Aniversatii de nov-dec 04 (133)
Raspunsuri - Pagina 25
miria_cristina spune:
OTILIA - Nu Nurofenul trebuie sa-l ai in rezervele medicale, ci Panadolul,
asta pe viitor. Nurofenul contine Ibiprofen si nu prea e bine sa-i dai cupilului, decat in cazuri extreme.
Ce ai facut pana la urma cu Anutza, saracitza? Ai mers la doctor cu ea?
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
FELIS spune:
quote:
Originally posted by Otiliav
Miria, pai asta inseamna ca daca facii bb2 acum nu mai ai dreptul la CIC. O sa intreb si eu ce variante am in Decembrie, nu-mi vine sa-mi bat capul cu asta acum. Mi-e clar insa ca voi face o asigurare de sanatate in tara ca aici nu prea am baza.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
OTILIA mama, tu poti sa faci linistita din punctul asta de vedere bb 2 ca ai dreptul la CIC si pt bb 2 daca nasti in timp ce esti in CIC de la bb1... fara sa te intorci la munca
Asa ca daca vrei poti sa il faci si maine ROSERB, OTILIA... multumesc mult de grija...
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)ian 2006,fev 2006, motz, martie 06 aprilie 06, mai 06,iunie 06,iul-aug 06,"sept-06", oct-06
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
monica-elizabet spune:
buna fetelor,
cu intarziere, la multi ani! David
, sa cresti mare si sanatos sa-ti dea Dumenzeu tot ce-ti doresti in viatza
wow...fetelor pai intru si eu la galerie

pentru cele care vor bb 2
gata sunteti puse pe fapte mari![]()
oti
anutza, cum se mai simte?
noi suntem bine, astia mici se joaca frumos impreuna fiindca sunt amandoi acasa in we, dorm amandoi se tin in brate, se iubesc dar se mai si cearta...deh...ca intre frati
...eu ma uit la ei si-mi dau lacrimile de bucurie cand ii vad impreuna...
va pup pe toate si pe copilashi
monica
dama spune:
Otilia, ati reusit sa ajungeti la dr? Cum mai este Ana? Sanatate multa si sa scapati de febra fara alte complicatii. Ah, am observat ca in general in strainatate d-rii ii examineaza pe copii numai dupa ce au 3 zile consecutive de febra si intotdeauna trebuie sa depaseasca 38-39°, altfel zic ca n-au nimic.
Miria
, de ce nu e bun ibuprofenul la copii? Mie mi s-au prescris pt David in general numai siropuri pe baza de ibuprofen. Ce efecte negative are?
Ylilimic bine ai venit, sa-ti traiasca flacaul si sa creasca mare si cuminte, ca frumos am vazut ca e. Sarcina usoara in continuare.
Mami de David (18.11.04)
paxela spune:
eu una sunt terminata am avut o sambata "minunata" , la 11 am avut programare sa imi extrag maseaua de minte...
am stat o ora pe scaun si nu a putut sa o scoata
drept urmare am ajuns la alt dr la Fac de stomatologie, care a reusit uimitor e repede intrebandu-se cum celalalt nu a putut, dar cert e ca am stat in dentisti de la 11 la 3
, cand am ajuns acasa eram rupta de sete, de foame, mi sa facut rau noroc ca m-am dus la mama care a stat cu fimiu si cat am fost in crize bb a dormit, si ea a stat cu mine ca sotul era la munca
acum ma mai doare dar nu foarte tare , partea mai proasta fiind ca durerea mare nu era doar de la ea ci si de la maseaua de langa care este cariata si care nu sa vazut ca era lipita de asta
, asa ca va trebui sa rezolv si caria inainte sa scap total de durere, desi nu cred ca voi mai calca la dentist in viitorul apropiat
, mie care niciodata nu mia fot frica de dr sau de durere
Alexa
21+
si
Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
miria_cristina spune:
AIME - Nurofenul contine ibuprofen, adica un antireumatic, antiinflamator.
Chiar daca irita stomacul mai putin decat antiinflamatoarele steroidiene, irita.
Se da in cazul unor temperaturi ridicate si repetate, dar si atunci in alternanta cu alte antitermice si analgezice.
