PRO sau CONTRA anticonceptionale
Raspunsuri - Pagina 5
madalici spune:
Buna!
Eu am folosit AC(Jeanine) doare pentru contraceptie si trebuie sa spun ca inainte de asta nu am avut probleme: dereglari hormonale, chisturi sau alte cele.Doar durerile menstruale erau intr-adevar de nesuportat, ajunsesem chiar si sa lesin din cauza lor, daca nu luam calmante din timp. Cu ajutorul calmantelor, durerile erau controlabile.
Dupa 9 luni, am incetat administrarea AC si au inceput problemele: mai intai o piatra la rinichi, si apoi chist la ovarul drept. Piatra la rinichi poate avea si alte cauze(si poate fi independenta de AC).
In ceeea ce priveste chistul, sincer nu stiu ce sa zic. Cauzele pot fi multiple, dar eu cred ca AC au provocat niste dereglari in corpul meu, poate pentru ca nu mi s-au potrivit.
Momentan lucrez in austria, si aici Ac se elibereaza numai dupa ce sunt efectuate anumite teste endocrinologice pentru a vedea concentratia fiecarui tip de hormoni, si apoi se decide daca se pot lua AC sau nu.Iar in caz afirmativ, ce tip de AC trebuie administrat.
Cred ca la multe din noi, AC se nimeresc sa se potriveasca, dar in unele cazuri pot duce la dereglari.
In ceeea ce priveste faptul ca AC sunt unicul tratamentu la chisturi, nu stiu nici asta, depinde cred ca de organism.
Eu am incercat inainte de AC, un tratement naturist(Maca, extract mugur de zmeur, aloe vera) si a avut rezultate.
Pro sau contra AC?
Cu siguranta contra AC, administrate in modul in care se face in ro.
Pro, in cazul AC administrate pe baza testelor fff amanuntite si tinute sub control.
Eu personal, sper sa nu mai fiu nevoita sa recurg la AC, chiar daca recunosc durerile menstruale sunt foarte greu de suportat.
madalici
silvana.ady spune:
quote:Eu iau anticonceptionale cam de 15 ani si nu am avut nici un efect secundar. Bineinteles ca doctorul ma trimite sa fac analize in fiecare an si imi mai schinba din cind in cind reteta. Deci si cu "ingrasarea", nu este un efect universal.
Originally posted by monalac
contra/sunt si asa destul de durdulie,n as vrea ca anticonceptionalele sa aiba vreun efect secundar asupra mea.
Deci ca sa raspund la subiect - PRO, categoric.