**Mamici de Mai - Iunie 2007**(10)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Se pare ca medicul meu se teme de medicale la gravide...El stie ca mi se cuvine,dar ar vrea sa stau in ..spital...Copilului meu iii e greu fara mine (ARE 4 ANI JUMATE)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

dA,AM VIPERE DE COLEGE!Se bucura dacaeu nu pot cara...Sunt martire obligate sa ma inlocuiasca ,si cand incep comentariile acide cu cine nu-i apt de3 munca sa stea acasa, anume sa aud...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Chris, poate scapi cu mai putine zile de spitalizare. Eu stiu ca trebuie minim 5/luna. A 5-a nu o mai pui ca atunci te externezi. In salon cu mine erau mamici care aveau inca un copil acasa destul de mic si stateau si cate 2-3 saptamani. Trebuie sa o faci ca sa fie bine si pentru bebe2.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca_usa spune:

buna fetelor, desi va citesc in fiecare zi nu prea scriu pentru ca atunci cand intru eu, voi deja ati plecat pe la casele voastre asa ca nu mai am cu cine sa vorbesc . vad ca Arthurana e ceva mai matinala ca mine si va mai prinde online.
si oricum prea multe n-as avea de spus pentru ca eu nu stiu mai nimic din ce vorbiti voi acolo, nu am probleme cu sarcina si nu iau nici un fel de medicamente, ecografii aici nu fac decat 2 iar despre toate testele pe care voi le faceti habar nu am nimic. stiu ca am refuzat sa fac 2 dintre ele, amniocenteza (care ar fi trebuit s-a fac pentru sindrom Down) si inca ceva cu Cystitic Fibrosis care habar n-am ce e da tot cel mai des intalnita pe fond ereditar, si cum in familiile noastre nu au fost probleme, nu am vrut sa fac. plus ca ar fi trebuit sa platesc cateva sute ca s-o fac, ca nu era acoperita de asigurare. nici macar rezultatul la analizele de sange nu le stiu, pentru ca ei m-ar fi anuntat daca era ceva in neregula. si cum n-au zis nimic...
chris27 nu stiu legea din romania, dar oare in protectia gravidei intra doar sa nu lucreze in mediul toxic? adica de cand are voie o gravida sa ridice? in alt departament nu aveau unde sa te mute? stiu cum poate fi in romania cu banii, dar stii povestea cu femeia aia din cluj pe care au plimbat-o de la un etaj la altul, ea insarcinata cu 4 bebei? si femeia tot dupa medical umbla. rezultatul a fost dezastruos. nu cred ca merita riscul. poate va pot ajuta parintii vostri cumva, iar medicul, stiindu-ti situatia, si tu explicandu-i conditiile de munca, nu cred ca isi va lua responsabilitatea de a nu-ti da medical. te rog insista pentru binele tau si al lui bebe.
am scris cam mult, dar asa va trebuie daca ati intrebat ce fac fetele din state

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Servus, fetelor!
Acum 'm-am strans si eu pe acasa' de pe la joburi...imi e din ce in ce mai greu.
Chris, nu te lasa! E dreptul tau sa-ti iei concediu medical, mai ales ca ai o sarcina la risc. Insista la medicul ginecolog sa-ti dea o scrisoare medicala catre medicul de familie in care sa-ti recomande concediu medical. Iti poti face mult rau, atat tie cat si lui bebe, lucrand ata de greu! Pacat ca solidaritatea umana nu functioneaza la voi...eu am unele colege cu un suflet de aur!
Chiquitita, din cate stiu, urticaria, atata timp cat nu se insoteste de edem Quincke (umflarea exagerata la nivelul buzelor, ochilor, etc), de tulburari de respiratie sau de scadere a tensiunii arteriale, nu pune probleme mari in sarcina. Problema o reprezinta insa tratamentul, intrucat, in primul trimestru nu sunt recomandate antihistaminicile antiH1 (care constituie tratamentul de electie al urticariei). Se poate administra in formele foarte severe hemisuccinat de hidrocortizon injectabil sub stricta supraveghere medicala. In primul rand trebuie sa fii convinsa ca ai urticarie, pentru ca in sarcina ( e drept ca in trimestrul III de obicei) poate apare si prurigoul gravidic care este altceva. Nu-mi descrii, te rog, exact ce ai pe piele? Ma intereseaza, mai ales, culoarea leziunilor, dimensiunea, cat tin pe piele odata aparute, localizarea si eventual ce ai mancat cu o zi inainte de a-ti apare (inclusiv ce tablete ai luat).O sa intru mai tarziu online sa vad ce ai scris si mai vorbim, ok?
Miercuri mergem la triplu test...am niste emotii...o sa ni-l faca o amica (ocazie cu care mai tragem si un 4D, poate, poate vedem sexul lui bebitza!!!)Abia astept!
Va pup pe burtici,
Florina 14+

Florina R.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Paflo, am niste bube ca muscaturile de tantar, asa, rozalii. Inclin sa cred ca nu au legatura cu sarcina pentru ca le cam am de multi ani. O fi vreo alergie la ceva. Mi se pare mie ca le am de la oua (maioneza), zic eu...Apar, iar dispar, le-am mai avut si acum 2 saptamani. Am incercat mai demult sa aflu cauza, dar nu am gasit-o.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Paflo multa bafta la echo. Te asteptam cu vesti. Totul va fi bine.

AM mancat sambata un sanwich cu piept de curcan afumat si o salata cu putina branza feta rasa. Am aflat ca ambele sunt pe lista de NO NO. interzise, dar deja le-am mancat, asa ca m-am hotarat sa uit ca oricum nu ma ajuta la nimic sa ma stresez.

Chris, incearca NICI SA NU LE AUZI, NU LE BAGA IN SEAMA, dar intreaba-le asa cu un zambet pe buze: fetelor voi credeti in Dumnezeu? atat!!!
Ca daca ar crede in Dumnezeu ar fi mai miloase!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Irinuca,

Cystic Fibrosis este una din analizele care le-am facut si eu. Astept de 3 sapt rezultatele, dar se pare ca este un singur centru in toata Carolina de nord care le face. Dar din cate stiu eu acest test se face numai daca esti de origine evreiasca. Plus inca muulte altele: GAuche, Tay sachs...sunt multe. Toate sunt foarte pericuoasa in caz ca ambii parinti sunt purtatori, dar sa speram ca m-a pazit Dumnezeu de rele si-ti doresc si tie numai bine.
Cum ti se pare sistemul medical american?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Chiquitita, o bubita, odata aparuta, cam cat sta pe piele (ore, zile)?E important, mai ales ca din ce-mi descrii tu nu prea pare urticarie.Te mananca sau nu?

Florina

Florina R.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Venus2007 spune:

Salutare,

Bun venit noilor venite ( am trecut nick-ul in lista cu sau fara date)si la toata lumea sanatate.

DidiAlex

p.s. Astept de glumesc

Mergi la inceput