Retete pentru micul dejun pentru copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

quote:
Originally posted by herra

quote:
Originally posted by roberta04

Buna dimineata!
PATE DE CASA (yami-yami, cum spune baiatul meu )
1/2 kg ficatei de pasare
1/2 pachet unt
sare sau Vegeta, 1/2 lingurita mustar

Ficateii se curata, se spala si se lasa cam o jmatate de ora in apa rece, sa iasa sangele.
Apoi se fierb in lapte (eu l-am fiert in prealabil ca sa nu se mai umfle asa rapid), la foc mic, cam 3-4 minute dupa ce incepe sa clocoteasca, amestecand. Fierti in lapte, ficateii nu mai sunt amari.
Daca aveti blender, ii dati prin el pana devin pasta, daca nu, prin masina de tocat carne.
Adaugati untul, sarea sau vegeta, mustarul, cateva picaturi de ulei si frecati bine pana totul devine o pasta omogena.
Este o mancare usoara si foarte sanatoasa pentru copii, ficatul fiert astfel, doar cateva minute, nu-si pierde din continutul de fier.



dar asa de repede fierb ficateii? 3-4 minute?

si o rugaminte: precizati pe langa retete si varsta copiilor...al meu de exemplu (2,2 ani) cum incerc ceva nou cum face kk moale...



Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad





un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar



da, asa am citit si eu in revista Mami, ca ficatelul fiert putin 4-5 minute, stimuleaza formarea de elemente sangvine si e un excelent remediu in anemie, in special pt copii. Baietelul meu are 2 ani si 3 luni si in general nu e fan ficatei, asa ca ii strecor unde, cand si cum pot prin meniu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Dorsilia, eu pregatesc si carne de vita care se fragezeste. Reteta mea e pentru vita, dar presupun ca si porcul ar merge gatit in felul asta.
In primul rind fierb carnea cam o ora, cu ceapa si o linguita de otet. Apoi o dau la cuptor cam tot o ora. In prealabil pregatesc un sos din ketchup (aici gasesc organic), putin zahar brun, sare, piper si ceapa plus putin usturoi prajite in prealabil citeva minute intr-un strop de ulei. A, si o lingura de suc de lamiie (folosesc numai lamiie adevarata, nu sucuri cumparate). Amestec ingredientele bine si dau pe carnita inainte sa o pun la cuptor. Carnea e foarte frageda, sosul ii da un gust placut. Folosesti doar cit sa pui un strat subtire pe carnita.
Noua ne place, mincam cu totii.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

LIA, eu mai fac muschi sau cotlet de porc, taiat subtire si batut cu ciocanul de snitele, lasat apoi vreo 2-3 ore in frigider, intr-o punga legata la gura, uns cu sare, cimbru, busuioc, usturoi si un pic de vin.
Apoi il pun intr-o tava un pic mai inalta cu apa (nu foarte multa si acopar tava cu folie de aluminiu. Il las la cuptor la foc mic vreo doua ore si iese foarte fraged, se face mai mult la aburi, din cauza foliei. Si ai grija sa mai verifici daca mai este apa in tava.
CRISTINA, Matei are 2 ani si 3 luni. Ficatul se fierbe putin pentru a nu-i altera continutul de fier si, asa cum ti-a zis Lia, e foarte indicat in prevenirea/tratarea anemiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Uitati si alte idei de mic dejun-
pentru ca Matei e disperat dupa pizza, ieri dimineata i-am facut omleta (in tigaia de teflon fara ulei) cu sunca de pui, cascaval si ardei si la servire i-am pus un pic de suc de rosii deasupra.
Azi dimineata i-am dat file de merlucius pane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Ii fac rulada de ou ,to un fel de omleta nu mai ca o rasucesc in tigaie ca pe rulada.Adaog bacon taiat marunt,putina ciapa tocata,zbatem cu ou si rulada e gata.Foarte bine se potriveste cu putin sos de soia ,si in Romania se gaseste!! Incercati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana2000 spune:

Roberta super pateul!!Baietul meu a mancat tot si nu era fan ficatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Depinde ce parte a porcului alegi pentru a face friptura la cuptor. Cotletul nu va fi niciodata moale. Ceafa e deseori prea grasa. Preferabil se face din pulpa de porc sau din muschiuletul acela lung.
Se aseaza in tava dupa ce s-a condimentatsi s-a uns cu ulei bine si se pun 2 linguri de suc de rosii ( eu aleg sucul de la rosiile in bulion decojite ). Apa se pune pana la jumatatea carnii si se tot completeaza. Dupa o ora ( dac faci pulpa si o jumatate de ora daca faci muschiulet ) se taie fin usturoi.
Afara tai peste patrunjel fin verde.

Sau alegi antricotul de vita - cel mai bun la cuptor dar ca sa iasa fraged se face in ~ trei ore si trebuie sa il alegi nu foarte gras - sau eventual sa scurgi dupa o ora toata grasimea care se alege.
Eu il fac la fel ca si porcul dar inainte cu o jumatate de ora cand pun apa , pun trei linguri de vin rosu.

In tava se mai pot pune inainte cu 40 de minute de final legume - morcovi, cartofi taiati in patru pe lung si o ceapa intreaga - da fragezime...


Dupa masa de dimineata in afara de lapte toti dr. pediatrii recomanda la 10 fructe, cat mai multe fructe sau macar compot. Sau nimic altceva la masa de 10.
Nu e nevoie sa mamance cine stie ce, ca sa poata manca trei feluri la pranz.In locul unui pranz incomplet si luat tarziu, preferabil unul la 12.30 cu trei feluri si pofta de mancare.
Eu am inceput sa-l scot la plimbare pe Alexandru inainte de masa 30-45 de minute si chiar apetitul lui s-a modificat.
Toate bune


maya

Mergi la inceput