Mamici de ianuarie - februarie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 29
Messa spune:
Daconst, vezi ca nu toate masinile de cusut au suveica in forma de putza, numai alea mai vechi; astea noi au suveica circulara, ca un fel de mosor. SINGER-ul meu e interbelic, foartevechi, de aia are suveica din aia putziforma
![]()
Haricleea, daca esti in Bucuresti si te simti singura cuc, pai hai fato, ne vedem si iesim la plimbare, la un suc, ceva. Doar n-o sa te lasam singura sa bocesti de doru' lu omu' tau! Las' ca dupa ce nastem mergem la o bodega frumoasa si civilizata, ti-l alaptez eu pe bebe si tu te imbeti frumusel cu niste whisky cu RedBull si dupa mahmureala de a doua zi ai sa te simti mai bine
plus ca dupa o suta de whisky viata capata nuante asa de roz!
loremunteanu, mercic de idee, am sa ma duc sa ma uit. Am avut si suveica la masina aia, dar cred ca "s-a speriat" si a fugit cu una din femelele de serviciu... si cand am vrut si eu sa cos o amarata de perdelutza, coase Messa, daca ai cum, ca fara suveica, putza cusut.
Liuda, vezi ca n-ai ales tu degeaba cezariana? Pai pe unde fras sa scoti coschogea copilu'? E mare, dom'le, burta aia a ta. La mine e inca mai mare curu'. Si e clar de ce ai burta asa mare, fiindca esti nesimtita si nu ti se umfla gleznele asa cum mi se umfla mie, ca la mine in loc sa se umfle burta se umfla picioarele. E clar, la tine e invers.
Shine, la durere de cap, poti lua un paracetamol. Aspirina nu e voie, decat a saracului, da' de obicei durerea de cap o exclude si pe aia.
cristia, foarte tare ala mic! Da' si tu nebuna, si mai ziceati de mine!
![]()
Asaaaa... aventuri de azi.
Azi la Carfur la raionu' de branza si masline, unde trebe sa stai la coada sa-ti cantareasca aia calupu' de telemea, o hoashka vocifera ca ea era la rand in fatza (si nu fusese, evident, statuse al meu la coada in timp ce eu mai aduceam una-alta de pus in cosh) si am zis la vanzatoare: "dati-i va rog prima lu' duamna, ca ea e asa batrana, eu sunt numa' gravida" sa vezi ce s-a bashikat babonele si s-a carat bombanind ca am facut-o batrana
![]()
In alta ordine de idei, MULTUMESC CELOR CARE AU LUAT IN SEAMA DUREREA MEA CU BANNERUL EUROCLINIC! ASA DA! ACUMA TACE, MULTUMESC FRUMOS!
A propos de baia copilului - ma intreb eu asa, din moment ce eu fac ca tot omul dush in fiecare seara, si ta-su, nu putem sa-i facem baie lu' bebe, dupa ce imi revin dupa nastere, cu noi? Am vazut o faza din asta intr-un film si mi s-a parut asa de intim si de frumos, nush cum sa zic... o chestie de familie, care creeaza niste legaturi, benefica, asa - sa faci baie cu copilul! Nu de alta, dar de la o anumita varsta nu se va mai putea, ca mititeii cresc si nu putem chiar sa stam in putza goala in fata lor.
Gata, ma duc sa ma apuc sa fac niste perdelutze. Ia sa fiu si eu vrednicutza, ce, numa' voi?
ylilimic spune:
Tare mi-e teama ca acum nu scrie nimeni si maine dimineata gasesc 7 pagini din capitolul urmator deja epuizate!
Care ma insotiti la un ceai cald si niste sandvisuri?
Nici un mar taiat felii asortat cu napolitane cu ciocolata alba?
