Buna.As dori sa ma ajutati cu un raspuns.
Situatia nostra este urmatoarea: CIC incheiat pe 22 octombrie 2006, cand Alexandra a implinit 2 ani, contractul de munca desfacut prin acordul partilor pe 23 octombrie 2006 (mi-au spus ca vor sa desfiinteze firma, eu oricum ma gandeam ca ma voi angaja incepand cu 1 ianuarie 2007 in alta parte)…Insa acum am aflat ca sunt insarcinata cu al 2-lea bebe!
Ce trebuie sa fac pentru a beneficia in viitor de indemnizatia de crestere a copilului? Este prea tarziu daca ma voi angaja in luna ianuarie? Stiu ca trebuie ca ultimele 10 luni inainte de nastere sa fie cotizate…Pot fi luati in calcul cei 2 ani in care am stat acasa si lunile in care voi lucra, legat?Fara a se tine cont de aceasta intrerupere de 2 luni?
Astept raspunsul vostru. Multumesc.
Andreea si Mania
Nu, incearca sa iti faci o angajare inca din luna noiembrie, sa intri in plata cu noiembrie ca sa se continue stagiul.
Succes!
Cristina si ghighiloi
Multumesc pentru raspuns Aissa. Sa speram ca voi reusi sa fac acest lucru.
Andreea si Alexandra Maria (2 ani si-un pic)
Poti intra in somaj, perioada de somaj si CIC sunt asimilate stagiului de cotizare.Pentru somaj actele se depun in 30 de zile de la incetarea cm.
quote:Cand se desface contractul cu acordul ambelor parti nu prea se poate intra in somaj. Cel putin eu asa stiu... sper ca nu spun prostii.
Originally posted by rapsody
Poti intra in somaj, perioada de somaj si CIC sunt asimilate stagiului de cotizare.Pentru somaj actele se depun in 30 de zile de la incetarea cm.
Multumesc fetelor pentru raspunsuri.
Am sa incerc sa ma angajez inca de luna aceasta. Sper sa si reusesc.
Andreea si Alexandra Maria (2 ani si-un pic)
Categoric nu se poate intra in somaj daca contractul de munca s-a incheiat prin acordul partilor. Daca intentionau sa desfiinteze firma, tb sa incheie contr de munca pe motive de inchidere activitate, dupa ce in prealabil iti dadeau un preaviz de 15 zile. Numai in felul acesta puteai sa beneficiezi de somaj.