa rece peste el, atat cat sa-l acopere cu un cm. Se adauga sare dupa gust. Se pune la fiert la foc mare pana da in clocot, apoi se face focul mic si se acopera cratita. Se lasa la fiert cam 25 min. Se serveste ca garnitura.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Salata chinezeasca cu taitei

400 g taitei chinezesti cu ou,
4 morcovi,
2 fire praz,
2 ardei grasi rosii,
2 linguri sos de soia,
piper,
sare,
ulei de masline

Taiteii se fierb in apa cu sare. In timp ce fierb, prazul si ardeii se taie bucatele, iar morcovii rondele. Morcovii si prazul se calesc in 3 linguri de ulei de masline 2-3 minute, dupa care se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 min. Se adauga ardeii. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga pastele si se mai lasa pe foc mic 5 min.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput