Mamici de ianuarie - februarie 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

eli1977 eu am un tratament ptr hemoroizi : supozitoare de proctoglivenol SAU proctolog de 2 ori pe zi dimineata si seara 3 saptamani ; fara condimente sa bei multe lichide evita scaunele diareice / constipatia ma interesez mai bine si mai mult maine ca le fac o vizita la lucru

aelita esti mortala auzi cica nu e cine stie ce pai draga mea ajungea fica-mia majora pana terminam eu rochitza

pako si eu tot la odobescu poate ne intalnim la spital nu mai stiu cate sapt ai cum o cheama pe dr ta ? au rezerve eu am vorbit deja cu a mea a zis ca ma pune la rezerva din cate am inteles eu sunt cu 3 paturi

alinuk poate te razbun eu daca reusesc sa pun niste poze ca habar nu am ca eu am 30 de sapt si cum spuneam sunt mai mult decat mare

liuda am ras de numa si totusi e cineva cu bebe mai mare a mea e doar cu 2 sapt mai mare decat sarcina tu esti happy ca poti face cezariana eu sunt ingrozita de idee ca nu eram eu pregatita sufleteste si ca fac super urat la anestezie si de asta mi-e mai frica ca de dureri

mai vorbim si maine noapte buna
30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Vai fetelor cat scrieti!?! Eu am zis ca revin de dimineata dar n-am mai apucat.

Adela, nu m-am vopsit inca si, din pacate pentru mine, cred ca voi ramane cu dorinta deocamdata cel putin fiindca toti cei din jurul meu m-au innebunit sa nu ma deschid la par fiindca imi sta excelent asa bruneta si m-au speriat spunandu-mi ca n-o sa-mi stea bine cu parul deschis la culoare fiindca am tenul mai inchis. Acum mi-e si frica sa nu arat ca naiba fiindca sigur a doua zi m-as vopsi la loc si astfel imi distrug parul de tot. Dar n-am renuntat inca la idee.

Oana, sunt de acord cu Aiska si Salina. Eu la Andrei, care s-a nascut tot in februarie, am folosit body-uri cu maneca scurta (in casa) si maneca lunga (afara), peste body-uri numai salopete plusate cu botosi (cele cu fermoar de sus pana jos pe picior sunt cele mai practice) si afara o salopeta groasa cu botosi si manusi atasate si caciuli inchise sub barbita. In casa ii mai puneam si doar body cu maneca lunga, pantaloni si sosete. Daca ai cate 10 din fiecare pentru primele 3 luni e perfect (mai putin caciuli si salopeta pentru iesit afara, bineinteles). Ca marime poti sa iei 1-2 marimea 0-1 luna si restul 0-3 luni (daca bebe e mare nici n-o sa-i vina cele pt. 0-1). Pe langa astea eu i-as mai lua un sac de dormit pentru 0-6 luni (este net mai folositor decat patura). Ma mai gandesc si daca imi mai amintesc de ceva iti spun.

Oana 26+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

buna la burticoase,
Daconst, Loremunteanu, Dianamizzi, foarte frumose burtici pupici pe burici,
Amaya, e bestiala rochita poate ne dai si noua pe mail niste modele ca eu mai tin minte sa tricotez doar un pe fata altu pe dos

