Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (58)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bulisor spune:

Buna dimineata fetele, o noua saptamana a inceput, mai avem 2 fara asta si intram si noi in concediu, caci ne-am saturat de scarbici.Fatima minunata fetita ta, sa-ti traiasca si sa creasca mare, cate kg ai pus pe toata periada sarcinii?Dinacocica bafta multa cu maseaua, sa scapi odata de durere caci este ingrozitor.Raluca sa-ti traiasca fetitza, si sa va bucurati din plin de ea.Danita si eu simt ceva pulsatii regulate cum spui tu, o s-o intreb azi pe dr caci mergem la control.Ce-or face fetele care sunt pe baricade, asteptam vesti, Cristina, Laura, Pana multa bafta si sa treceti cat mai usor peste momentul minune.O zi buna si usoara fetelor.Bulisor 32+ Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Buna fetele, hop si noi la cafelutza (pardon, laptic )
FELICITARI RALUCA !!!!!!!!!!!!!!! Sa fie sanatoasa, cuminte si mancacioasa iar tie refacere rapida!
Fatima, la noi colicii nu au aparut inca si sper sa nu apara; ii dau 15 picaturi de Sab Simplex la fiecare masa. Cu sanii n-am probleme, ca nu am lapte f mult si bebe trage tot de acolo, asa ca nu pot sa-ti spun nimic despre furia laptelui. Vroiam sa te intreb: mai tii minte de la neonatologie cand au spus sa le bagam calciu gluconic? Eu imi amintesc doar de Vigantol din a 14-a zi; de calciu……mi s-a sters complet din minte iar doctoritza mea e o stupida…trebuie sa o schimb, nu stie ce sa-mi spuna. Cat despre cea mica a ta, tine-o pe umar vertical si bate-o usurel pe spate; la mine functioneaza cam in 30 de secunde – scoate bebe niste sunete de zici ca a fost mufat la butoiul cu bere
Bamboletta, bebele meu nu mai are buricut de saptamana trecuta; i-a cazut cam in 2 zile dupa ce am ajuns acasa. Inca il mai dau cu betadina si baneocin (preventiv). I-am facut baie in cadita de la inceput, in ciuda buricului. Evitam sa ud zona prea tare
Voi cat le dati sa pape? Eu nu-mi dau seama cat suge la san (il tin si cate o ora dar nu se satura), asa ca bag si formula…si inghite saracutul.
Danita, asa pateam si eu cu bebe – sunt sughituri, stai fara grija – al meu a ramas cu obiceiul din burtica, la fiecare masa trebuie sa sughite putin
Va pupa mama pe toate ma duc sa mai trebaluiesc prin “curtea scolii” pana face bebe ochi.

Ana lui Tiberiu Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

donia, multumesc pt. sfaturi..si eu tot asa incerc sa o tin..numai ca isi intoarce capusorul intr-o parte si in alta..nu sta locului..daca i-l tin, nu mai am mana disponibila sa o bat..cateodata ragaie si ea dupa primul san, dar dupa al doilea, nu..am observat ca le mai elimina prin partzici, cand o tin lipita strans de mine, dar cred ca nu le elimina pe toate..e posibil sa inceapa colicii de acum? din a 5-a zi? eu stiam ca apar mai tarziu..ca parca siropelele astea de colici sunt indicate de prin a 14-a zi..

almo, si eu am facut aceeasi greseala ca si tine..in maternitate o lasam cate o ora la san..diperata sa-mi vina lapticul..si am facut rani..apoi m-am lamurit eu..acum ma ung cu garmastan, si folosesc mameloane de plastic de la avent..sunt f. bune..

cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

atudor, pai mie nu mi-au spus nimic de ca gluconic..mi-au dat o reteta cu vigantol, ferrum hausman, sab simplex si effer.supoz in caz de febra..

tu din a cata zi i-ai dat sab simpl.? ca eu nu-nteleg scrisul pe reteta..si azi de abia ma inscriu la pediatru.. ca n=-am avut timp, m-a luat prin surprindere pitica..

eu o tin la san cam 15 min la fiecare..cu cateva min. in plus sau minus..uneori il scoate ea singurica..eu stiu ca suge pt. ca dupa ce termina sanii sunt moi, nu mai sunt tensionati..si cand storc, nu mai curge asa mult lapte..si se satura pt. ca adoarme pt. cel putin 3 ore fara intrerupere..

almo, am mai uitat ceva..dupa ce imi ung sanii, stau cu ei dezgoliti vreo ora cel putin..

schimbam si noi semnatura
fatima de [bebelus] eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Fatima, si eu ii dau san pana ii simt moi rau (oricum sunt moi de la inceput, dar vine putin laptic si de ce sa-l pierd)
Eu i-am dat Sab Simplex din a 10-a zi, cate 15 picaturi la fiecare masa. Le inghite bine, se pare ca-s bune la gust. Si ca alternativa, exista si Espumisan - cica ar fi si mai bun; al meu nu urla decat de foame si daca e ud...momentan

Ana lui Tiberiu Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Buna dimineata!!!!
Am facut si eu ochi, mi-am facut o farfurie de sanviciuri si o cana de lapte cu ciocolata si iata-ma!
Luly, multumesc pentru indicatii, am reusit!
Donia si Almo, va multumesc pentru raspunsul referitor la rahianestezie! Suna foarte bine! Trebuie sa vorbesc cu doctorul cand ma duc la control peste doua saptamani si cu anestezistul, bineinteles.
Dianocica, bafta multa la dentist! Durerile de masele sunt tare pacatoase.

Teutz 34+ Alexia Iarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Buna dimineata!!!

Azi-noapte am dormit din nou destul de bine, in ciuda faptului ca m-am trezit de doua ori sa merg la baie!!! Insa m-am trezit acum pe la 9.30 ca batea de zor un vecin cu ciocanul in habar n-am ce, dar parca batea in creierii mei!!!

Carla, si eu voi lua cadita mai mare, ca n-are rost sa dau banii pe una pe care-o folosesc doar 2 luni...Ii voi pune buretel de baie pe fundul caditei si un finet la cap, peste buretel, apa doar cat e necesar...si doar nu s-o ineca in cadita cu noi acolo....
Dianocica, nu stiu daca trebuie sa te sperii citind acel articol...e prea de bau-bau...noau ni s-a spus pe ici pe colo cu totul si cu totul altceva la cursurile de gravi, in contradictie cu unele chestii din articol...plus ca art nu e semnat, ba mai e si din 2001!!! In plus, in America spre exemplu, ti se baga epidurala fara ca sa te intrebe nimeni (stiu asta pentru ca nasa mea a nascut acolo)!
Dandusa, de unde ai cumparat Water Gripe???...m-am uitat din nou la pozele cu Crinuta...e asa de dulcica...iar la tine nu ma vad urma de burton!!! BRAVO! Si vad ca ai si dexteritate in a o spala!
Danita, si eu simt acele pulsatii regulate in burtika, in special seara..eu am zis ca-s sughituri...de la tensiune nu mi-am pus problema c-ar putea fi deoarece eu am inca tensiune buna 12/6. Si nici contractii nu cred ca sunt! Ai grija de tine...
Almo, asa cum ti-a spus si Donia, aici Garmastanul e cel mai eficient impotriva ragadelor...dar daca e si la voi ceva similar, nu ezita, ca altfel e de rau...dar ragadele la san, eu am citit ca se fac tot datorita pozitionarii incorecte la san a bebelusilor! Iar bb trebuie lasat la san pana-l goleste, nu doar 15 minute, pentru ca tocmai laptele care vine ultimul e cel mai gras, menit sa-l sature pe bb! Asta-i tot din cursul teoretic despre alaptare! Oi vedea io cum o fi cu practica, ca deja am citit de doua ori cursul ala si-l voi mai citi pana nasc sa-mi intre bine-n cap!
Teutz, sora mea a facut rahi la nasterea prin cezariana (la noi nici nu se fac generale decat in cazuri cu totul si cu totul speciale) si nu a ramas cu nici o sechela...Multe depind de anestezist!!!! O sa trimit imediat aici un material despre anestezii!!!
Aelita, ...ai grija ce mananci...cum te mai simti??? Cat despre modificari, mai mult am cosmetizat pe ici colo, nu era nimic gresit propriu-zis...
Dianocica, tinem pumnii la dentist!!!

