Moartea unui manechin anorexic
Raspunsuri - Pagina 3
Androix spune:
O fi, dar eu nu neaparat de haine de designeri vorbeam ci zic aici despre d-alea de serie, care se fac in fabrica. Adik de fapt vroiam sa zic ca este un fenomen foarte extins, suntem bombardati zilnic si pe toate canalele posibile si imposibile cu mesaje cum ca scandurile sunt asa si pe dincolo, tinem diete draconice, cine e mai tare de "inima" e ok cine nu, uite poate sa dea coltul.
Am adus asta in discutie pentru si eu m-am luptat cu kilogramele si o sa ma mai lupt inca, dupa ce o sa nasc, dar motivele pentru care o fac eu sint diferite: in primul rand eu chiar am nevoie (ma distreaza rau toate femeile la 55-60-65 de kile care se dau de ceasul mortii ca nu reusesc sa slabeasca) si in al doilea rand nu imi gasesc de cumparat haine cu ce sa ma imbrac.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
aelita spune:
Problema e foarte grava,nu e nicicum un subiect de scandal ieftin,e o realitate crunta,e o boala care afecteaza din ce in ce mai multi tineri,fete si baieti.
Nu in lumea modei e problema,aici doar se afla.IN LUMEA ADOLESCENTILOR .
a copiilor,incepand cu 13-15 ani..
e o boala care incepe sa fie din ce in ce mai apriga,parintii trebuie sa abia grija de alimentatia copiilor ,de comportamentul lor.
E simplu sa catalogam pt ca e ceva nou,nu stim cauzele,nu stim urmarile.
un dezechilibru alimentar vine dintr-un dezechilibru de alt ordin. copiii astia au probleme,si da canu sunt rezolvate din timp,se produce dezechilibrul in alimentatie,si cand cei din jur isi dau seama,deja e prea tarziu.
un anorexic nu se trateaza cu indemnul: mananca,nu esti gras.e vorba de ANI SI ANI de recuperare,psihica si fizica,de ajutor specializat,si oricand risca sa cada iar.recuperarea e crunta,se aseamana cu dezintoxicarea de droguri.
pacientii sunt internati,legati,fortati sa manance,cantariti zilnic,paziti la wc...majoritatea are tendinta de suicid in timpul tratamentului.
ca si la dezalcolizare,dezintoxicare..
deci nu e de judecat asa la rece..
atat timp cat problema se priveste doar la suprafata ,(de genul ca fetele vor sa fie slabe si de aceea devin anorexice,"prostutele de ele"),cazurile se vor inmulti.
ca sa va faceti o idee,sunt baieti de 15 ani care au anorexie.si nu au de-a face cu lumea modei.
unui baiat de 19 ani,era in tratament,anorexic,i s-a facut rau la metrou.responsabilii de la metrou l-au luat drept un drogadict,l-au scos in strada si l-au lasat acolo pana dimineata,unde A MURIT ca un caine,fara ajutor medical.baiatul asta era sub tratament medical,voia sa se vindece,dar a avut nesansa sa i se faca rau langa niste oameni care nu stiu despre ce e vorba.
nu mai zic ca,si drogat daca era,normal era sa ceara o ambulanta..
anky spune:
Da, am citit si eu asta si m-am ingrozit.Eu cred ca persoanele astea sufera mai intii de Dysmorphic disorder, e clar ca e o problema psihica daca spun mereu ca sint grase in timp ce ele cintaresc doar 40 de kg la 1,70
.Vorbea si Oprah Winfrey intr-o emisiune de a ei despre aceasta boala,cica e foarte nasoala,persoanele care sint foarte slabe tot grase se vad sau persoane care se vad foarte urite in ciuda faptului ca sint frumoase.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
anky spune:
Uitati-va cum arata aici manechinul brazilian .Ingrozitor...
http://www.evenimentulzilei.ro/article.php?artid=280785
lili81 spune:
Am intepenit cand am vazut poza.
Nu stiu cum ar putea sa i se para cuiva ca fata respectiva e frumoasa, sexi...
Nu stiu cum ar putea cineva sa-si doreasca sa fie ca ea?
Si nimeni din jurul ei, familia in primul rand, nu s-a gasit sa o duca la un medic? Sau poate le-a convenit sa ia banii![]()
Lauraa, daca nu iti plac subiectele de can-can, de ce intri sa le citesti?
Mi s-a parut total deplasata afirmatia ta...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/liliana_ignat/my_photos
lorelaim spune:
Cumplit! Da - este o boala... si noi ca parinti trebuie sa facem totul sa oprim acest lucru sa se intample...
Cineva - o mamica din Quebec - imi povestea ca in clasa la fetita ei (8 ani) mare parte din colegele fetiei tin cura de slabire... pt ca sunt prea grase... Si mamica respectiva imi spunea speriata ca ea a vazut acele copile si erau chair slabute unele... deci cert ca nu aveau nevoie de "cura de slabire"!
TREBUIE intr-adevar obligati creatori de moda sa foloseasca oameni cu dimensiuni normale...
OlgaTarziu spune:
Am vazut de curand un reportaj si am realizat in momentul ala ce trebuie sa simta fetele cu anorexie. La un moment dat a pus-o pe una sa-si deseneze conturul corpului si era cu vreo 3-4 numere mai mare decat realitatea. Este vorba de implicatii strict psihologice si la nivelul imaginii de sine. Societatea a idolatrizat in continu femeile stil bat in asa fel incat fete incepand cu varsta de 12-13 ani au inceput curele de slabire si incetul cu incetul mintea lor a inceput sa refuze sa se accepte, sa refuze mancarea, sa inceapa cursa spre sinucidere. Care adolescent nu-si doreste sa fie frumos, sa fie in centrul atentiei, sa fie important in ochii celor din jur? Toti, dar doar cativa ajung sa aiba cu adevarat probleme grave.
Androix ar trebui sa vii aici ca gasesti haine in prostie. Eu imi gasesc greu haine ca aici sunt cam prea mari, sau e greu sa gasesc coordonata lungimea cu largimea, ce e bun ca lungime e enorm in talie.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
Androix spune:
Stai ca pun de-un shoping peste ocean.
Vai de capul meu... Zilele trecute am fost sa-mi caut cate ceva de imbracat si iar am plans prin cabinele de proba... Si nu inteleg ca nu sunt chiar asa de scroafa zau, mai sunt si altele mai grase ca mine, ar trebui sa le intreb de unde isi gasesc haine!
Da e trist ca exista aceasta boala, e trist ca se moare, dar cel mai trist este ca exista creatori de moda care sa angajeze schelete ambulante si ca exista oameni care asista extaziati la defilari de moda cu modele d-astea infometate. Pai poza aia e sinistra, nu stiu cine ar putea sa vada un om asa si sa nu constientizeze ca fata aia are nevoie urgenta de ajutor, ca este in pericol DE MOARTE!
Si pintre balerine sunt cazuri, cred de fapt sunt convinsa ca si printre gimnastele de performanta. La astea macar e o motivatie legata de "meseria" lor. Nu inseamna ca nu e la fel de grav. Dar sunt impinse de la spate, sunt supuse la presiuni din toate partile si ajung sa-si doreasca sa faca imposibilul care devine posibil cand cantaresti 40 de kilograme...
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by anky
Uitati-va cum arata aici manechinul brazilian .Ingrozitor...
http://www.evenimentulzilei.ro/article.php?artid=280785
Unde este frumusetea?! Mai bine ar angaja tinere din Somalia si Etiopia, daca asa ceva li se pare frumos si normal!!!
eva03 spune:
Reprezinta un subiect "deplasat" pentru aceia carora nu le-a fost dat sa constate ca in anturajul lor exista asemenea persoane care lupta cu boala, care sunt tinere si frumoase.
E adevarat ca subiectul parea asa pentru ca nu are utilitate imediata, dar reprezinta un semnal de alarma util pentru ce care nu cunosc simptomele bolii sau le ignora la ei sau la cei dragi.
Ar fi fost bine sa putem extinde discutia si la aceste aspecte.
Eu cunosc o tanara plina de viata, draguta, care de curand mi-a marturisit ca se trateaza de o astfel de boala ingurgitand pumni de pastile la fel cum o facea in perioada anterioara dar cu scopul de a se ingrasa. Si daca ati vedea-o cat e de slaba inca! Are peste sase luni de tratament!
mama lu' Claudiu