Completare vechime dupa depunere dosar pensie?

Completare vechime dupa depunere dosar pensie? | Autor: ankalaura

Link direct la acest mesaj

Mama mea s-a pensionat cand a avut varsta, fara sa aiba insa si vechimea (ii lipsesc 8 luni), pentru ca a trebuit sa stea acasa cu fata mea care era sugar. Ne-am propus la vremea aceea sa ii facem un contract ulterior, pentru a-si completa vechimea.
S-a dus la Casa de Pensii, si i s-a spus ca revenirea in munca trebuie sa se faca pe cel putin un an, chiar daca are nevoie doar de 8 luni. Nu i s-a spus daca in acest timp ar mai primi si pensia sau nu.
Am aflat intre timp ca s-ar putea face un contract cu ei numai pentru asigurarile de pensie, care lunar ar costa numai vreo 7-800 de mii, in loc de aproape 2 mil cat ar fi contributia la stat pe un salariu minim pe economie (ma refer la contributia totala, angajat+angajator). Insa nici aici nu a stiut nimeni sa ii spuna daca acest contract se poate face si dupa ce ai depus dosar de pensionare.
(Mama a iesit la pensie in 2003 si are 2 milioane 850 pe luna).
Cum pot face sa rezolv pentru mama aceasta problema? Multumesc anticipat

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ili spune:

incearca la www.pensiicluj.ro sau la www.pensiiprahova.ro
...la intrebari
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Grozav! Multumesc mult

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella21 spune:

buna ,am si eu o intrebare:sunt insarcinata dar sunt studenta si nu lucrez nicaieri o sa beneficiez de un ajutor pt cresterea copilului???indemnizatie de maternitate?

Mergi la inceput