Si nu se da pentru ca frecventa reactiilor alergice, se zice, ca este mai mare decat la alte medicamente. Ma refer la: dermatita alergică (eruptii, prurit), acufene, retentie de lichid (cresterea tensiunii arteriale la hipertensivi, oligurie, adaos ponderal), vertij, cefalee, irascibilitate, dureri abdominale si gastrice, flatulentă, constipatie sau diaree, inapetentă, pirozis, greată, vomă.
In plus, daca bebeul este anemic nu are voie de loc.
Asa mi s-a spus si mie si am incredere in sfaturile doctoritei carem-a avertizat.
Eu i-am dat Nurofen, dar amestecat cu Panadol si Eferalgan si numai cand temperatura i-a fost foarte mare cateva zile la rand.
Este totusi un medicament care are ca baza activa un antiinflamator si asta necesita mai multa grija la administrare. Mai doare stomacelul de la el sau poate sa-l irite (mai ales daca bebe nu mananca in perioada de boala)...
Cristina si D
Otiliav spune:
Am ajuns la doctor, afara ploaie si 6 grade. Am stat destul de mult in sala de asteptare, cam 1 ora, plus pe drum 1,5 ore asa ca pana a vazut-o doctorul era toata rosie, nu mai putea sta pe picioare si totusi nu i-au dat nimic la policlinica. Concluzia: nu are otita, rosu in gat, dintzi care sa iasa, este cel mai probabil un virus. I-au luat sange din degetel si i-au facut o analiza, CRP se numeste, el a spus ca masoara nivelul infectiei din organism. A durat cam 5 minute pana am avut rezultatul, i-a iesit 41. Mi s-a spus ca doar de la 50 in sus se da antibiotic deci nu ne incadram si oricum se urmareste doua zile la rand sa se vada daca este in scadere sau nu. Ca si daca este mare si este in scadere nu se mai da antibiotic lasa organismul sa lupte. Mi-a zis sa-i dau Ibuprofen si paracetamol pentru copii, Novocalmin nu, adica nimic pe baza de algocalmin, multe lichide reci. Cat am asteptat la autogara autobuzul din centru spre casa tremura de zor si un sofer arab a vazut-o si mi-a zis sa urc in autobuzul lui cateva minute pana pleca in cursa sa-si revina copilul. Dupa 2 ore cand am ajuns acasa avea 40.5
, nu-mi dadeam seama de cat are temperatura, doar banuiam ca este mare. Acum nu mai arde este alba la fatza, transpirata si bazaie din orice, vrea numai in bratze la mine, a cerut desene si sta cuminte sa le vada. Insa toate farmaciile sunt inchise pana luni, am inteles ca s-ar gasi paracetamol pentru copii la anumite benzinarii non-stop deci trebuie sa incepem cautarea.
Miria, tu de ce zici ca nu-i ok Ibuprofenul ca doctorului i-am spus ca asta i-am dat si supozitoare cu paracetamol si a zis foarte bine. Si Nurofenul si Marcofenul pe care le am au Ibuprofen in ele.
Cu cartea de munca esti super bine asa, bravo mami, bine ca ai asa prieteni.
Felis, eu zic ca nu am nici o sperantza la bb2 si CIC pentru ca nu voi mai fi asigurata cand voi naste, iar daca cotizez la casa de pensii nu conteaza pentru CIC. Deci pana face Ana 2 ani este imposibil iar dupa aceea daca mai cer 1 an pentru cresterea copilului banuiesc ca nu se considera ca-i fara plata. Oricum Norvegia face parte din EEA (European Economic Area) un fel de aliantza economica intre UE si tarile nordice si se exclude sa am beneficii in ambele tari din momentul in care Romania intra in UE. Noi sa fim sanatosi ca in rest jucam cum decid cei la putere si nu depinde de noi decat sa stim sa folosim legea in avantajul nostru daca se poate.
Paxela, nu ma speria cu maselele de minte, mi-a iesit si mie una anul trecut, dar mai bine nu iesea ca este oblica. Ce-ai mai facut cu Silviu?
Roxana, planurile sunt ingineresti dar la pus in practica sa vedem ce si cum. Ai vazut ca am scris ca nu am mari sperantze prima luna, dar macar in urmatoarele 7 luni
.Si eu sunt patzita ca Ana nu a iesit din prima luna de munca asidua, cica am ovare polichistice. Sper insa sa-mi fi revenit dupa nastere, ca vad ca nici noduli la san nu mai am.
