Hematom decidual-primul trimestru de sarcina

Hematom decidual-primul trimestru de sarcina | Autor: petrescu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!

Ma confrunt cu o problema complicata si anume: sunt insarcinata in 8 saptamani. M-am prezentat la Dr. pentru o consultatie, nestiind ca sunt insarcinata, dar fiind destul de ingrijorata: menstruatia intarziase 2 saptamani, si cand spuneam ca a venit, nu aveam decat niste scurgeri mai inchise la culoare si scazute cantitativ. Cand dupa 7 zile aceste scurgeri nu au incetat, m-am prezentat la Dr.La prima ecografie (6 saptamani) Dr. a descoperit, langa sarcina, un hematom decidual, 19/14 mmm. Am urmat tratament cu utrogestan, acid folic si 1 injectie GRAVIBINOM /saptamana. La cea de-a doua ecografie (la o saptamana dupa),copil se dezvoltase in parametri normali, specifici varstei,iar hematomul era de 16/9 mm, putin mai mic.Iau in continuare acelasi tratament.Sangerarea pare sa se fi oprit, am doar o scurgere f.redusa cantitativ, dar destul de deschisa la culoare ca sa spun ca e sangerare.Peste inca o saptaman merg iarasi la Dr. sa vad ce s-a mai intamplat cu hematomul.
M-ar interesa, daca sunt persoane care s-au confruntat cu aceeasi problema, ce simptome au avut,ce tratament au urmat si mai ales daca sunt sanse ca avortul spontan sa nu se produca. Dr. a fost f.rezervat la prima ecografie, ceva mai increzator la a doua....dar, exista inca riscul ca hematomul sa desprinda sarcina.
Experiente similare mi-ar fi de mare ajutor!! Teama ca pot pierde sarcina ma sperie cumplit...

Multa sanatate!!!

Daniela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Draga Daniela,
Eu acum 3 ani am avut acelasi lucru dar medicul meu nu mi-a prescris nimic, mi-a spus sa stau linistita. Si sarcina s-a desprins si am pierdut-o.
Mai mult decat atat nu stiu ce poti face : tratamentul care ti s-a prescris sustine sarcina, dar nu garanteaza 100%. Trebuie sa nu te mai gandesti, nu-ti face bine si sa speri ca totul va fi bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Daniela, eu m-am confruntat cu iminenta de avort in saptamana 7 si m-am internat cu tratament no-spa si duphaston. In urma sangerarii mi s-a format un hematom decidual, care s-a resorbit in vreo 2 saptamani. Eu am dus sarcina la sfarsit cu bine, ceea ce iti dortesc si tie

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu am avut hematom si dezlipire de placenta a inceput cu o sangerare puternica(cu sange roshu)eram prin 5-6 sapt, apoi a devenit maroniu in cateva zile si asa cate putin mai ales cand ma ridicam din pat sau mergeam la wc, a durat 3 saptamani si spre sfarsit se decolorase, era ca o secretie galbuie-maronie...dar la un moment dat veneau chiar si cheaguride fiecare data ziceam ca am pierdut sarcina, insa nu era asa...bebelina mea era bine in continuare si asa a fost toata sarcina, s-a nascut bine sanatoasa cu 3,5 kg....si acum e ditamai fetitza, are aproape 2 ani si 14 kg.
mie dr-ul nu mi-a dat decat ascorutin(un fel de vit c) si utrogestan...luam dinainte acid folic si l-am pastrat si prenatale....in rest, nimik, repaus total la pat, nu am putut sa am grija nici de baietelul meu cel mare(mi-a zis sa nu-l mai ridic in brate)sa nu fac nici un fel de efort...doar plimbari scurte si astea cand nu mai aveam nici un fel de sangerari.
Doamne ajuta sa fie totul bine si la tine
sanatate multa

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alan26 spune:

Si eu am avut asemenea probleme si am reusit sa pastrez sarcina. Am urmat tratament cu utrogestan , no-spa, si apoi catre sfarsitul sarcinii cu alte medicamente. Am stat la pat 6.5 luni si nu am facut nici un fel de miscare. Ce pot sa-ti spun ca a fost foarte greu. Pe la 5 luni hematoamele s-au mai micsorat(am avut 3 hematoame) dar pericolul tot nu trecuse. I-ti inteleg ingrijorarea(nici mie nu mi-au dat medicii sanse de reusita si totusi exista minuni). Nu-ti pierde speranta si fii tare. Daca mai vrei detalii mai putem discuta pe email. Acum am o fetita de 1 an si o luna care s-a nascut perfect sanatoasa. Sarcina usoara si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Si eu am avut aceeasi problema si Serban are acu 1,3 luni. Am avut 2 hematoame, cu scurgeri maronii din sapt 6 si 3 episoade de sangerari, din care primul si ultimul ca o adevarata menstruatie de ai fi jurat ca am pierdut sarcina.Primul s-a declansat la 8 saptamani iar ultimul pe la 12 sapt. Am facut tratament cu utrogestan, no-spa si pregnyl si timp de o luna am stat numai in pat, la orizontala. Deci sanse ca avortul spontan sa nu se produca sunt suficiente, tinem pumnii.

Editez pentru ca dr meu a insistat pentru repaos-ul total in aceasta perioada, desi nu e genul panicos.

Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrescu spune:

Va multumesc pentru raspunsuri!!!

Am repetat echo si totul este Ok acum. Sa speram ca nimic grav nu va mai aparea.

Multa sanatate tuturor!

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

si in cazul meu dr a insistat sa stau in pat, nu servici, nu spalat vase, nimic nimic... Tratament am luat utrogestan si no-spa.Din fericire s-a resorbit in cateva saptamani si totul a fost ok!

bafta multa!

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

bravo!!! ma bucur, totusi ai grija de tine si de bb din burtika sa nu faci efortsi sa auzim de bine

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuca74 spune:

Eu as fi in sapt +4 dupa valorile in crestere a HcG-ului .Problema este ca acum o sapt am crezut ca a venit ciclul desi nu se pornea ca lumea doar sangerari maro.Dupa 3 zile am facut un test spre seara cei drept a iesit negativ,dupa care am facut HcG care a iesit 98,dupa alte 2 zile (adica ieri) a iesit 212 + un test facut dimineata pozitiv.Ce ma necajeste rau este aceasta sangerare (defapt iau doar pe h.igienica) si dureri in p.dreapta (este singura trompa buna) La eco s-a vazut un chist de 1,6 pe partea stg.,sarcina fiind prea mica sa se vada.Este normal sa ma doara in partea in care s-a produs fecundarea sau sa ma astept la o extrauterina+sangararile???? La eco mai ajung doar vinerea viitoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrescu spune:

Draga Tzuca,

iti doresc din suflet nu fie vorba de o sarcina extrauterina. Sangerarile si durerile sunt o problema daca sunt accentuate ca intensitate. Scurgerile maronii sunt intradevar un semn clar de sarcina, care apare si in sarcina extrauterina, numai ca in cazul unei extrauterine durerile sunt mari.Si eu am fost in situatia ta pana sa merg la Dr, unde chiar si la un simplu control, mi-a confirmat sarcina, dupa care am facut si echo -6 saptamani, s-a constatat existenta hematomului decidual. Un tratatment adecvat te poate scuti de multe neplaceri viitoare. Sarcina extrauterina este mai greu de depistat!!!

Iti doresc multa sanatate si o sarcina normala,intrauterina!!!

Daniela

Mergi la inceput