Diana74, Belle_vue bine a-ti venit

va pup

nadiutapm 25+
http://new.photos.yahoo.com/petcov_nadia/album/576460762331226805

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Fetelor, o dupa-amiaza am chefuit la Mihail si Gavriil si voua nu v-au stat degetelele deloc, deloc! Daca nu gresesc cam astea ar fi raspunsurile:
Haricleea si Catalina - vara-mea anascut la 36-37 de saptamani
Sraluca - tocmai voiam sa te intreb cum e la casa noua, dar dupa faza cu mobila mi-a trecut; naspa cu serviciile in Romania (inca!)
Cristia - si primul meu baietel a venit mai devreme decat data preconizata, dar totusi la termen. Acum insa sunt sanse sa nu ajung nici macar la 38 de sapt.Matei e un copil bun, dar nu atat cat sa inteleaga ca mamica lui trebuie sa stea cu burta in sus cand el vrea sa ne jucam impreuna sau sa-l scot afara... Sper sa o scot cumva la capat!
Cleopiciu - cam tarziu m-am trezit si eu dar vad ca nu sunt singura si asta ma ajuta: si eu m-am ales cu o candidoza pe care o tratez acum timp de 6 zile cu Gynozol, pe baza de Myconazol (recomandat in sarcina si de prospect si de ginecolog)
nadiutapam - si eu care credeam ca mie nu mi se intampla: am fost sambata in Carrefour la Cta si asezandu-ma la coada de gravide (formata din ne-gravizi de toate felurile) constat ca nu ma baga nimeni in seama. Merg sa-mi cer dretul la casa si nedumerita, casiera imi spune sa stau la coada! Ea nici nu stia ca este casa de gravide!!! Oamenii incep sa comenteze, eu ma asez la rand dar intreb alaturi (o casa isi facea monetarul) daca mai dureaza pana se redeschide. D-na sare ca arsa, isi cere scuze in numele magazinului si incearca sa remedieze problema la colega cea toanta care nici asa nu ma primeste. Tipa cea amabila ma ia de mana si spune ca nu pot astepta la coada, ma plaseaza la "cosuri de mana - casa expres". Dupa ce pleaca, o cotoharla se intoarce la mine si cu tam-tam ne goneste ca nu are loc pe tejghe pentru marfa din cos. Sotul se supara si incepe sa strige ca am venit sa dam bani si suntem clienti, eu caut rabdatoare o alta casa speciala, el ma ia de mana si ne repezim la casa initiala, la coada! Abia ajunsi, ne vede tipa draguta, care terminase monetarul, il azvarle pe unul de la coada si ne ia pe noi in primire, cu un milion de scuze anexate! La urmatoarea vizita ma asteapta direct la ea!
A fost un soc pentru mine, caci in ambele sarcini am fost privilegiata in mijloacele de transport, chiar zilele trecute un sofer de microb a ridicat pasagarii pentru mine si alta doamna cu copil in brate. Asadar pentru toate exista un inceput!
A.Alina - la stiri am aflat despre schimbatul copiilor, care le-a amuzat pe asistente; mai rau e ca ceilalti parinti, nu reclamantii, nu voiau sa-si mai ia ploada acasa, le convenea cea noua, inversata!
mihacarm2002 - mai ai mult pana intrii in prenatal? Poate un concediu medical n-ar strica. Din experienta iti spun ca 5 zile la urgenta beneficiaza de plata 100%.
messa - din ciclul "rasul/plansul si vecinii" pot sa-ti spun ca nu stii cata dreptate ai: Matei trece prin niste crize de personalitate manifestate prin urlete puternice. Vecina din perete in 90% din cazuri ma intreaba"dar ce are baiatul dvs ca mai mereu il aud plangand?". Cum ea nu are copii, parinti, sot, etc, urmatorul raspuns o sa fie "Faceti si dvs un copil si o sa vedeti de ce plange al meu" + "Obisnuiti-va cu gandul ca mai vine unul!"
eli1977 - hemoroizii stiu ca se ingrijesc/spala/ tamponeaza cu apa cat mai putin calduta, aproape rece. Apa fierbinte dilata vasele de sange inflamate. Gasesti in farmacii o crema ceva cu "procto" care se aplica dupa toaleta locala, seara si dimineata.
Cam atat, deocamdata, noapte buna sau o dimineata placuta la insomniace!

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 29+ (31 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

oana si alte fete interesate: daca gasiti hainute turcesti de la firma Aziz, (una din firmele preferate de mine, calitate neta) sa intrebati de bluzite ale caror maneci au incorporate manusi. Adica maneca se termina cu o manseta intoarsa doar pe o jumatate de largime, care manseta se intoarce peste manuta lui bebe ca o manusa. In cazul lui Matei a fost super, caci pe restul si le smulgea singur si avea tendinte criminale la adresa ochisorilor! Daca nu intelegeti, fac o poza la o astfel de maneca si lamurim problema!
flavia - ma bucur ca esti bine, chiar iti simteam lipsa.sterilizatul - daca mai e cineva care merge pe sterilizarea prin fierbere, incercati apa plata Bucovina, nu pateaza biberoanele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

aelita, rochita e tare frumoasa! Fetita ta e o norocoasa ca are o mama care stie sa tricoteze. Vorbesc din experienta pt ca si mama imi facea tot felul de pulovere iar colegele de scoala/ serviciu mereu se minunau. Mie mi se parea ciudat atunci pt ca mi se parea un lucru firesc. Trist e ca de cand a murit tata, mama s-a lasat de sportul acesta (spune ca o apuca plansul). Iar eu nu am deloc talent!
ylilimic, trebuie sa merg la scoala pt ca astept ultima inspectie pt gr.I Ma rog lui Dumnezeu sa vina in urmatoarele 2 sapt. Maine voi afla (sper) ce comisie (3 persoane) voi avea! Ma apuca groaza cand ma gandesc.
Dianamizzi, aceea e burta ta la 27 sapt??? Arati super, esti cumva model?
Diana74 si Belle_vue, bine ati venit!

Mihaela 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Liuda, cred ca io-s sora mai mare, ca te-am luat la faza asta! EU NU AM fier de calcat in casa, cand trebe calcat ceva duc la soacra-mea si calca ea

alinuk, ce-ai mancat de te-ai aprins asa? las' ca eu zic ca la capitolu' balene castiga toata lumea.

bai aelita, sa vezi ce te prind eu odata! chiar esti nerusinata groaznic cu tricotatul asta! pai si eu cum fac? ca poate cosh oi mai gasi, da' rochitza????

eli1977, nasol cu hemoroizii... incearca sa stai in fund cat mai putin, sa faci bai de sezut calde si sa bei doua lingurite de otet de mere la un pahar de apa dupa fiecare masa (asta ajuta sa mai opreasca din sangerare). Incearca sa nu te constipi, mananca supe de legume si fructe moi si legume fierte cateva zile, chiar daca ai sa ai scaune foarte moi, ajuta sa calmeze zona si sa nu forteze cate un caca mare si greu pe venele alea umflate. Bea multa apa, nu sucuri gen Cola, si ceaiuri calmante. Nu te screme, pe cat poti, cand stai pe buda. Vitamina C si vitamina E ajuta la refacere cat de cat mai rapida a tesuturilor lezate. De creme nu stiu sa-ti zic. Saracuta de tine, cred ca e groaznic . Iti tin pumnii, macar daca nu trec pana nasti, sa nu te mai supere asa tare.

ylilimic, tare de tot faza cu vecina! si, stai, ca mai vine unu'! biata vecina, nu stie ea ce-o asteapta!

