hipospadias

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Buna Roxi,

In primul rand, sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos, ca eu la concluzia asta am ajuns, vazand cata suferinta exista pe lume: mi-am zis, dupa ce am trecut prin socul vestii si prin intrebarile 'de ce eu?': bine ca e doar atat, si in rest e sanatos si voios!!

Deci, nu dispera, va fi greu, dar problema e rezolvabila si la noi. Tu esti din Ploiesti vad, deci Bucurestiul e aproape, si acolo sunt cel putin 2 specialisti f buni in problema asta: Dr Voinescu si Dr Basca.
Eu la Dr Voinescu voi merge, ca am pornit pe ideea asta, dar stiu de la celelalte fete cu care am mai vorbit ca si Dr Basca este ff bun. Emilia o poate confirma, si daca intri in grupul creat de ea (ti-a dat linkul) o sa afli mai multe.

Despre noi nu am multe de spus: am aflat in maternitate de problema, dar acolo mi s-a spus sa nu imi fac probleme ca se rezolva printr-o operatie simpla....si asa am crezut pana la 9 luni, cand am fost la un prim control la spitalul de copii in Brasov. Si dr de acolo mi-a spus ca trebuia sa mergem mai repede (la 6 luni), si ca in 4-5 operatii il rezolva..
Eu atunci nu stiam prea multe despre hs, eram linistita cu ce mi se spusese in maternitate...abia dupa ce am vazut cum se pune problema am intrat in panica si am inceput sa caut....mai bine zis, dupa ce, la 10 luni, la Brasov, am fost la operatia de largire a uretrei (meatotomie) ca sa faca jetul mai gros...
Si acolo in spital am auzit multe povesti, cum ca de fapt dr respectiv ajungea si la 8-10 operatii!!! si m-am ingrozit.
Am stat 4 zile in spital atunci, cu sonda 3 zile, si a fost oribil...
Dupa aceea am inceput sa sap si sa vad daca nu exista si alternative, bineinteles la Bucuresti.
Si imediat in luna urmatoare am fost la Dr Voinescu. Un om nemaipomenit, care ne-a explicat cu atata rabdare ce si cum...ne-a spus ca e un caz de o singura operatie, ca 4/5 sau mai multe se faceau pe vremuri....
Si ne-a sfatuit sa o facem pe la 1 an jumate...dar nu am apucat, sau mai bine zis, nu am fost convinsa ca e varsta optima ptr copilul meu.
Intre timp a aparut problema cu hernia inghinala, pe care i-am operat-o de urgenta in 28 oct anul asta, deci nici pana acum nu am ajuns la Bucuresti.
Dar ne pregatim pentru primavara viitoare....

Ce sa-ti mai spun? Copilul e stress-at de doctori si spital, dupa cele 2 operatii..dar ce sa facem? Am inceput sa ma gandesc ca 10 zile din viata unui om merita pentru viitorul lui...adica incerc sa ma imbarbatez singura, si cu ajutorul celorlalti parinti trecuti prin asta (Emilia, Lumi, Alina, si altii) sau a acelora care urmeaza sa mearga la operatie....si nu sunt putini...si ma gandesc ca sunt f multi cei care nu au acces la internet....

Deci capul sus! si deocamdata e prematur sa te gandesti, bb e inca mititel, si trebuie sa te concentrezi si sa fii acolo ptr el: acum cel mai mult are nevoie de laptic de la mami!!!

Multa sanatate si mai vorbim....trebuie sa fim aproape si sa ne sustinem....asta e clar...
tuturor.....si deosebiti lui Adi (Emi) si Davidutzu (Lumi) cat ma bucur ca sunteti bine!!!!



Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Va multumesc din suflet ptr sustinere si ptr incurajari. Mai m-am linistit putin, dar cand am aflat am fost distrusa, stiti si voi cum este.
Daca puteti, lamuriti-ma si pe mine: intotdeauna se intampla sa trebuiasca facuta dilatarea de uretra sau depinde de la caz la caz?
Si la primul control cam cand ar trebui sa ma duc? E devreme sa ma duc dupa Anul Nou? (deci pe la 2 luni)
Nu pot intra pe linkul dat de Emilia, mai incerc, oricum.
Multumesc inca o data ptr tot.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Si mai mi-am adus aminte de ceva: cum se manifesta hernia inghinala?
Si cand va fi mare, se va dezvolta normal in zona aia?

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Pentru un prim control si pentru linistea ta este bine sa te duci dupa sarbatori. Oricum nu-l opereaza nimeni mai mic de 9 luni.
Dr. Basca de obicei nu face dilatare de uretra. Dupa cate am inteles nici dr. Voinescu.
La noi a facut-o dr. Pesamosca.
Se merge mult pe urmarirea copilului... daca face pipi si cum face.
Dupa cum stiu fetele si dupa cum se vede din povestea noastra pusa si pe site noi am fost la 4 medici... eu sunt pentru mai multe opinii.
Eu as merge la amandoi doctorii (Basca si Voinescu) la control. Pentru mine conteaza foarte mult cum te "potrivesti" cu doctorul. Mie dr. Basca mi-a placut din prima, desi eram trei pacienti in acelasi timp in cabinet.
Altora nu le-a placut.
Dar noi am patit la fel si cu pediatrul din Pitesti, care noua ni se potriveste, dar sunt voci care nu-l plac...

Asa cum au spus si fetele bine ca este numai atat. Eu tot la concluzia asta am ajuns, mai ales cand citesc cate nenorociri se pot intampla.

Corina, multumesc pentru si eu va dau voua .
Iar grupul nu este al meu ci al nostru... si eu tot sper sa veniti pe acolo cu povestile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Roxi, ma bucur ca ti-a mai venit sufletul la loc...incet incet te vei obisnui cu ideea.
E absolut normal acum sa-ti pui tot felul de intrebari: si eu am trecut prin asta. Am cautat motive, am cercetat peste tot, dar nu am gasit nimic sigur, doar presupuneri si pareri...

Si inainte de a-ti raspunde la intrebari, vreau sa va spun, si tie si celorlalte mamici in cauza: o prietena a mea (e si ea pe DC) tocmai a nascut saptamana trecuta un baietel absolut normal, taticul lui avand HS......deci...sa nu disperam!

Deci, poti sa mergi la control cu el oricand, dar nu te du la oricine, mergi la unul din cei 2 doctori....si vei putea atunci stabili cel mai bine cand trebuie operat....pe grupul de pe yahoo e deja postat subiectul cu adresele unde ii poti contacta...daca vrei iti trimit si tel mobil al DR voinescu---e un om extraordinar, il poti suna (seara cel mai bine)....
Dilatarea de uretra e necesara doar daca nu poate face pipi, deci in cazul tau nu cred ca se impune, ca am inteles ca e bine...chiar daca jetul e mai subtire....eu am fost pentru ca nu stiam mare lucru atunci....daca as fi stiut probabil ca nu o faceam, ci rezolvam totul odata. Important e sa faca pipi bine sa nu-i afecteze rinichii....

Pe situl de pe yahoo trebuie sa te inregistrezi, poate de aia nu poti intra...incearca si aici: http://health.groups.yahoo.com/group/Epihipospadiasromania/messages/23?xm=1&o=1&l=1

Hernia inghinala se vede...la noi s-a manifestat dintr-o data, pe la 1 an si jumatate...un testicul mai umflat, vizibil mai ales din pozitia in picioare...culcat se retrage, si daca apesi cu degetul usor inapoi se retrage....de fapt hernia asta se traduce prin caderea unei parti de intestin in scrot, prin canalul inghinal care nu e bine inchis la nastere....dar nu apare mereu cu HS...asa ca nu te ingrijora daca nu vezi semne....
La consultatie poti intreba doctorul...

la Calinut mic si la cele 2 printese pe care le ai...felicitari, mami de 3 bb!!! wow! te admir sincer

Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Si cand va fi mare, se va dezvolta normal in zona aia?



Si eu mi-am pus des intrebarea asta, mai ales ca nefiind medic nu-mi puteam imagina cum va creste bucata de uretra care se reface practic dintr-o alta pielita... ei... dar creste. Noi avem trei ani de la operatie si este din ce in ce mai bine. Cu cat creste cu atat este mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Tocmai a plecat pediatra . Mi-a spus ca e predispus la infectii urinare din cauza hipospadiasului. Asa este? Voi ati avut astfel de probleme? Si mi-a spus si ea ca operatia in niciun caz sa n-o fac aici, ci la Bucuresti.

Corina, sotul prietenei tale a fost operat sau nu? (ma gandesc ca in urma cu cativa ani era mai ....greu)

Filofteia, la baietelul tau se cunoaste ca a fost operat, sau mai bine zis iti poti da seama , mai are vreo cicatrice, ceva? (Scuza-ma ca pun astfel de intrebari, poate vei crede ca am plecat cu sorcova )

Cred ca stiti ca-mi face foarte bine sa vorbesc cu voi, si m-ati linistit cu vorbele voastre, iar ptr asta nu stiu cum sa va multumesc.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Stai linistita Roxana, poti sa intrebi orice.
Daca sti ca a fost operat se cunoaste. Daca nu, trebuie sa fi specialist ca sa iti dai seama. Penisul este un pic mai curbat, dar normal.
Nu-ti face probleme de intrebari, ca eu in anul in care l-am operat, ma uitam pe plaja la putele copiilor... parca inebunisem... am constat atunci ca sunt de atatea forme si dimensiuni incat noi ne incadram in limitele normale.
Poate fi predispus la infectii urinare, dar la noi nu au aparut nici inainte nici dupa operatie. Daca nu exista o alta malformatie nu prea sunt probleme cu infectiile urinare.
Faptul ca nu va avea infectii urinare este un semn bun.
Acum nu poti face mare lucru decat sa astepti si sa fii increzatoare ca totul se va rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Nici noi nu am avut vreo problema cu infectiile urinare....
Exista probabil predispozitie...dar...fa-i igiena locala normal (fara sa decalotezi prea tare).
Oricum cred ca are pielicica de deasupra in exces, si partea inferioara e putin 'descoperita', asa-i? asa arata de obicei hipospadiasul.....

Si nu am inteles bine sau nu m-am concentrat indeajuns: unde are Calin orificiul? Destul de aproape de varf???



Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Corina, la Calin orificiul prin care face pipi e aproape de varf, sub puta, cam la 3-4-5 mm de unde ar fi trebuit sa fie. Nu-l pot decalota ptr ca pielea e lipita intr-un fel, nu stiu sa explic, si e stransa cum ai spus tu, ca da senzatia ca puta e stramba, dar dupa cat m-am tot uitat eu, cred ca doar da senzatia asta din cauza pielii, nu stiu prea bine sa explic. Deci pielea e stransa deasupra, si lipita, nu acopera varful putei si nici orificiul prin care face pipi. Nu stiu sa explic si nu stiu daca m-ai inteles.
Cand face pipi face in jet normal as spune eu, chiar vad ca-i face placere sa faca pe mine cand ii dau pampersul jos, azi a facut si pe doctorita, spuneati voi pe undeva sa fie jetul gros cam cat o mina de pix, si cam asa este. Exista probabilitatea ca in timp sa se subtieze?
Emilia, incerc sa ma incurajez prin faptul ca operatia va fi peste cel putin 1 an si ceva, dar mi-e groaza de ea.
Corina, pe baietelul tau cand il vei opera? Inainte de dilatarea aceea, avea vreo jena, ceva care sa te faca sa-l operezi? Sau asa ti-a recomandat doctorul pur si simplu?
Imi cer scuze ca va zapacesc cu atatea intrebari, dar voi ma intelegeti.

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput