revenire uter
Raspunsuri - Pagina 2
dianalaura spune:
Fetelor, si eu am uterul retrovers. am descoperit la 5 sapt cand am fost prima data la ecografie.... atunci mi-a spus doctorita... si mi-a mai spus ca sunt 15% dintre femei in aceeasi situatie...dar nu mi-a spus nimic de repaos la pat sau altceva de genul acesta...La 12 sapt cand am fost la urmatoarea ecografie uterul meu isi revenise cam la jumatate.. si acum sper ca peste 3 saptamani cand voi merge din nou la control sa isi fii revenita complet uterul meu... ce sa ii faci, asa sunt eu mai speciala.. si Rh il am negativ...
Si chiquitita, tot mamica de mai iunie sunt si eu!
dia 15+
nikole spune:
Chiqui, cred ca aveam cam aceeasi problema.Si eu am o retroversie urata (spusele mdicului) a uterului, e cazut pe spate, motiv ptr care uterul meu pare f mare, la un control normal, manual.Toti medicii la care am mers, cum imi palpau burtica, cum ziceau ca sunt gravida dupa dimensiunile uterului.La echo, mi s-a spus ca intr-adevar retroversia poate creea probleme in sarcina,si ca uterul revine la pozitia normala, doar in momentul nasterii!!!!
Acum nu stiu ce sa zic...sunt insarcinata in 6 saptamani, si am probleme cu sarcina, dar nu cred sa aiba vreo legatura cu retroversia, nu in primul trimestru...
logic...si eu stau in pat non-stop, dureri, si tot tacamul...
Sa avem rabdare si putere...asta ne doresc, eu una am mare nevoie!
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
lory32 spune:
Draga chiquitita,
Eu sunt mamica de deliuta de 3 saptamani. Cand am fost prima data la control ginecologic si mi-a spus ca am uter mic, fibromatos si pe deasupra si retroversat(cu retroversie foarte mare!)mi-am facut o gramada de probleme. Cu toate astea, am ramas insarcinata din prima incercare- nu ne-a venit sa credem, nici mie, sotului si mai ales doctoritei, care ne spusese sa incercam minim 3 luni, apoi sa ne gandim la o schema de tratament. Am avut mici probleme in timpul sarcinii: la inceput am avut dureri foarte mari -am facut o gramada de injectii: scobutil+no-spa+papaverina, apoi am facut si un cerclaj, iar ca tratament: utrogestan la greu, cate 6 capsule/zi timp de vreo 4-5 luni daca imi aduc bine aminte, apoi 4, 2 si apoi cate una pe zi pana cand am nascut; apoi am facut si gravibinon injectabil -cate una la 3 zile timp de 2 saptamani dupa cerclaj, apoi cate una la 2 saptamani pana ce am nascut; materna una/zi; iar in ultimele 2 luni am mai luat suplimente cu calciu+D3 si tardyferon. Dar sa stii ca cu toate astea si chiar daca si mie mi-a recomandat doctorita mea cat mai mult repaus si mai putin efort, am fost foarte activa in aceasta perioada- m-am plimbat, am mers la piata, la munte chiar prin luna a patra, nu am putut sa stau prea mult in pat ca nu imi ste felul, sunt foarte activa. Poate m-a ajutat la nastere totusi chestia asta, ca am nascut normal,la insistentele doctoritei, desi am 32 ani ( ce-i drept, bebelina mea a fost si destul de micuta, doar 2.900 kg- ca vorba doctoritei nici nu a avut unde sa creasca mai mult, utrogestanul sa traiasca!) si am fost ok, la 2 ore dupa nastere ma si ridicam singura din pat sa merg sa imi vad copilul. Asa ca nu te mai stresa atat, incearca sa gandesti pozitiv, sa ai incredere in medicul tau( doctorita mea e super, o femeie de nota 20 un om in primul rand - am mers pe mana ei, am ascultat-o mai putin cu repausul prelungit)si o sa fie bine.
Te pup si sa auzim de bine!
Sori1980 spune:
Si uterul meu era f. retroversat la inceputul sarcinii... La 13 sapt. inca mai era putin. Acum totul e bine, de fapt am o burta in fata mai mare decat alte
in 20 de sapt., de ma minunez si eu!
Uterul revine treptat in pozitie normala in jur de 12-14 saptamani. Din cate am citit eu, riscurile nu sunt asa mari, cum au tendinta sa sustina anumiti medici din Romania. Si eu m-am speriat la inceput, dar obstetricianul meu a spus ca f. rare sunt cazurile cand uterul nu iese in afara.
Succes,
Sori
20+ cu