hipospadias

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Monalac si Adi este un ciudat in ale mancarii si un slabanog. La un an avea 9 kg, cu un kg mai putin decat minimul, dar pana la urma m-am adaptat eu la ciudateniile lui.

Nu stiu cum este dr. Dinu, dar poti incerca. Eu sunt adepta a cat mai multor pareri. Asa cum am mai spus nu intotdeauna doctorul se potriveste copilului si atunci este bine sa cauti altul. Vezi ca pe prima pagina se da adresa de mail a dr. Voinescu, ai putea sa incerci sa-i scrii in prima faza. Mamicile care au fost la dumnealui au fost de asemenea multumite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Fetelor, va rog eu nu va panicati cu privire la operatiile de hipospadias. Cum au spus si alte fete, astea sunt operatii minore. Intr-adevar e nasoala partea cu anestezia generala. pe mine asta m-a speriat cel mai tare.
Luca a fost operat de hipospadias la 8 luni. Sonda i-a fost lipita de putzulica cu scotch. A purtat 2 scutece, unul de caca, care ii facusem o gaurica in fata prin care sa pot scoate sonda in scutecul doi, sa faca pipi in el. Ideea mi s-a parut nemaipomenita. Pentru ca la inceput am avut ghinionul ca sa ajunga caca la cuplarea sondei. Am sunat chirurgul speriata ca mi-era teama sa nu faca copilul infectie. M-a sfatuit medicul sa curat cat de bine pot cu un spray cu apa. Si atunci mi-a dat ideea cu doua scutece.
Noi am scos sonda dupa 5 zile. Sotul i-a scos-o in cada. Eu nu am avut curajul.
Luca la doua ore dupa operatie a venit acasa. A avut dureri mari, plangea la fiecare hop al drumului (am parcurs peste 70 de km de la spital pana la noi in oras). Ii dadeam analgezice. A fost cea mai grea zi. INSA, a doua zi dim. copilul meu parca nu suferise nici o operatie. Era vioi, se juca, manca bine, se comporta normal.
Strumfi, sa incerci cu al doilea scutec ca e mult mai bine. Nu te mai chinui cu sonda lipita de picior.
Aici, in USA, nu te lasa nici o zi sa stai in spital pentru o asa operatie. E fleac pentru ei. Te-a operat, valea cu tine acasa, ca doar nu au ce sa iti faca in plus de tine.
Nici macar sonda nu ne-a scos-o vreun cadru medical. Ne-au spus ca la 5 zile de la operatie trebuie sa scoatem singuri sonda si apoi sa ungem putzica cu un unguent ca sa nu se lipeasca de scutec sau chilotel.
Monalac, Luca a avut reflux vezico-uretral si nu a avut nici o usturime la urinare. Nici un simptom. Totul s-a depistat in urma investigatiilor facute dupa ce l-am nascut.
Sanatate la toti puiutii.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Multumesc din suflet, Ciuf, pt tot! si mie mi se pare mult mai usoara metoda cu 2 pampi, numai sa nu sara vreunul (doctori, asistente) de-acolo in sus...stiti cum sunt ai nostri
Pe de alta parte, mai citeam cum ca s-ar infunda sonda, caz de maaare osteneala pt asistente , poate ca astfel - cu 2 pampersi- se evita si chestiunea asta, nu? Zic si eu, spuneti-mi voi, va rog, care stiti, mai exact, oricum am intrat intr-o perioada de mare agitatie, incerc cat pot sa ma linistesc..
Stiu ca sunt cazuri mult mai grave, la copilasi mult mai micuti, insa nu pot sa nu fiu ingrijorata, si pe mine tot anestezia ma sperie.
Stiu si eu ca in afara asta e o operatie de rutina, dar ce sa facem, suntem aici..
Off, si dr asta tare greu mai e de gasit.. de 2 zile il sun - asa cum stabilise tot el pt o confirmare! - si de-abia am dat de el, asa expeditiv... imi lasa asa un sentiment!

In fiecare minut imi repet <va fi bine>, va rog sa ma credeti!
Doamne ajuta!

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

descrieti mi si mie,mai pe larg,cum se fac cistografia si urografia.investigatiile astea ti le face dr sau vreo asistenta?

Mergi la inceput

quote:
Aici, in USA, nu te lasa nici o zi sa stai in spital pentru o asa operatie. E fleac pentru ei. Te-a operat, valea cu tine acasa, ca doar nu au ce sa iti faca in plus de tine.

Nici Dr. Basca nu te tine in spital. Daca esti din Bucuresti si hipospadias a fost mai usor iti da drumul acasa si aplici metoda cu doi pampersi. La noi nu se punea problema de pampersi pentru ca eram mare si mie mi s-a parut buna solutia cu punga.
Ciuf, la voi unde era gaurica si aveati si curbura?

quote:
Stiu si eu ca in afara asta e o operatie de rutina, dar ce sa facem, suntem aici..

Gratiela, daca te uiti pe http://groups.yahoo.com/group/mumswithhypospadiaskids/
vei constata ca si afara sunt multe esecuri la cazurile grave, cum a fost Adi.
La voi insa gradul de hipospadias este mai usor asa ca sansele de reusita sunt foarte mari. Nu stiu daca am mai spus, dar in salon era un baietel cu hipospadias usor, i-au spus de atunci din spital ca operatia este reusita si a durat numai o ora. Pe cand la noi ne-a spus abia dupa un an si operatia a durat 3 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Ce bine! Multumim Domnului ca e doar atat! Acum speram sa fie si evolutia lui buna sa scapam usor cu totul. Noi nu suntem din Bucuresti, dar avem multe rude, asa ca putem sta la ele in cazzu in care ar mai trebui vazut sau zic sa-i scoata ei sonda.
Multumesc inca o data, Emilia!

Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Gratiela, daca vrei sa pleci mai repede din spital si sa stai prin Bucuresti vorbeste cu Basca inainte, pentru ca in spital nu prea ai cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

fetelor,imi descrieti si mie pe larg cum se efectueaza cistog si urografia si cam cat sunt de dureroase?si mai spuneti mi daca merg la policlinica,cam cat voi astepta,cu aproximatie,pana voi intra la dr basca?exista posibilitatea sa merg si sa nu fiu primita?si mai spuneti mi daca investigatiile le face basca sau altcineva?

Mergi la inceput

Din pacate Monalac, noi nu am facut de nici unele, pentru ca asa cum am mai spus toti doctorii au spus ca nu are rost sa stresam copilul pentru ca este foarte bine dezvoltat, iara daca ar fi avut si ceva intern nu se intampla asta.

Daca te duci la policlinica de la Grigore Alexandrescu se sta foarte mult, noi am stat si doua ore prima data. Apoi cunoscand rezidentii le dadeam lor ceva si ne bagau pe usa din spate. Stiu ca nu este corect, dar atunci fiecare se descurca cum poate. In plus sunt cate trei pacienti in cabinet, asa ca trebuie sa fii foarte bine pregatit cu intrebari ca nu are timp mai deloc.

La policlinica Diagnosis am inteles de la fete ca stai pana in jumatate de ora.

Noi cand am fost la particulara era la AMA si am stat cam un sfert de ora pentru ca am ajuns mai devreme. A avut insa timp de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly30 spune:

Fetelor! Unde sunteti?
Sa-i sustinem pe strumfisori...ca tocmai se operara astazi!

Mergi la inceput