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
29+ (31 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
A.Alina spune:
buna,
Azi am fost prima zi la spital si mi-a pus o perfuzie cu Gynipral. vitamine, scobutil, no-spa , si sper ca numai atatea (oricum eu atat am retinut). Vad ca nu am facut nici un soc. In concluzie o sa mai fac vreo 5. Acum d-abia scriu ca mi-a lasat flexula in vena si nu prea pot misca mana. Am inceput sa ma dezbrac si am ajuns la concluzia ca eu cu greu ma dezbrac de obicei de cand cu burta mea noua, dar acum cu chestia asta pe vena e aproape imposibil. Noroc ca trebuie sa vina sotzul acasa , probabil in vreo 2-3 ore si ma va ajuta el sa ma bag in pat.
mi-a fost cam groaza de perfuzia asta, dar dr. a stat aproape tot timpul langa mine si am vorbit cu el, iar cat a lipsit am vorbit la telefon cu 2 prietene si cu sotzul. Asha ca nu am avut timp prea mult sa ma gandesc la efecte secundare.
Va scriu mai multe cand o sa-mi recuperez in totalitate mana. Ma duc sa ma intind si sa ma uit la tv, daca o sa am la ce!
Alina
28+
criss68 spune:
Buna seara la burtici!
Mai fetelor, cat ati putut sa scrieti intr-o singura zi! As raspunde dar nu mai stiu ce si cui.
Messa, buna afacere a facut femela cu suveica. Bunica mea a fost croitoreasa si cand si-a cumparat masina de cusut, evreul vanzator i-a pus in mana suveica si i-a dat mare grija sa nu o rupa ca alta nu mai pupa. Si a supravietuit mai bine de 60 de ani. Nu te descurajez, dar iti va fi cred greu sa gasesti. Oricum, incearca.
Si eu votez cu burtica Liudei, careia stiu bine ca nu-i e usor. Dar macar daca aveai baiat, ziceai ca o sa iasa un musculos! Eu tot vreau baiat dar la ce burtica mica am, mai bine ca e fata. Insa oricum, am mai crescut si noi! Liuda, zici tu ca iti merge de-a-ndoaselea, dar asculta ce-ti zice o femeie batrana, ai nare noroc ca nu ti se umfla nimica. Burta, grasimea le dai jos, dar daca faceai varice astea numai in costum de scandura treceau. Nici vergeturi nu ai, sau daca ai o sa treaca, nu-s vzibile.
Nu stiu ce temperatura e cea mai buna pt bebe, dar eu la mai putin de 22 grd nu pot sta. Am dat drumul la centrala anul acesta din 15 sept. Nu as tolera nici 26, insa la 23 eu tin copilul destul de dezbracat, depinde acuma si de el, cum tolereaza, se simte daca ii e frig sau prea cald.
oana_bucur, nu stiu cat te-ai lamurit cu cadita aceea. Nu am gasit nici un link cu cea mai convenabila varianta, daca gaseam iti faceam poza la a mea. Ralu74 ti-a prezentat-o din punct de vedere al stabilitatii lui bb in cadita. Pe mine m-a interesat si confortul meu, pt ca nu garantez ajutor de fiecare data. Oricum, eu nu am loc in baie, deci va fi neaparat in camera. Pe un postament, de fapt niste picioare cam ca la masa de calcat, ca sa nu stai aplecata (eu am gasit diferite inaltimi si am ales-o pe cea mai potrivita pt mine). Apa o poti aduce cu un vas/caldare, iar pt evacuare ai ca la cada din baie un orificiu (cu dop), plus un furtun de evacuare cu ajutorul caruia apa se goleste tot in galeata. E f comod asa, eu nu pot ridica aproape nimic din cauza unor pb la coloana, dar banuiesc ca pt toate e important confortul mai ales imediat dupa nastere.
dianamitzi, tare esti frumusica!
