PRO sau CONTRA anticonceptionale

PRO sau CONTRA anticonceptionale | Autor: RAMONELLA

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca s-a mai discutat acest subiect aici.Eu totusi il deschid cu riscul de a primi multe rosii in cap!!
E vorba de anticonceptionale...De ce le luam?Unele pentru a preveni sarcina,altele pentru a trata diferite probleme hormonale...Dar v-ati gandit vreodata la efectele secundare care le produc?La efectele secundare care se vor vedea in timp?Pentru ca noi suntem deocamdata doar niste "cobai"...Si nu e vorba doar de efectele secundare ce sunt scrise in prospect.E vorba de cele care nu sunt spuse,care ne-ar putea face mult rau si daca s-ar face cunoscute ar face ca vanzarea lor pe piata sa scada foarte mult...
Voi ce parere aveti?Sunteti PRO sau CONTRA?

NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Categoric, PRO!
Bine-ar fi sa gandeasca asa si cele care toarna copii cu nemiluita si apoi ii abandoneaza/ii trimit la cersit....

Totusi...stiind cat mi-a fost de rau fizic si cat am pus pe mine si mai ales, cat am luptat sa am un bebe dupa ce le-am lasat, un pic sunt si contra.

Da' tot PRO sunt!

Mos Craciun in...pantaloni scurti

Vine bebe ! 8 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

PRO !
Nu vreau bb din intamplari, nu vreau chisturi pe singurul ovar ramas, deci le iau din doua motive bine gandite. Mie imi este comod sa iau pastilele si sa nu am probleme, sa merg la medicul gin. de 2 x pe an la control de rutina !!! Ca la 70 de ani cum voi fi, nu stiu, acum sunt bine.

Sanatate tuturor !

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns curlyeirina spune:

Eu momentan sunt Pro.desi cunosc foarte bine efectele secundare nu vreau sa renut la ele.Le iau in primul rand pt chisturi si pt contraceptie.dpmdv e singura metoda contraceptiva care "nu te lasa la greu".va veni si vremea sa renunt la ele.va doresc multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

eu sunt contra din cauza efectelor secundare
si slava cerului ca doar de 2 ori am luat pilula de a 2 zi ( si pe acelea le evit)pina la varsta asta ( mai precis in 6 ani)
o sa spuneti ca sunt incuiata la cap dar personal am senzatia ca daca iei ani la rand aceste pilule apoi organismul cu greu revine la normalitate pentru a avea o sarcina
e adevarat ca si organismul imi permite sa nu iau aceste pastile si avem o grija sporita sa nu facem o echipa de fotbal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Si eu sunt de parere ca efectele secundare si posibilitatea de a provoca avorturi de care sa nu stiu sunt mai importante decat contraceptia ca efect. Nu comentez situatiile cand este nevoie de un astfel de tratament hormonal pentru anumite probleme medicale. Dar doar pt contraceptie, nu! Plus de asta, mai sunt si alte metode contraceptive de bariera care nu au efecte nedorite. Nici o metoda de contraceptie nu este 100% sigura.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

PRO
In primul rand pentru contraceptie, mi se pare cea mai comoda si potrivita metoda de folosit in cuplu. Apoi pentru ca ma protejeaza de chisturi. Si apoi... pentru ca stiu exact cand vine CM si pot sa-mi planific una-alta in functie de asta, pentru ca vine putin si tine putin, pentru ca nu mai am durerile alea infernale pe care le aveam inainte de AC... Stiu ca sunt hormoni, stiu ca au si efecte secundare, dar in prezent conteaza mai mult efectele pozitive.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Initial creeata de RAMONELLA
E vorba de cele care nu sunt spuse,care ne-ar putea face mult rau si daca s-ar face cunoscute ar face ca vanzarea lor pe piata sa scada foarte mult...

stiu ca ai mai deschis un subiect pe o tema asemanatoare. si ti s-au adus argumente solide "pro". asteptam si de la tine altele, bine fundamentate.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Roxanaz,atunci era vorba despre avortul care putea fii provocat de catre anticonceptionale,acum este vorba de catre urmarile pe care le pot avea anticonceptionalele asupra sanatatii noastre.
Din proprie experienta iti pot spune doua:scaderea libidoului si lipsa lubrifierii.Dupa ce le-am lasat au reaparut.Stiu ca multe fete s-au plans de acest lucru...

NUNTA
28.05.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Prefer nticonceptionalele ca metoda de contraceptie. La mine efectele adverse sunt minime (cu patilele pe care le iau acum, pentru ca, la cele pe care le luam inainte am avut cam toate reactiile adverse). Totul e sa-ti dai seama care e potrivit pentru tine.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ceea ce am observat este ca majoritatea fetelor iau pastile fara a face o analiza de sange a hormonilor.Am o prietena in Italia care mi-a spus ca i-au fost luate 3 sticlute de sange inainte de a i se prescrie un anticonceptional?De ce nu se face si la noi acest lucru?Majoritatea doctorilor doar pun niste intrebari legate de bolile din familie.Oare e de ajuns???Chiar in cabinetele de plannig familial se practica aceasta metoda.Cabinete in care se vand anticonceptionale.
Sa va spun ce am patit eu.Am fost la un control,si mi-a descoperit un chist.Normal ca mi-a dat pastile.Dar,inainte m-a trimis sa-mi fac analize de sange.Si,surpriza!!!Prolactina era 1600,normal este intre 100-600.Daca se administreaza anticonceptionale in tim ce hormonul prolactina este mare,atunci acest hormon creste si mai mult!!!Ceea ce e foarte grav.
Deci eu spun ca trebuie facute multe investigatii inainte,pentru ca tratand o problema poti agrava unele si mai mult!

NUNTA
28.05.2005

Mergi la inceput