hipospadias
Raspunsuri - Pagina 22
roxana c. spune:
Aly, in vara urmeaza sa-i mai coasa pielea aceea, nu, parca asa spuneai? Si asta inseamna operatie in toata regula? Ai idee cate zile de spitalizare?
In legatura cu marimea si mie mi se pare ca-i cam micuta (stiti voi ce), asa ca spune-mi, te rog, Emi, si la Adi era mica si daca da, cum este acum?
Mi-am adus aminte inca ceva:Aly, de la operatie ati mai fost de 2 ori doar, dupa o luna si dupa alte 2 si va mai duceti de-abia in vara? Prin spital ai vazut si cazuri de hs care nu erau la prima operatie?
Cand mai vorbesti cu Gratiela sa-i spui ca suntem alaturi de ea , cred ca greul a trecut, nu?
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
roxana c. spune:
Am uitat ceva: La multi ani ! Sanatate multa voua si copiilor !
Corina, in ce sens te-a daramat operatia lui Andrei de la 10 luni? A fost cea de meatotomie parca? A suportat-o el mai greu ?
Roxana,
de
aly30 spune:
Roxana,cand l-a vazut in vara dr a spus ca el a lasat asa pielea si ne-a scris pe foaie:"revine peste un an la control".Acum nu stiu daca o coase atunci sau il mai lasa sa vada cum evolueaza.Acum pe masura ce se apropie termenul...ma invaluie iar paranoia si ma gandesc ca trebuie sa mai asteptam vreun an-doi sa vedem cum va mai fi.De aceea o intrebam si eu pe Emi cum a evoluat marimea si curbura.Acum...daca s-a corectat curbura...e posibil sa se mai curbeze in timp?
Acum cand ii va coase pielea, consider ca nu va mai fi asa greu.Uretra e la locul ei asa incat sonda nu-i mai pune si probabil ne va tine 3-4 zile in spital.
Roxana, in spital am vazut numai cazuri de copii mici la prima operatie.L-am intrebat pe Basca si mi-a spus ca au venit si la a 20-cea op

dar de la alti medici-baieti de 16-18 ani asa incat speram ca ducandu-ne la el....nu trebuie sa revenim.Stii tu, ca in orice meserie:si croitoresele:unele bune, altele deloc.
filofteia spune:
Asa cum am mai spus, fiecare o are altfel.
Este mai mica si la Adi, dara pe plaja am vazut si mai mici. Eu l-am incadrat undeva la medie.
Noua basca ne-a dat pregnyl, dar nu i l-am facut. Mie imi este cam frica de tot ce inseamna hormoni. Mai vedem Poate in primavara merg si eu cu Adi la un control.
Cand are penisul in erectie este drept, curbura se observa cand nu este in erectie, oarecum are forma de dinainte, atat ca acum nu mai are pielita desupra. Arata bine oricum. Cred ca pana la urma o sa i-o masor.
Oricum organele genitale se dezvolta pe la 12-14 ani, asa parca am citit.
Pe noi dupa controlul de un an ne-a chemat dupa ce ii facem pregnyl, dar daca nu i l-am facut si Adi s-a simtit bine nu ne-am mai dus.
Si eu cred ca problema cu pielita se va rezolva mult mai usor si ca veti sta foarte putin in spital.
sanatate!
Corina75 spune:
Buna dragele mele,
Gratiela te sarutam si in continuare ne rugam sa va fie bine...mai e putin si trece ce era mai greu....
Chestia cu marimea ne preocupa, normal, ca doar suntem femei, nu?
Si la Andrei pare micuta, dar cand se ridica dimineata pare chiar normala, avand in vedere ca nu am termen de comparatie....
Ma intreb ce se intampla daca il operez si i se ridica steguletul cat e cu sonda...cred ca nici nu e voie, poate ii dau calmante...
Roxi, operatia de la 10 luni....a fost cosmar. de fapt statul in spital a fost dur, si faptul ca i s-a infundat sonda si a trebuit schimbata dupa 2 zile...4 asistente l-au chinuit un sfert de ora si nu au putut sa-l tina.
I-am dat augmentin oral pana la urma.
A fost chinuitor pentru ca trebuie pazit sa nu traga de sonda, iar el nu mergea in picioare in schimb se agita intr-una si se infasura furtunul in jurul lui. N-am dormit decat cateva ore pe noapte si asata a contribuit la starea aia de cosmar.
Va pup.
Corina si
Andrei (24.11.2004)
roxana c. spune:
Spuneti-mi si mie, cam de la ce varsta incepe sa i se ridice...steguletul
, ca sa o citez pe Corina. La Calin nu am vazut, nici n-am fost atenta, dar trebuie deja sau mai tarziu?
Emi, ce reactii adverse poate avea de la Pregnyl? Sau in general, de la medicamentele pe baza de hormoni.
Aly, parca i-ai facut aceste injectii baietelului tau sau am citit eu aiurea? S-a vazut vreo....crestere dupa ele?
Si de Gratiela mai stiti ceva? Cred ca trebuie sa ii dea drumul acasa, spunea ca va sta cu sonda parca 4-5 zile.
Roxana,
de
aly30 spune:
I-am facut injectii cu pregnyl 3 inainte de operatie si 6 dupa.Ce sa zic? Parca inainte de operatie s-a vazut ca s-a mai dezvoltat pielea preputului, asa aglomerata dorsal cum era (ca o gluga peste penis. Asta era si ideea, asa mi-a spus dr.Insa la marimea penisului poate ca asa trebuia sa creasca-el creste intre 1,5 si 2 ani, nu stiu daca de la pregnyl.Iata ce spune dr Ahmed Hadidi despre injectiile cu hormoni:
"Some surgeons prefer to use pre-operative hormonal treatment in the form of creme or injections in severe forms of proximal hypospadias. The drawback with hormonal treatment is that it does not affect the penis only but affects the whole body including bone growth and the effect of hormons on the penis is temporary (1 month after therapy)."
Deci daca citeam asta inainte de a i le face....aveam o retinere, ca si Emi.
roxana c. spune:
Ma bucur c-au scapat de spital, cand are timp Gratiela poate intra sa ne spuna si noua tot tot.
Roxana,
de
Corina75 spune:
Deci au plecat din spital cu sonda? Probabil stau in Bucuresti la cineva pana merg sa o scoata....
Oricum, mai bine acasa, chiar cu sonda cu tot....
Gratiela, sanatate multa piticului, iar tu cred ca te simti super obosita......
Pupici tuturor, voi nu va mai dati sambata la pranz pe mess?
Ca eu doar atunci mai sunt online....
Corina si
Andrei (24.11.2004)