Bebelusi "made in USA"

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Dragelor, in primul rand multumesc inca o data celor care ma felicita pentru nasterea fetitei, sunteti niste dragute!

O sa scriu pe fuga, acum ca doarme Sophia... Nu mai timp de nimic, dar oricum acum nu e nimic mai important in viata mea, ca papusica noastra, asa ca nu ma plang. Sunt fericita ca bebelusa e sanatoasa si papacioasa, ca in rest ne-om descurca noi. Inca mai avem atatea de invatat, dar este bine, pentru nici doua saptamani de viata.

Arthurana, iti inteleg dezamagirea dat fiind ca te-ai obisnuit cu ideea ca vei naste prin cezariana. Insa vreau sa te incurajez cu nasterea naturala, mai ales ca doctorul tau considera ca poti naste normal eu zic sa mergi pe mana lui, stie el de ce. Cred ca refacerea si beneficiile pentru mai tarziu nu se compara, mie mi-a fost de-a dreptul frica sa nu fie nevoie de cezariana. Daca n-ar fi fractura de os sacral, in rest eu nici nu as zice ca am nascut, acum la 11 zile dupa nastere, dupa cum m-am refacut de bine si repede!

In legatura cu bagajul de spital, aici chiar nu ai nevoie de nimic, in afara de hainute pentru scos bebele din spital si carseat (pt care pe noi nu ne-a controlat nimeni pana la masina). A, slapii mi-au fost de folos, in rest am folosit inclusiv camasile lor de spital, f practice inclusiv pt alaptat datorita capselor de pe umeri. Camasile, lenjeria de pat si prosoape mi-au adus zilnic curate. Tampoane speciale post-partum, chilotei de plasa de unica folosinta, tampoane de gheata pt zona "afectata", toate le-am primit la discretie la spital, si am stat 5 zile. De a semenea diapers pt bebe, alifie pt fundulet si hainute de spital primesti stoc nelimitat pe durata sederii. In plus am primit la plecare, pentru acasa, un set post-partum intr-un sac de plastic, continand: tampoane post-partum 3 tipuri, folie de pus pat pentru prevenirea patarii, sitz bath (vanita pt baie de sezut), creme si spray dezinfectante si analgezice pt zona perineala, 1 pachet diapers, alifii pt diaper rush, lighenut pt sponge bath, pompita-para de desfundat nasul, formula, diaper bag, etc. Deci, mai pe scurt, bagajul de care am avut nevoie a fost format din: slapi, produse proprii de igiena, halat (pe care l-am folosit dat fiind ca m-au dus in alta aripa a spitalului pt X-rays si MRI), un schimb de haine pt iesit din spital, CD player si CD-uri, un schimb de haine pt bebelus si carseat. Orice altceva am carat a fost de prisos.

Bianca, da, scurgerile (lohii) post-partum le ai la fel, indiferent ca ai nascut prin cezariana sau vaginal, deci o sa folosesti tampoane cateva saptamani. Dar, cum am spus, nu iti trebuie la spital, insa fii pregatita cu stoc pt acasa, varianta maxi overnight. Dupa cam o saptamana poti recurge la cele regular. Eu mi-am cumparat de la magazinul de organice, din bumbac 100%, ca asigura o vindecare mai rapida si comfort (stii ca in Ro nici nu te lasa cu tampoane din acelasi motiv, ci doar cu vata de bumbac).

Ma opresc aici si va urez la toate numai bine si bafta.

Pe curand,
Cristina, mamica de Sophia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Fetelor, acum vad ca am ajuns la pagina 21 si trebuie deschis capitol nou, dar nu ma pricep, asa ca astept indicatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bias spune:

Buna fetelor ! si multumesc "madalina 78 " cea care m-a invitat aici.Vreau sa va spun ca sunt o aspiranta de bb dar sunt nou venita in america si sunt teribil de zapacita de atitea informatii, toate noi pentru mine.Sa va spun povestea mea.Nu sunt insarcinata dar vreau sa ma pregatesc cumva inca de pe acum.Numai sotul meu lucreaza asa ca e musai sa alegem calea cea mai ieftina in privinta asigurarii.Am inteles ca e mult mai bine daca iti faci asigurare inca inainte de a ramine insarcinata.Dar am inteles ca asigurarea asta se invirte undeva la 500-700 $ pe luna ,ceea ce e enorm pentru noi si iese din discutie.As putea oare sa merg la un comunity hospital,poate ma pot trece pe o asigurare de stat sau ceva ..nu stiu ..sfatuiti-ma voi ce ar trebui sa fac..uff..sunt asa de nedumerita si ne dorim asa de tare un copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena2001 spune:

Bias, bine ai venit!

Vezi ca s-a deschis un nou capitol, posteaza acolo, s-ar putea ca aici fetele sa nu mai citeasca...
Daca vrei sa-ti iei asigurare individuala trebuie neaparat s-o ai inainte de a ramane insarcinata altfel asigurarea n-o sa-ti acopere nasterea....eu platesc $214/ luna; depinde acum de la companie la companie.....iar daca vrei asigurare de la stat, din cate stiu eu trebuie sa ramai insarcinata intai si apoi mergi si aplici; si asta se acorda in functie de venituri...intereseaza-te inainte si vezi daca te califici....

Acum nu tb. sa plec ca nu mai ma lasa pitica mea...

Posteaza si la capitolul doi ca sigur or sa-ti raspunda fetele..

Numai bine!

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bias spune:

Irina,multumesc frumos pentru intimpinarea si raspunsul tau.Voi muta mesajul acolo .Eu inca umblu ametita prin forum....Unde anume ai tu asigurarea ?

Mergi la inceput