Ralu74, ti-a rescut simtitor burtica, dar in rest ai ramas la fel. Fetele ca tine ma fac sa pocnesc de invidie, in ciuda aprecierilor ca nici eu nu m-am ingrasat tare, ca arat bine etc. Apropos: de cand ma stiu, toata familia are ceva impotriva mea ca-mi place sa fiu slaba si-mi spuneau cat de urat imi sta la fatza, iar pe mine fatza ma intereseaza extrem de putin. Eu vreau la corp sa arat bine. Sunt anapoda? Acum arat intr-adevar f bine la fatza, dar am o ciuda de nu-mi vine nici sa ma uit in oglinda.
daconst, dar cum sa nu pui kg la cata burtica ai. Mie nu mi s-a parut ca te-ai ingrasat in rest, decat ca s-a incercat o proportie intre burtica si rest, nu stiu cum ar fi fost sa ai aceeasi cantitate de copil cu masurile initiale.
messa, ideea cu dusul bebelusului o are si sotul meu, a zis ca el nu cumpara cadita, copilul lui nu va face baie ci dus ca taica-sau! L-am temperat urgent. Ideea e ca poate se poate face cum ai zis, dar nu stiu de la ce varsta, copiii mici se cap sperie de apa. In plus ar trebui macar sa poata sa-si sustina capul.
Ai fost tare in Carrefour cu baba aia. Azi am mers pt a 2-a oara cu autobusul (in timpul sarcinii) - si eu am pb cu fordul, cel vechi, e drept- si nu mi s-a intamplat sa observe cineva ca sa ma lase sa stau jos. O baba langa mine insa a avut tupeul sa ridice un copil ca sa stea ea.
sraluca, sa-ti fie de bine casa noua, netul si cablul tv. Cred ca acum astea sunt primele necesitati intr-o noua locuinta, oricum sotul meu asta a instalat prima data cand ne-am mutat. Presupunand ca e in zona electrificata :))
cristia, mare pacat ca nu i-ai zis si tu vreo doua ingratului acela! Eu una nu m-as fi abtinut, desi un om cu adevarat inteligent se ridica cu mult deasupra unor astfel de comportamente si nu se coboara la a da vreo replica pe masura.
va mai scriu maine, deja mesajul e prea lung, iar pe mine ma ia somnicul. Uffff ce bine era daca prindeam vreo 2 ore inainte de intoarcerea sotului, ca la noapte cine stie daca mai pot cu sforait si alte zgomote pe care va binevoi sa le produca (radio, jocuri, telefon etc). Abia astept sa terminam de renovat sa am camera mea.
criss
29+ cu 
Amaya spune:
Intru rapid fiindca sunt printre bagaje (maine plecam pt. week-end la munte).
Oana, cadita pe care am folosit-o noi in primele luni (pana n-a mai incaput Ulise in cada respectiva) este cea de la masa de infasat Brevi Dolly, aceasta:
http://www.emax24.de/babybutt/artikel/brevi_wickel_kommode_dolly.html
Cum eu eram operata a fost ideal sa nu fiu nevoita sa stau aplecata. Apoi am luat cadita aceasta: http://www.babykaufhaus.com/Pflege-Hygiene/Baden/Badewannen/Badewanne-Onda::362.html
Oana
26+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
Messa spune:
A.Alina, sa te faci repede bine, sa scapi de branula aia infecta. Ai grija daca iti schimba locul, sa-ti puna la vene care se vad bine, altfel sa nu-ti faca vanataie.
criss68, mama ei de suveica, te cred si eu ca tinea si 60 de ani, daca a tinut de pe vremea de dinainte de razboi! Problema e ca nu stiu care din femelele de serviciu a furgasit-o, ca am schimbat mai multe pana sa ma prind ca nu mai este. Te cred ca a facut afacere, idioata, suveicile la SINGER-uri, cel putin modelul pe care il am eu, se faceau din platina. Of, iar m-am enervat. Aia de a luat-o, de asa putza mica sa aiba parte toata viata ei, ca suveica avea cam 5 cm lungime.
