Bebei de Canada in burtici de mamici
Raspunsuri - Pagina 29
romaria spune:
Vani si eu vreau sa-mi botez bebelusul la aceea Biserica. Daca afli ceva sa-mi zici si mie care sunt conditiile. Sotzul meu este catolic si sper sa nu-mi zica ca nu se poate boteza copilul catolic.
Donia m-ai ai putin si eu la fel dar eu in schimb stau f prost la capitolul frica....mi-e asa o frica 
O seara buna, Romaria
36+
Donia spune:
romaria, cred ca iti e frica, imi e si mie uneori desi sunt la al doilea copil si stiu in principiu la ce sa ma astept. Dar la mine vad ca se mai calmeaza frica, acum pe ultimii metri predomina nerabdarea mai mult.
Tie de ce iti e frica? Incearca sa scrii aici motivele pentru care iti e frica si poate te mai ajutam si noi cumva.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
romaria spune:
Donia, imi este frica de tot, de operatie, de anestezie, ma gandesc ca poate se intmpla ceva cu mine sau cu copilul...sti cum este in povestea cu drobul de sare..cam asa sunt si eu. Vreau sa ma stapanesc pentru ca stiu ca ii voi face rau copilului dar uite nu cred ca pot singura, probabil o sa am nevoie de ajutor . Am stari de anxietate si ma panichez din orice
.
Incerc din tot sufletul sa ma stapanesc si sa merg mai departe.
Multumec din suflet ca vrei sa ma ajuti 

Romaria
36+
lapinou spune:
Am mai citit pe internet despre mersul la piscina in timpul sarcinii si am gasit ca intr-adevar este indicat, dar sa fii sigur ca e curata si dupa cum spunea Denisam sa nu fie prea calda.
Acum intrebarea mea este....fetelor din Montreal, ati mers la vreo piscina acoperita pe aici?
danutza76 spune:
BRAVO !!! Felicitari pentru subiect. Si eu cautam pe sezatoarea canadiana, dar acolo se discuta o gramada de aspecte legate de viata, nu exista o tema principala. Eu voi ajunge anul viitor prin martie-aprilie in Canada si peste un an vrem si noi bebe si cautam mai multe informatii despre spitale, gravidute, sistemul de acolo.
Ma bucura deschiderea acestui subiect.

Sarcini usoare la mamicile gravidute si bebei sanatosi. Nastere usoara la cele care urmeza sa nasca. Va pup.
Donia spune:
Romaria, uite lista pentru spital.
Pentru mama:
- sutien de alaptat
- breast pads
- sanitary pads (Maxi or Super)
- perie si pasta de dinti, perie de par
- Kleenex
- Sampon, sapun, deodorant
- ceas
Pentru bebe:
- pampersi
- srvetele umede
- sampon si lotiune
- salopete pentru dormit
- receiving blankets
- un costumas pentru externare
- manusi, caciula, incaltari (booties)
- piaptan sau perie de par pentru bebelusi
- approved infant car seat
Nu stiu cum sa te linistesc cu operatia. Dar tine cont ca asistentele sunt acolo pentru tine, pentru ca sa te ajute sa iti fie mai usor, asa ca poti sa le spui orice, sa le spui ca iti e frica, nu te vor repezi, nu te vor brusca, vor incerca sa iti faca experienta asta cat mai buna.
Prima mea cezariana a fost de urgenta si cand mi-au facut anestezia am fost atat de fericita ca nu mai am dureri, incat mi-am spus ca asa mai am curaj si pentru al doilea copil. Practic timpul petrecut pe masa de operatie a fost cel mai placut din timpul celor 5 zile de internare, in rest mereu aveam dureri, sau ma enervam din cauza personalului (culmea, aveam si foste colege in maternitate, dar erau atat de nepasatoare si nici macar nu isi dadeau seama ca era ceva grav in neregula cu atitudinea lor!)
Eu sunt sigura ca oricat de rau ar fi, nasterea aici nici nu se va compara cu cea din tara, pentru mine aia a fost o experienta traumatizanta. Aici va fi parfum! Acolo plangeam in pat, nu ma puteam misca de durere si nu venea nimeni sa vada daca mai traiesc, iar aici avem sonerie la pat, la un buzz ne vine cineva in ajutor.
Sa stii ca oricat de grea ar fi nasterea, daca ai langa tine oameni rabdatori si care te sprijina totul merge mult mai usor. Si il vei avea probabil si pe sot, plus personalul care va fi langa tine sa te ajute mereu.
I-am spus si eu medicului meu ca sunt emotionata si speriata de nastere (asa eram saptamana trecuta) si mi-a spus ca pentru el cezariana nu mai are secrete si ca nu am motive sa ma tem. Si l-am crezut, plus ca mai am incredere si in Dumnezeu, asa ca acum sunt mult mai linistita.
Desigur, nu e exclus sa apara peste 2 zile pe forum plangand si frangandu-mi mainile, dar poate pana atunci o sa poti tu sa ma linistesti ![]()
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Sori1980 spune:
Salut fetele,
Despre biserica greco-catolica (http://www.bunavestire.org/index.jsp) romaneasca, eu am citit pe website-ul lor ca trebuie sa fii membru al parohiei ca sa iti botezi copilul la ei. Religia greco-catolica e diferita de cea romano-catolica, si nu stiu daca accepta copilul greco-catolic la scoala catolica. Noi o sa ne inscriem acum in preajma Craciunului la o biserica romano-catolica de pe aici, vreau sa fac parte din parohie din timp, ca sa nu am surprize neplacute ca nu imi vor boteza bebelina. Asa stiu ca trebuie macar unul din parintii copilului sa fie enorias inregistrat la o biserica, unii zic 3 luni, altii 1 an, nu stiu sigur, dar interesati-va din timp.
Romaria, curaj, o sa fie bine, ai sa vezi! Gandeste-te ca o sa iti tii bebele in brate la sfarsitul nasterii, si asa poate trece totul mai usor. Plus ca la cezariana lucrurile sunt mai previzibile, stii dinainte ca o sa dureze putin, nasterea e mai usoara pt. bebe si la sfarsit o sa va cunoasteti minunea, care ai purtat-o si crescut-o in burtica atatea luni!
Lilidana, ti-am primit mesajul. Maine iti raspund de la servici, pt ca acolo am salvat informatiile pt tine, nu le am acasa.
Noi suntem bine, bebelina a fost foarte activa azi, si suntem tare mandri de ea
. De acuma o simte si tati seara, cand da suturi mai serioase bebita
.
O saptamana buna!
Sori
21+ cu 
romaria spune:
Multumesc Donia mult, maine imi strag si eu lucrurile pentru bagaj.
O sa te incurajez pe joi asa :)))La ce spital o sa nasti tu???
Sa ne ajute Dumnezeu pe toate sa trecem peste nastere si sa avem bebelusi sanatosi.
O seara buna, Romaria
36+
Monicutz spune:
Salut fetele,
N-am mai intrat de mult ca e o nebunie la servici. Parca toate s-au aglomerat inainte de Craciun.
Dar m-am bucurat sa vad atatea vesti bune de la ecografii. Si mie mi-a iesit testul al doilea de glucoza bun, asa ca m-am linistit si cu asta.
Carmen, felicitari pt baietel!
Fetele noi bine ati venit.
Lapinu, inotul e f bun. doar ai grija cu racitul dupa bazin. Sa faci cald in masina cand te duci acasa :).
Pitilache, chiar ca e mica lumea!! si noua ne-ar fi facut placere sa venim la MTL de Craciun dar parca nu-mi vine sa ma pun pe drum 5 ore cu o burta de 8 luni.
Romaria, o sa te descurci o sa vezi!
Va pup si noapte buna!
moni, 30+