la inceput a fost...sms-ul

la inceput a fost...sms-ul | Autor: meg67

Link direct la acest mesaj

sms-uri, mailuri, e-carduri, webcam, chat...totul e mult mai usor si mai la indemana acum
oare asta sa fie una dintre cauzele pentru care ne indragostim/ne casatorim/ne despartim mai usor ca "pe vremea bunicii"?
cati nu am auzit de sms-uri sau mailuri trimise "din greseala" care au devenit in cele mai multe cazuri motive de divort?..
pentru cati dintre noi nu a inceput totul cu un...sms/mail/chat?
cati nu ne luptam cu sotul/sotia sa ii smulgem din fata calculatorului sa petrecem si noi some quality time?
cati dintre noi tanjesc dupa o scrisoare asa..pe hartie..sau o floare adevarata (nu trandafirasul de pe msn sau cel facut cu @)?
nu zic sa impiedicam progresul tehnologic..toate astea au venit aici ca sa ramana (sms..mail..etc) dar oare facem ceva ca sa nu devenim victimele acestui progres?
oare ar trebui sa le cerem (si sa dam) celor din jurul nostru mai mult
cand iubim? oare putem face ceva?
voi ce credeti? aveti ceva ganduri in jurul acestui subiect?






meg

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Eu nu cred ca existenta calculatoarelor / internetului / etc este vinovata pentru faptul ca ne indragostim / despartim / inselam prin ... cyberspace.

Este putin invers. Viata noastra a devenit atat de aglomerata incat nu mi se pare ca este absurd acest "efect" de care vorbesti. Sigur ... acum totul este mai simplu ... de fapt se petrece cu mai multa rapiditate decat suportam. E mai usor sa inseli, sa jignesti, etc. Totul are loc cu un "send".

Esential nu s-a schimbat nimic. Care e diferenta daca sta cu prietenii in crasma sau pe net?? Problema este tot cea de dinaintea tehnologiei avansate. doar ca acum totul se plateste mult mai repede si mai scump ... nu mai avem ragaz pana la "scadente".

Eu ... spun o parere bazata pe experianta mea: ultimii 2 iubiti i-am cunscut pe net. Sotul meu este al treilea pe care l-am cunoscut pe net. Inselata am fost tot cu fete de pe net. Dar este doar un efect si nu o cauza.

Never say NEVER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Tehnologia ofera mijloace de comunicare si informare. Pot fi folosite bine sau rau. Pentru a cerceta, afla, invata, informa etc sau pentru a organiza atentate teroriste. Ne ajuta sa facem mai repede si mai bine ceea ce vrem sa facem. Si mai poate conferi un pic de anonimitate in plus. Ceea ce uneori e bine, alteori rau, ca toate cele in viata. In functie de utilizare, tehnologia salveaza vieti sau ia vieti, imbunatateste vieti sau distruge vieti.

My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu ma intrebam odata cum traiau pe la 1900,ce faceau toata ziua? Am vazut un film de epoca in care la curtea nu stiu cui ,adulti jucau baba oarba ca sa se distreze.
Tot ce inseamna tehnologie automat ne influenteaza viata,dar in principiu are alta dinamica.Mie imi place asa si nu stiu cum as fi trait pe la 1900.
Va vedeti facind un drum pina la Viena cu trasura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ca mai mereu, generatia mea a fost si este una de tranzitie. Nascut, crescut si trait o bucata de vreme intr-un regim si apoi trecut brusc intr-altul, e greu sa te obisnuiesti 100%, insa reusesti totusi sa accepti ca...asta e.
Cum era? Mult mai bine, spun eu. O relatie se cladea molcom, aveai timp, aveai emotii, traiai cu sperante timp indelungat, comunicai spiritual. Acum nu mai e nevoie, pentru ca, in primul rand, comunicarea este directa si rapida. Eficienta, dar lipsita de farmec. Fara sa vrem, transformam dragostea in afacere, ii dam termen, ii aplicam strategii, o comparam in grafice, crescatoare sau invers.
Nu avem ce face. Am vrut progres, il avem. Oricum, nu peste mult timp, nimeni nu-si va mai aduce aminte cum a fost.

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

quote:
Initial creeata de meg67


oare asta sa fie una dintre cauzele pentru care ne indragostim/ne casatorim/ne despartim mai usor ca "pe vremea bunicii"?



La o singura intrebare imi permit sa raspund. Eu nu cred ca direct din cauza tehnologiei ne despartim mai usor.

Evolutia cred ca ne face mai "pretentiosi". Pe de alta parte, aceeasi evolutie ne face mai putin legati unul de altul cand suntem in cuplu. Financiar in primul rand. Evolutia sigur ca se produce si la nivelul mentalitatilor. Si al asteptarilor, cum ziceam mai sus... Multe bunici cred ca nu s-au despartit din cauza gurii satului sau a familiei, de exemplu. Iar acum se tinde sa nu mai fie cazul. Asa mi se pare. Te desparti mai usor, atunci cand ai motive sa o faci, fiindca poti.


Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Clayhanger mi-ai luat raspunsul dupa buze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacam spune:

Tehnologia face multe.Eu si sotul meu ne-m cunoscut pe net, ne-am indragostit si acum asteptam al doileA COPIL.Am trecut prin multe ca sa fim impreuna,cu bune si cu rele,dar acum suntem foarte bine.Nu m-a inselat,nici cu ajutorul internetului, nici in realitate, dar in schimb sta ore in sir in fata calculatorului.DAr ma iubeste,si eu il iubesc,si multumim ca exista aceasta tehnologie.

Mirela 33+ si Alexandru 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Utilizez Internetul din 92. In timpul tezei de doctorat eram la citeva sute de km de el si ne scriam foarte des mailuri. De vazut ne vedeam cam o data pe luna.
Ceea ce vreau sa spun e ca Internetul introducea o apropiere foarte artificiala si ca ne intelegeam mult mai bine electronic si la telefon decit atunci cind ne intilneam fata in fata.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Channi spune:

Internetul este a 8-a minune a lumii. Fara internet... cred ca nu am fi evoluat. Si daca ne gandim de unde a "pornit" internetul, o sa ne dam seama ca nu este decat un mare pas inainte pentru noi.

Mergi la inceput