Catalina spune:
Neata fetelor, hai ca pana la urma capitulez si nu ma mai culc deloc. E sambata dimineata, altii se sucesc pe partea cealalta si io...popandau. M-am bagat in pat la 10 si la 01 a inceput distractia. La 3 m-am dat jos din pat ca nu se mai putea. Nu inteleg ce am. Bebe nu misca sa zici ca ma da jos din pat, nu ma doare nimica, la toaleta nu ma duc asa des ... Nu stiu. Sper sa nu ii fac vreun rau lui bebe cu nedormitul asta. Am bagat si lapte cald cu miere aseara si tot degeaba. In fine.
Azi am o gramada de treaba, sa vedeti voi ce balega o sa fiu ... .
Hai va pup,
Cata 32+
marinar spune:
neata balenutze
Oana imi pare rau ca nu am caditza montata ca sa pun poze- e din aia cu masa de infasat si cateva polite sub cadita ca s mai pui una, alta.
messa si eu as vrea baitza impreuna cu bb dar nu cred ca e ok de la inceput.
cristina trebuia sa-i zici si tu nesimtitului vre-o doua...si o puneai pe seama hormonilor.
cata ai grija de tine. nu cred ca nesomnul tau il afecteaza pe bb, dar pe tine...s-ar putea.
Marina
29+
burtika
lucrusoare bebe
marinar spune:
ceva haios...asa, ca de we:
Intr-o buna zi, unui taietor de lemne ii cazu securea in apa. Omul se puse pe jelit pentru ca-si pierduse singurul lucru cu care putea sa-si castige existenta. Vazand acestea, Dumnezeu apare langa apa si-l intreaba care este cauza disperarii sale.
Omul ii explica situatia si Dumnezeu plonjeaza in rau si revine cu o secure din aur masiv.
- Asta e securea ta, omule? il intreaba el.
- Nu, raspunse taietorul de lemne.
Dumnezeu intra din nou in apa si se intoarce cu o secure numai din argint.
- Asta e securea ta? intreaba el din nou.
- Nu, raspunde din nou taietorul de lemne.
A treia oara Dumnezeu revine cu o secure de fier.
- Asta e securea ta?
- Da, asta e, ii raspunse de data aceasta taietorul de lemne.
Dumnezeu, miscat de onestitatea omului ii face cadou toate trei securile si taietorul de lemne se intoarce fericit acasa.
Cateva zile mai tarziu acelasi taietor de lemne se plimba pe malul Raului cu nevasta sa. Dintr-odata aceasta cade in apa. Cum omul se puse iarasi pe plans, Dumnezeu aparu din nou intrebandu-l care-i este necazul.
- Nevasta mea a cazut in apa, ii raspunse taietorul de lemne printre suspine. Atunci Dumnezeu sare in apa si apare cu Penelope Cruz in bratze.
- Asta este nevasta ta? intreaba el.
- DA! urla omul.
Atunci Dumnezeu, furios, il lua la bani marunti:
- Indraznesti sa ma minti?!! Ar trebui sa te blestem pentru vecie!!
Atunci taietorul de lemne incepe sa-l implore:
- Te rog, Doamne, iarta-ma! Dar cum altfel puteam sa raspund?! Daca spuneam "nu" la Penelope Cruz , data viitoare mi-o aduceai pe Catherine Zeta Jones. Si daca si atunci as fi spus "nu", a treia oara mi-o aduceai pe nevasta-mea.
Si daca de data aceea as fi spus "da", mi le faceai cadou pe toate trei, dar eu sunt un om nevoias si n-am de unde sa hranesc trei femei. Acesta este motivul pentru care am raspuns cu "da" de prima data.
Morala: Barbatii mint numai din motive perfect oneste si logice. INTOTDEAUNA
Marina
29+
burtika
lucrusoare bebe
marinar spune:
am intrat pe mail-ul comun ca sa mai consult lista cu nr de tel, sa vad cine si-a mai trecut datele de contatc si... atasamentul nu este, LISTA nu mai este. asa ca, cine a lucrat ultima data la ea sa mai trimita o data mail-ul dar sa si ataseze lista respectiva.
Marina
29+
burtika
lucrusoare bebe