Pup toate gravi, mamicile si bb-ii!!!

Oana 34+ cu Denis Cristian
Disney bb

Personality can open doors, but only character can keep them open!

Mergi la inceput

atudor, ai incercat sa te mulgi imediat dupa ce suge el? chiar daca nu curge mare lucru..eu asa am stimulat secretia de laptic..iti mai desfunda si cate un canal..

bulisor, pe cantar am luat 20 kg..acum mai am vreo 10 in plus..am mancat mai nimic de cand am nascut..nu prea mai am pofta de mancare..bunicile ma cearta ca o sa pierd laptele daca nu mananc, dar sincer, nu pot..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna dimineata mamici si burtici!Iar am avut o noapte nasoala...dar nu mai are rost sa vorbim despre asta....am recuperat acum spre dimineata....!
La noi ploua.....si nu imi place vremea asta deloc...e asa de mohorat!
Donia...iarna se joaca cu noi....ba vine....ba nu mai vine....multumesc pentru urarile facute mamei mele......cred ca am mancat pentru tot forumul.....
Uite o veste extraordinara........
FELICIATRI RALUCA
BINE AI VENIT PE LUME BEBELINA ADINUTZA...ma bucur ca sunteti bine amandoua...
Asiza...multumim de vesti....
Fetelor....sa nu va suparati pe mine....dar pana la urma ce rol mai are epidurala?????....vad ca fetele care au nascur cu epidurala numai de suferit au avut.....si mai te si chinuie cu acul ala....
Danita..aseara simteam si eu acele pulsatii....jos de tot zici ca facea Mark bulbuci.........
Dar voi simtiti jos de tot niste fulgeraturi zici ca iti baga cineva cutitul acolo?...asa am simtit eu aseara...
Luly.........ai dreptate...ea spera ca poate se naste de ziua ei........si aseara ma luasera ceva dureri si ea era plina de emotii....acuma daca nu s-a nascut de ziua ei...vor fi aceasi zodie.....
Dandusa...acum am vazut si eu noile poze....doamne ce frumoasa e Crinutza....si parintii...are cu cine sa semene....
Uite cine s-a gandit sa ne scrie....Aelita...saracutza de tine....acum esti mai bine?......
Atudor...ma bucur ca esti alaturi de noi...si ca esti o mamica fericita....
Maine ma duc la maternitate la o monitorizare.....ce emotii am cand ma gandesc ca termenul meu e saptamana asta....
V-am pupat si ma duc sa mai stau in patutz.....

alexandra 39 + cu Mark Andrei
poze
burtik 37 saptamani
primii fulgi
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Am si eu o intrebare pentru mamici si burtici: voi ati visat (sau visati) ca nasteti? Ca eu visez tot felul de grozavii! Azinoapte, de exemplu, am visat ca am nascut un mare iepuroi si eram foarte speriata, imi era frica sa-l pun la san. Desi nascusem si tineam deja iepuroiul in brate, simteam in burtica cum mai misca ceva si ma gandeam: Doamne, cati iepuri o sa mai fac?! Tare aiurea, nu-i asa? Poate ma gandesc eu prea mult la nastere si de-asta mi se intampla.

Teutz 34+ Alexia Iarina

Mergi la inceput