ONG in Romania, filiala in UE, dupa 1 ianuarie

ONG in Romania, filiala in UE, dupa 1 ianuarie | Autor: clepsidra

Link direct la acest mesaj

V-as ruga mult sa ma ajutati sa ma informez daca este posibil sa deschidem un ONG in Romania si dupa 1 ianuarie 2007 sa deschidem o filiala a lui in UE., asa cum un ONG din Bucuresti ar deschide o filiala in provincie. Ma intereseaza legislatia referitorare la aceste aspecte, pentru ca stim care e legislatia pentru a deschide un ONG in Romania.
va multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

cred ca depinde de tara unde vreti sa deschideti filiala, legislatia difera.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana_sim spune:

Legislatia trebuie sa fie aceeasi pentru orice persoana juridica indiferent ca e ONG sau companie. Primul pas ar fi sa prevedeti in statut ca organizatia mama va afea filiale (atentie, cu personalitate juridica; sucursalele sunt fara!) iar al doilea ar fi sa studiati legislatia tarii in care vreti sa stabiliti filiala.
Bafta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clepsidra spune:

va multumesc, Tina si Nana pentru raspunsuri.
suntem interesati de deschiderea unor filiale cu personalitate juridica(hai, c-am prins ideeain urmatoarele tari (ca ideie, inca nu am hotarat sigur): franta, austria, suedia sau poate spania.
poate ma puteti ajuta sa ma informez despre legislatia in tarile amintite, sa gasesc adrese de siteuri de unde m-as putea informa.
pt ca am mai incercat eu pe siteuri de ambasade dar nu sunt foarte multumita de ceea ce am gasit.
va multumesc din nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana_sim spune:

Imi pare rau, nu stiu pagini cu legislatie in alte tari. Ceea ce as face eu ... as gugali!!

Mergi la inceput