Elevit

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dideip spune:

Depinde de la doctor la doctor(ma refer la cel de familie)pentru ca sunt doctori care dau compensat Elevitul dar unii nu .Elevitul se compenseaza doar 60%dar eu am dat de o doctorita foarte acra care mia aratat o lege care nu avea nici o legatura si era vorba de salariul.Acolo scria ca se compenseaza medicamentul Elevit doar daca ai salariul sub minim de economie(asta inseamna sa muncesc pe un salariu de 290 lei noi????).Asta este o prostie din partea doctoritei care nu i-am bagat nimic in buzunar.Va spun ca sunt secretara si ma lovesc de gravide aproape in fiecare zi si avem cred ca 10 gravidute actualmente si o parte din ele iau Elevit si il iau compensat.Ca sa vedeti cat de scarbe sunt unele doctore. Doctora mea care are gruja de sarcina mia dat si scrisoare medicala (ca asa imi spusese asistenta medicului de familie, astea lucreaza in acelasi cabinet si se bat cap in cap)dar sa uitat flegmatic la scrisoare si tot nu mia dat compensat,. Singurul lucru care trebuie sa il faca ca sa primim compensat este sa bifeze pe reteta "gravida" nu "salariat" ca eu m-am dus la ea in calitate de gravida nu de salariat. Fetelor asta ma enerveaza rau de tot si ma macina pana luni cand ma voi duce si ma voi certa cu ea si imi voi lua fisa de la ea si ma voi muta la alt docto.

Paula17+
http://community.webshots.com/user/dideip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creola132001 spune:

Eu iau elevit din prima luna de sarcina. In prima luna de sarcina l-am luat compensat, dupa care l-am platit integral, datorita acelei legi care spunea ca daca nu ai salariul minim pe economie nu beneficiezi de retete gratuite.
Din septembrie iau elevit compensat - de fapt medicul de familie i-l da gratuit 100% si platesc o diferenta de 140.000 lei.
Luna aceasta inca nu am luat reteta. Sper sa fie in continuare gratuit.
Dideip...daca medicul de familie nu iti da retetele gratuite sau compensate, asa cum prevede legea, de ce nu il schimbi. Macar spune-i ca e dreptul tau...si daca continua sa nu iti dea retetele gratuit/compensat...il poti schimba.
Numai bine!
Mariana, Silviu 3.3 ani si 33 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dideip spune:

Mariana, am fost azi si mi-am schimbat medicul de familie, dar inainte m-am certat cu doctora ca sa ma racoresc.Am o doctora super acum care imi place la nebuynie si intr-adevar nu poate sa-mi dea reteta pentru Elevit dar a zis ca se intereseaza sa vada daca exista o solutie pentru a primi. Totusi astept de la voi date clare daca voua va da reteta compensata/gratuita pentru Elevit.Va pupacesc

Paula18+

http://community.webshots.com/user/dideip

Mergi la inceput

Dideip ma bucur ca "te-ai racorit". si ca ai gasit o doctorita de care iti place. Sper sa te ajute si sa iti dea retetele gratuite (sau compensate). De-a Domnul sa nu ai nevoie decat de Elevit.
Eu am fost la medicul de familie. Mi-a dat reteta ca pana acum...gratuit 100%. Normal ca la farmacie va trebui sa platesc diferenta de 140.000 lei. Problema e ca e dificil de gasit in Iasi. Depozitele nu mai au Elevit de 1 luna si mai bine. Mi-a promis o prietena ca va face "sapaturi" si poate va mai gasi o cutie ratacita intr-o farmacie. Sincer, daca am avut un moment in care doream sa renunt la Elevit, acum nu as vrea sa renunt, mai ales ca mai am putin si nasc. Maine aflu...
Mariana, Silviu 3.3 ani si 34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili76 spune:

Buna
Vitaminele luate in timpul sarcinii nu le luam pentru noi, vootoare mamici ci pt bebe. El are nevoie de aceste vitamine, iar corpul nostru nu poate sa ii ofere toate vitaminele si fierul necesar. Fructele, legumele, branza, nu fac fata ( putem manca kg pe zi). Eu inainte de a ramane insarcinata aveam analizele toate la limita inferiara, calciul ionic sub limita. Dupa ce am ramas insarcinata, am evitat sa iau vitamine ca sa nu ma ingras, dar din luna a 4-a am inceput sa ametesc, asa ca am inceput sa iau Elevit, din luna 5.5 si fier. Ma simt excelent, bebe a crescut ( la 33 saptamani avea dimensiunile si greutatea pt un copil de 35.6 saptamani), eu am luat in greutate 24 kg, dar fiind inalta nu prea se vede unde le-am pus ( cel putin asa zice lumea). Deci sa luam ce ne prescrie doctorul, ca stie el de ce, nu-i asa?
Si sa avem copii sanatosi si frumosi.
A! acum am 35 saptamani, bebe dupa dimensiunile de la ecograf cred ca are 38...... asta e sa fim sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

Buna,
primul doctor mi-a recomndat elevitul si l-am luat vreo 2 luni, apoi am shimbat doctora, iar cea noua mi-a oprit elevitul si m-a "trecut" pe acid folic si m-a indrumat spre un regim cu alimente care sa contina vitamina C si fier.

cred ca unii doctori recomanda calduros medicamentele in promovare de la reprezentatii medicatl.

o zi buna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Aici unii medici au contracte incheiate cu anumite fabrici de medicamente, recomanda medicamentele , iar ei primesc lunar o cota parte de la fabrica de medicamente. Chiar au medicamentele direct la clinica. Nu m-ar mira sa fie asta si in Romania.
Aici am vazut ca este recomandat Pregnacare, sunt 16 vitamine si minerale + doza normala de acid folic si se recomanda atat inainte cat si in sarcina.

Nana, aspiranta la titlul de mamica!

In asteptarea lui !

Nunta noastra de vis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saftoiu_gina spune:

Si eu iau Elevitul si no-spa-ul gratuit cu o diferenta de bani de 150.000 la elevit si 25.000 la no-spa .Acesti bani intra in buzunarul farmaciei ,asa e legea,de doua luni numai la sensi blue gasesc pentru ca la celelalte farmacii spun ca nu se mai importa.Dar tot asa numai daca ai salariul minim iti da reteta gratuita.Eu datorita faptului ca am avut probleme cu serviciul cand am ramas insarcinata mai bine spus ,m-au dat afara,mi-am rezolvat problema in alta parte cu un salariu minim pe economie si am beneficiat de retete gratuite .

Mergi la inceput

Sobi, eu ma numar printe gravidutele care au luat elevit si au vrut sa renunte. Eu am vrut sa renunt pentru ca luasem in greutate, in primul trimestru, cu 4 kg mai mult decat luasem la prima sarcina in aceeasi perioada. M-am interesat si nu am renuntat la Elevit. Crede-ma ca pana acum m-am ingrasat "ca la carte". Sunt insarcinata in 34 saptamani, pana acum am pus 10 kg. De 1 luna sunt la la regim si mananc total fara sare... iar la dulciuri nu am renuntat. Ar fi trebuit...dar...sunt prea tentante. Asa ca mananc macar 2-3 patratele de ciocolata sau o prajiturica pe zi.
Eu, ma declar multumita de elevit. Poate au comisioane doctorii...poate nu.... Oricum in perioada unei sarcini nu ai nevoie doar de calciu si acid folic. Asta e sigur!
Multa sanatate!
Mariana, Silviu 3.4 ani si 34 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Si eu iau Elevit de circa 1 saptamana jumatate si cred ca a contribuit si el putin la constipatia mea. Dar cum este foarte important ca bebelusii sa primeasca toate vitaminele de care au nevoie eu zic ca este foarte important sa luam aceste vitamine in cursul sarcinii. Doctorita mea de familie mi l-a dat compensat si am dat circa 145.000 cand l-am luat din farmacie.

Creola132001, si eu sunt tot din Iasi, dar nu am avut probleme sa-l gasesc in farmacie. L-am cumaparat la Europharm-ul de pe strada garii si inainte l-am gasit la o farmacie in Pacurari. Oricum, te sfatuiesc sa incerci la Sensiblue, ca acolo am inteles ca nu au peste tot.

Mari 12+

Mergi la inceput