Mergi la inceput

La ora asta din noapte numai eu as putea sa mai fiu treaza!
Am uitat sa va spun ca suntem in lipsa de inspiratie pentru numele baietelului din burtica! Grea problema! Tati de vreo 2 sapt ma tot ameninta cu Adam, nume frumos, rar, istoric (chiar preistoric). Bate apropos la mine ca daca nu, vrea Toma sau Iuda (de care chiar nu vreau sa aud). Ma gandesc ca daca-l las pe el cu Adam, o sa vreau eu Cristian care, intamplator, e si numele meu de fata, si s-ar putea sa nu placa jumatatii mele. Voua cum vi se pare Pintilie Adam Cristian? De altfel este si greu sa "asortezi" ceva langa "minunatul" Pintilie...
Mi-ar mai place:
Calin = cel care umbla cantand
David = de iubit
Dominic = lord
Filip = iubitor de cai
Gabriel = Dumnezeu e puterea mea
Mark = barbatesc
Paul = cel mic de statura
Radu = veselul
Sergiu = servitor
Silviu = padurarul
Teodor = darul Domnului
Semnificatiile sunt din latina, greaca, ebraica, slava. Gasiti explicatii asemanatoare la "behind the name" fara spatii prin google.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

intru din nou, in miez de noapte!

La ce zi nesuferita am avut nici nu-i de mirare ca nu ma ia somnul. Acum am experimentat si eu cum e sa dormi cu una bucata sot in acelasi pat. La mare nu se pune, ca acolo adormeam inaintea lui. Ma intreb cum de nu mi-au batut pana acum vecinii la usa ca nu pot suporta sforaitul sotului. La cat a fost azi de stresat, banuiesc ca e o refulare eficienta, insa nu si pt mine.

Messa, ai fost de coma. Si eu am ras in hohote.

Aelita, poate pt pretentiile tale rochita nu e f reusita, dar dupa cum vezi noi toate te-am admirat. Ca sa ma dau mare si eu, pot afirma ca teoretic stiu sa fac aproape orice, am realizat la vremea respectiva unul-doua produse asa de proba, apoi... gata! Sunt curioasa daca o sa am chef sa tricotez bebelusului ceva.

daconst, arata bine burtica ta, nu vei avea emotii ca nasti un bebe insuficient dezvoltat. Insa nu-i de mirare ca ai luat atatea kg. S-or mai fi pus ceva si pe langa burtica, dar cred ca erau necesare.

vad ca intre timp m-a luat somnul, inchid repede sa nu se razgandeasca

pupici

criss 29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Ma tot tin si eu sa va scriu de cateva zile si nu mai apuc...Fetelor eu sunt intr-o depresie de zile mari si nu cred ca sa ies prea curand.
Asa cum explicam mai demult faptul ca am la locatie Olanda si ma duc la Tutunaru...eram venita in tara pt 6 luni sa-mi astept actele de rezidenta.Asa cerea Olanda sa astepti in tara ta..mi-a fost f greu sa accept ca aproape toata sarcina sa fiu singura(parintii mei stau in provincie) dar am zis las' ca e mai bine pt bebe sa fim impreuna din prima clipa decat sa ma apuc atunci de alergat dupa acte.
Si si-a facut Adina curaj,a venit in Bucuresti singura cuc, a facut si curat,a si carat ca n-avea cine...numarand zilele..
Si aflu saptamana trecuta ca nu pot sa plec asa cum era preconizat saptamana viitoare pt ca au gasit ei o chichita intr-unul din n-spele mii de acte care mi s-au cerut..si pana o sa se rezolve asta nu o sa mai pot cu siguranta calatori(deja si la 33s era destul de mult 3000km dar ma hotarasem sa risc).Dupa ce nasc evident nu o sa pot sa plec imediat cu bebelina...
Prietenul meu deja mi-a spus ca nu o sa poata sta mai mult de 1-2 sapt dupa ce nasc si ca nu promite ca poate sa vina aici de Craciun pt ca si anul trecut si-a luat concediu de sarbatori.Daca nasc mai devreme nici nu stiu daca poate sa vina imediat
Deja ma gandesc cum o sa fiu eu singura de sarbatori pt ca nici macar la mama nu pot sa ma duc tinand cont ca o sa fiu in 38s atunci,toti prietenii mei pleaca din Bucuresti de Craciun,dupa ce nasc o sa raman iar singurica...
Eu nu ma mai joc asa..

Adinush 32+ cu - Ingrid-Eileen

Mergi la inceput