m-au dat afara din locuinta!
Raspunsuri - Pagina 2
gabibarta spune:
adresa de acolo o am si in buletin.
Am fost ieri la avocatul meu si m-a linistit un pic, deci practic eu am drept locativ acolo iar daca vrea sa ma dea afara tb sa-mi inainteze proces de evacuare.
L-am sunat pe sotul meu si l-am rugat s-o mi calmeze pe madam ca o dau la politie daca se atinge de lucrurile mele.
Lona spune:
Mik, n-a vorbit nimeni de plecare de pe o zi pe alta. Inrebarea lui Gabi era daca poate amana situatia asta pana la pronuntarea divortului, si raspunsul era nu, pentru ca nu au nici o legatura. Divortul poate dura si un an.
Sfatul meu era solutia amiabila (pe care inteleg ca a si gasit-o), pentru ca cea extrema, prin instanta, este urata.
Proprietarul trebuie s-o notifice, dupa care se adreseaza instantei. Poate cere Ordonanta daca dovedeste urgenta cererii (de exemplu, ca vrea sa se mute in apartamentul ei ca nu are unde sta, sau sa-l vanda), si cu ea in mana, s-o evacueze cu executor. Asta nu cred ca doreste nimeni. Procedura este foarte rapida, pentru ca-si dovedeste usor proprietatea asupra spatiului.
Deci, Gabi, solutia netraumatizanta este sa obtii un termen rezonabil ca sa-ti poti gasi ceva convenabil. Partajul de care vorbesti il puteti face voluntar, deci iar nu are legatura obligatorie cu divortul. Aici nu intra in discutie bunurile personale ale tale si ale copiilor. Dar, sfatul meu sincer este sa eviti evacuarea legala, pentru ca este urata. Oricum vei ajunge sa pleci de acolo, asa ca mai bine fa-o elegant.
Poate accepta soacra ta un contract de inchiriere pe termen scurt, si eliberezi casa la finalul perioadei convenite.
gabibarta spune:
multumesc Lona. Cu fostul sot am reusit sa ma inteleg, sper ca ii va comunica mamei sale sa stea calma o vreme si sa mai lase termenele de 24 de ore si amenintari cu aruncatul obiectelor in strada. I-am spus ca o sa fac plangere la politie daca va fi cazul, oricum stiu ca va trebui sa plec. Sper ca au inteles amandoi