indemnizatie crestere copil

indemnizatie crestere copil | Autor: cristina85

Link direct la acest mesaj

am o intrebare. imi doresc un copil si nu stiu daca pot beneficia de indemnizatie.poate ma ajutati voi.acontractul de munca se termina in luna august(deci voi avea cele 12 luni), dar daca nu voi mai lucra de atunci voi primi acea indemnizatie sau trebuie sa fiu angajata undeva(chia daca am vechimea necesara)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cafelutzaro spune:

Trebuie sa fii angajata undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La data nasterii copilului trebuie sa ai venituri impozabile profesionale 12 luni anterioare. Exemplu. Daca ai naste maine 15.11.2006 atunci trebuie ca in perioda 15.11.2006 -> 15.11.2006 sa ai cele 12 luni... adica sa lucrezi cu contract, somaj, prenatal, s.a.m.d.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamimac spune:

Am nascut anul acesta,in 15 februarie.Pana la data nasterii copilului am lucrat timp de 5 luni si 3 saptamani.In septembrie am reinceput serviciul.As putea beneficia de CIC daca se aduna cele 5 luni cu 7 luni vechime(dupa nasterea copilului)?Dar daca merg in continuare la serv. am dreptul la acel stimulent de 3 milioane?Mentionez ca in perioada feb-noiembrie 2006 am figurat ca salariat si am fost platita cu 85 la suta din salariu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamimac spune:

Va rog,ma poate ajuta cineva?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul este negativ pentru ambele intrebari. Pentru a beneficia de CIC sau stimulent este necesar sa fi lucrat 11 luni anterior datei nasterii copilului + 1 luna de prenatal (este un exemplu) dar sunt necesare 12 luni asigurate anterior datei nasterii copilului.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput