Caut si eu ceva... (retete chinezesti)
Raspunsuri - Pagina 2

miria_cristina spune:
Pui in sos dulce-acrisor
Ingrediente
2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri,
1 morcov taiat felii,
1 brocolli taiat dupa preferinte,
cateva (10-20) pastai verzi taiate jumatati,
6-7 ciuperci taiate felii,
1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi,
1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti
Pentru sos:
sos de soia,
3-4 linguri ketchup,
1 lingurita otet,
1 lingurita zahar,
sare si piper
Mod de preparare
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi iar apoi se pune intr-o tigaie impreuna cu legumele si se calesc in putin ulei pana gustati legumele si vedeti ca nu mai sunt tari dar nici prea moi (10 minute e de ajuns). Se adauga apoi sosul obtinut din amestecarea ingredientelor. Se tine amestecul pe foc inca 2 minute. Se adauga sare si piper. Intre timp se fierb pastele/taieteii si se scurg de apa, se aseaza in farfurie si peste ele se toarna legumele si puiul amestecate cu sosul.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Salata chinezeasca
Ingrediente
5 gogosari,
5 castraveti mici,
5 buchetele de conopida,
zahar, otet, ulei, sos de soia(chinezesc)
Mod de preparare
Gogosarii se taie felii subiri in lung, castravetii la fel, iar conopida buchetele cat mai mici. Se arde o lingura de zahar, se aduaga si o lingura de otet, una de ulei si una de sos de soia, in care se calesc gogosarii pana se inmoaie. La fel se procedeaza si cu castravetii si la fel se prepara si conopida. Cine prefera salata iute poate adauga si un ardei iute langa gogosar.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Pachetele de primavara
Ingrediente
3 cesti ulei;
1 lingurita usturoi;
250 grame carne de porc;
2 morcovi;
2 bucati de telina;
1 lingurita de Maggi;
2 lingurite zahar;
100 grame muguri de fasole;
1 - 2 foi de palcinta;
2 oua.
Mod de preparare
Incalziti ulei, usturoi, carne de porc si calitile pana este gata carnea. Adaugati morcovii, telina, smantana, zaharul si piperul. Fierbeti cam un minut la foc puternic. Dupa ce se raceste adaugati mugurii de fasole. Asezati invelisul cu un colt spre dumneavostra si puneti 2 lingurite de compozitie. Rulati o data si de cealalta parte puneti ouale. Rulati inchizandu-l bine. Incalziti uleiul la 350F si prajiti rulourile pana devin aurii. Serviti-le cu sos dulce
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Fructe prajite
Ingrediente
doua banane,
un mar,
doua felii de ananas,
80 gr faina,
6 linguri de apa,
o lingurita praf de copt,
un varf de cutit de sare,
o lingura de zahar,
ulei si miere
Mod de preparare
Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale din faina, apa, praf de copt, sare si zahar. Fructele se dau prin compozitie si se prajesc pana capata culoare aurie.
Se servesc cu zahar caramel sau miere
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Deliciul lui Budha
Ingrediente
0,5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conserva),
2 teline potrivite,
3 morcovi mari,
1 cutie porumb (sau mazare),
2-3 ardei grasi,
4-5 cepe potrivite,
alune decojite (nesarate),
sos de soia,
sos de peste,
praf de curry,
amidon alimentar,
sare, piper alb, negru si verde - praf, boia de ardei,
2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii)
Mod de preparare
Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru (nicidecum mai marunt). Intr-o tigaie adanca (de preferinta, teflonata) se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie. Se adauga ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos. (Atentie: ceapa trebuie sa se inabuse nu mai mult de 4-5 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai mult timp, devine fiarta, oferind un gust fad mancarii.) Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc.
Fiind o mancare chinezeasca, se serveste cu orez simplu (picant, cu ou, cu mazare - vezi retetele pentru prepararea orezului), sos de soia si sos picant. Sugestie: acest fel se poate prepara si cu orice fel de carne, taiata felii subtiri si inabusita, peste care se vor adauga restul legumelor.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Porc Gong-Bao
Ingrediente
pulpa porc, morcov, pasta ardei iute, sos soia, supa de legume, sare, zahar, alune, amidon, castraveti, ulei floarea soarelui, ceapa verde, piper alb
Mod de preparare
Pulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se clateste, se taie cuburi mari. Castravetele se spala, se curata de capete, se taie cuburi mari.
Se serveste fierbinte intr-un bol, alaturi de o garnitura de orez gratinat
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Mai am cateva, dar eu cred ca-s suficiente astea, nu?
Pofta buna!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


BillyBilly spune:
Multumesc!! Wow, ce de retete!!!
Si tu le-ai gatit pe toate?? Recunosc ca sunt ingrediente de care habar n-am daca le gasesc, dar ma voi stradui. Ne place tare mult mancarea chinezeasca si am zis sa-mi incerc si eu norocul prin bucatarie. Nu ca mi-ar displace sa iesim la restaurant, dar cateodata chiar nu se poate, dar am manca si altceva decat clasicele mancaruri romanesti. La pachetelele de primavara, cate cesti de ulei se folosesc?
Orezul cu legume si cu ou cum se face?
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald


miria_cristina spune:
Pai, ti-am dat reteta de la Orez cu ou si legume.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
3 cesti de ulei se folosesc la Pachetelele de primavara. Am facut adaugarea in dreptul retetei respective.
Da, am facut retetele pentru ca avem prieteni dornici de genul asta de mancare. Cand nu am gasit un ingredient nu l-am pus sau am adaugat altceva. Nu s-a schimbat la gust, cine stie cat, ceilalti nici nu au simtit, doar eu care le pregatisem eram atenta.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