Felis, unde-i fata care te ajuta cu Mihaitza, ce s-a intamplat, nu mai potzi conta pe ajutorul ei?
Ioana_du, m-ai
cu sotul tau, deci are Bianca partener de joaca.
miria_cristina spune:
OTILIA - Nu mai conteaza!![]()
Dadusem niste explicatii mai sus, dar la ce temperatura are Anutza si prin ce peripetii ai trecut, ar fi culmea sa nu-i dai medicamentele pe care le ai la indemana! Se da si ala, dar asa stiam de mult timp, ca se da cu oarecare rezerva, alternandu-l cu alt medicament care nu contine antiinflamator.
Lasa, ca nu conteaza, tu nu stii ca sunt atatea pareri cate capete!?
Ana sa se faca bine!!
Noapte usoara acuma, ca mie de nopti imi este groaza cand e fata bolnava!
Oricum, pune-i si niste ciorapei umezi cu spirt sau otet si apa, daca mai face febra peste noapte, si nu o indopa numai cu medicamentele alea.
Sanatate multa puiutei si odihneste-te cat poti!
Cristina si D
Otiliav spune:
I-am facut si frectzie cu spirt. Sosete umede i-am pus si azi noapte dar imediat ce incepe sa treaca febra se lupta sa le scoata si reuseste. Mersi de explicatzia cu Ibuprofenul. A mancat bine desi a fost bolnavioara, azi cand am venit de la doctor a papat cam 300 ml de ciorbitza si m-am bucurat ca se hidrateaza, plus ceai cu lamaie si miere. Dar la termometru avem mare scandal incepe si tipa ca "doare, doare" desi dureaza 10 secunde si are varful flexibil.
FELIS spune:
OTILIA...sanatate multa Anutzei...
Imi pare tare rau ca e asa bolnavioara... Of.. strainii astia... si eu m-am certat cu ei la 3 zile de la operatie cd avea Mihai 38.5 , nu ma speria temperatura, ci faptul ca ajunsese la ea destul de repede : ii luasem la un mom dar si avea 37 si apoi la fiecare 30 min crestea cu 0.5 grate. Mi s-a parut firesc avand in vedere ca era imediat dupa operatie sa le anuntz si bineinteles ca s-au "sifonat"... In fine... sanatate multa Anei...
Cat despre fata care sta cu Mihai, am gasit alta... si sta cu el zilnic, dar eu ma refer ca am programul acesta infernal chiar si daca are cine sa stea cu Mihai in timpul zilei... Ar fi f mult de povestit... M-am invoit f mult de la servici pt diverse probleme (iarasi f mult de povestit)... si ultima data cd m-am invoit sefa m-a intrebat insinuant : " si cd recuperezi?" la care i-am raspuns sincer: "nu stiu" dar ca sa nu iasa discutii am fost azi noapte la servici. Mai ales ca Luni ar trebui sa ma invoiesc din nou sa ajung la dr de inima si la sediul unde se depune dosarul de handicap... Ca sa fiu si mai la obiect : am abces la o masea de 2 luni, care se tot sparge si se reface: nu am ajuns la dr... Am trimitere sa imi fac o radiografie ca se pare ca am o sinuzita, sa vada cat de grava e, trimiterea o am de 2 saptamani: nu am avut timp sa merg sa o fac... Ar trebui sa merg la dr cu Mihai pt mule alte minuni aparute... cd sa ma mai invoiesc de la servici?
Am avut 3 zile de concediu sa imi rezolv din probleme, si in una din ele aveam programare la dr cu el: nu am reusit sa ajung
desi celelalte programari din ziua respectiva erau f clar facute astfel incat sa ajung si la dr, dar s-au ivit probleme si chiar daca sotul a condus ca un nebun ( a facut 12 min din Berceni- mai sus de piatza, pana la Titan, intr-un trafic infernal) tot s-au prelungit celelate programari facute si nu am mai ajuns cu el la dr de ochi...
As putea povesti nu ore- zile ceea ce am facut doar in ultimele 2 saptamani... Poate am sa imi fac timp sa povestesc macar la jurnal, ca aici sa nu plictisesc... desi nu cred sa am cd)
VA pup pe toate
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)
ian 2006,fev 2006, motz, martie 06 aprilie 06, mai 06,iunie 06,iul-aug 06,"sept-06", oct-06
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero