despre comportament
Copilul meu cind este cu bona, maninca foarte bine si cu pofta, adoarme la prinz in 5-6 minute, lucru confirmat si de cumnata mea, care a stat o saptamina la noi. In schimb, cind suntem noi acasa, simbata si duminica, nu maninca mai nimic si daca o face, o face cu avioane si alte pacaleli, adoarme in cel mai devreme o ora!! Si asta in mod frecvent! Voua vi s-a intimplat??
Carmen si Ionut
Raspunsuri
danis spune:
mi s-a intamplat si mie de cateva ori, cand am petrecut mai mult timp decat de obicei cu ea; cred ca face asa ca sa imi atraga cumva atentia asupra ei si sa ma pedepseasca pentru timpul petrecut departe de ea
Daniela si bb Anda
tinatache spune:
Nu e nimic anormal, voi l-ati alintat mai tare si stie ca ii merge. Asa se intampla , de ex., cu copiii care acasa sunt ingerasi si la bunici dracusori, sau invers. Copiii sunt tare smecheri, stiu exact cu cine pot sa-si arate cornitele si cu cine nu. Si in general parintii sunt cei mai potriviti pt ca au stat mai mult si de la inceput cu ei, ei mai trec cu vederea cate una, cate alta, se mai joaca de-a avioanele...
Cristina, mamica cu burtica
mcrmiki spune:
Si noi suntem intr-o situatie asemanatoare. Bogdan este foarte cuminte cu tanti care sta cu el, mananca tot si este foarte ascultator, dar asta pana venim noi acasa cand incepe sa devina agitat si cateodata face si figuri la masa. Eu spun ca nu prea il alintam, dar probabil ca el simte ca noi il iubim mai mult, ne jucam mai mult cu el si il pupacim f. mult si poate si ca petrecem mai putin timp cu el in cursul saptamanii. Eu spun sa aveti rabdare.
Miha & Bogdan
mirela.mustaciosu spune:
Da. Ii e dor de voi si se rasfata cat poate cand sunteti impreuna. Sunt aproape sigura ca asta se intampla. Si cu Tudor patesc la fel, sta cu Buni zi de zi, iar pe noi ne vede seara cand venim de la servici si patim cu el acelasi lucru la fiecare sfarsit de saptamana. La inceput am crezut ca nu mai am eu suficienta rabdare cu el, dar de cand s-a marit (are un an si sase luni) si a invatat sa se manifeste mai expresiv, imi este clar ca asta e motivul. Dovada cea mai buna e ca, in perioadele in care sta mai mult de 2-3 zile cu unul dintre noi reintra in normal. Probabil cand adoarme foarte greu ar vrea sa se joace cu voi. Sau pur si simplu sa se bucure cat mai mult de prezenta voastra. Bebe al meu seara (dupa ce la pranz adoarme cat bati din palme) adoarme numai dupa ce ne jucam, ne gadilam si ne iubim in pijama, in pat cate o ora. La fel se intampla cu copii ai unor prieteni care merg la gradinita.
tinatache spune:
Da, carmen. Nu-ti fa probleme, o sa manance a doua zi cat pt 2 zile. Nu sunt chiar asa de sensibili cum credem noi. Si Andra are zile proaste cand abia ia cateva guri de mancare, nu are chef, o mai fi durand-o dintii sau pur si simplu n-are chef. Uneori e vorba de o perioada de cateva zile, in care abia daca papa cat sa faca un cacutz mic si prapadit pe zi (asta e "masura" mea la cat de mult/putin a papat), ea care de obicei face 2/zi. Insa apoi isi revine si baga la ghiozdan si recupereaza rapid. Tu iti cunosti cel mai bine odrasla, dar eu l-as mai lasa si sa rabde de foame, ca nu-i chiar sf lumii. Hai sa-ti mai spun o faza: soacra mea intot a avut o vorba: alta mancare decat ce e pe masa nu e, deci daca mananci, bine, daca nu, nu. Si drept urmare ambii copii nu sunt deloc mofturosi la mancare si nici alintati. Am de gand sa aplic aceeasi metoda, pt ca eu am niste cucuri in cap ref la mancare pe care nu vreau sa le aiba si ea. Succes si asteptam vesti!
Cristina, mamica cu burtica
simi spune:
Din pacate asta patim si noi cu fetita. Venim de la gradinita, unde toata lumea imi zice ca e un ingeras, ca maninca tot, adoarme imediat, etc, deci venim cu ea acasa si incepe "circul" . In primul rind nu vrea sa o schimb, nu vrea sa o spal pe minute, mincarea, tot asa cu povesti, cu minciuni, cu catelul vecinilor, care uite, e in curte si se uita sa vada daca Alice maninca (ma rog, tot ce-mi trece prin cap !). Problema e ca numai cu mine face asa, O zi pe saptamina e numai cu taica-sau (ca eu lucrez dupa-masa ) si iarasi e un ingeras. Barbatul-meu zice ca eu sint de vina, ca ea stie ca poate sa-si permita orice cu mine. Dar nu ma port cu ea altfel decit m-am purtat cu baietelul cind era si el mic (iar el era un ascultator si un docil). Eu stiu? Poate ca e vina mea!
Va pup pe toate si numai bine la toata lumea. Simona
mamica dulce spune:
chiar ca.i fenomenal forumul asta....acum nu am probleme de astea..dar citesc si invat cu spor din experienta voastra
baiatul meu are 6 luni si mananca fara probleme deocamdata...in 10 minute scapam dar NICIODATA nu i.am dat vreo jucarie sau stat la povesti cu avioane...ne iubim toata ziua dar la masa il pun in poala mea si bag repejor cu lingurita..e si mancacios..bun baiet am mai produs
experiente din astea triste am avut cu sora mea mai mica cu 14 ani care a distrus tot in casa din prea multa grija a parintilor(poze,bijuterii,jocuri,albume..tot ce se poate)si tot cu figuri pe care daca nu as fi vazut nu as fi crezut:)Si ce sa mai spun de leganat???Pana pe la vreo 6-7 luni am leganat eu,mama,tata,ambele bunici minim 15 ore pe ziplus ca ani in sir a mancat numai cu povesti si numai daca ii dadea cineva in gura...am jurat ca o sa fie cu totul altfel la puiul meu si pana acum sunt pe calea cea buna..zic eu.
asa ca fetele cu pui mici..nu leganati ca se prinde naravul urgent si nici povestioare la masa...eu asa gandesc..daca nu stie ..nu are cum sa ceara:):)
v.am pupat cu drag
carmenp spune:
Cristina, m-ai facut sa rid de dimineata! Si eu am aceeasi "unitate de masura" dar de luni am inceput sa-i dau calciu gluconic si cum nu prea mai maninca asa grozav, il "cauti" ca sa-l gasesti prin oala. Asa ca vestile bune se incapatineaza sa apara! Ionut tot nu maninca, toata lumea imi zice ca din cauza caldurilor. Daca ma gindesc bine, are si cucuri in cap cind e vorba de mincare si tre` sa iau masuri cit nu-i prea tirziu. Nu disper, stiu ca, cit de curind va recupera si pentru timpul pierdut.
Carmen si Ionut