Bebei de Canada in burtici de mamici
Raspunsuri - Pagina 27
laurajr spune:
Domle, eu-s cam aeriana cand vine vorba de baieti...deci cum se pune putulica in pampers ? Eu pe David il sterg bine de tot sau il spal la fundulet dupa ce face kk si-i pun pampersul cu ...orientat in jos . Exista alta pozitie, care trebuie adoptata ?
Tot ce va pot spune e ca la fetite e mult mai usor cu schimbatul, chiar daca in timp ce le schimbi fac pipi, se scurge usurel tot in pampers pe cand la baietei, ridica furtunasul si se uda pana la gat
. Si trebuie schimbati de fiecare data pana la piele ...
Pepsi spune:
laura, ma faci sa rid, mie asa mi-au aratat la spital cu cocoselul in jos, ca eu nu stiam, si cind era cu el in sus, tot timpul trebuia sa-l schimb tot, ca facea pe el, eu nu stiu diferenta cu o fetita, ca nu am, dar ai dreptate tre sa-i pui un prosopel pe putulica cind il schimbi ca altfel risti sa iei un dus neasteptat....imi aduc aminte cind eram la un magazin, si in baie il schimbam pe Dominic, era mama in vizita, si a tras fiu-miu un pisu, ca toate fetele care erau la baie, fugeau din fata jetului, dar bunica fiind mai inceata a undat-o bine...si cind am iesit ridea taica-miu de maicamea de numa, si zice de acuma Flavia sa pui un schimb si ptr maica-ta![]()
Flavia
+13, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
Stefanna spune:
Salut fetele
nu prea reusesc sa intru ca am un IED, un MANZ sau ce o mai fi copilul meu.Acum scriu ca mi-a placut sfatul tau Monicutz.... inainte sa il vreau pe nr doi sa caut doctor!!!!!!!!!!! Ma intreb eu cu asa element ce am,de mi se catara peste tot, ma smocaie si face posibile si imposile cine crezi tu ca mai are curaj?! Mai bine ma mut la manastire
SI la toti cu variante de Nicoleta va urez multi ani, la toate cu burtici si bebei cate un Mos darnic, darnic,ca stiu ca meritati din plin un sac foarte plin de daruri
Stefanna si Nicola( 22 martie 2006)
Sori1980 spune:
Salut fetele,
Atasez un website care va poate interesa pe mamicile de Ontario:
http://www.gov.on.ca/ont/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_252/_s.7_0_A/7_0_252/_l/en?docid=004574
Flavia imi pare rau sa aud de catelusul tau! Noi tinem sa botezam bebe-ul la catolici, ca sa o dam la scoala catolica pt ca stiu ca sunt mai bune. La mine, sotul e evreu, mama mea e ortodoxa si tatal catolic
. Avem asa o combinatie de religii in familie, tinem toate traditiile, dar nu suntem religiosi. Oricum, eu am fost si la un botez la ortodocsi aici la Bis. Sf. Gheorghe in Toronto si mi-a placut foarte mult! Preotul a tinut o slujba super si mi-a placut ca parintii au avut si ei rolul lor la botez, nu ca in Romania (Iasi) unde nici nu o lasa pe mama bebe-ului sa intre in biserica (asa o prostie mi se parea traditia asta in Romania – cel putin in Moldova asa era).
Cat despre Cuba, ai mei au fost la Cayo Largo si nu le-a placut. Noi suntem plimbareti, mergem cel putin odata pe an, si deocamdata Cuba parca are cele mai bune servicii pt preturile cele mai rezonabile si se pare ca e o destinatie preferata a Romanilor, am intalnit multe familii de conationali cu copii (si cu bebelusi), prin preumblarile noastre
. Despre destinatii de lux nu va pot spune, pt ca noi, studenti fiind pana nu demult, aveam buget mic. Am fost insa la hotel de 5 stele in Mexic si la hotel Sandals tot de 5 stele in Varadero, si prefer Varadero, Cuba.
Ce dragute sunteti cu schimbatul pampersilor la baietei
. Noi maine mergem la ecografia morfologica si sunt curioasa daca tot fetita o sa avem cum ne-a zis la eco. de la 18 saptamani sau i-a crescut cuculet intre timp. Tot timpul am ceva emotii la ecografie, desi abia astept sa imi vad gagalicea
.
Pupici si aveti grija de voi, de burtici si de bebelusi!
Sori
20+ cu 
romaria spune:
Buna fetelor, Am fost la doctor si m-a programat la cezariana pe 18 decembrie ora 10. Sunt cam speriata ca totusi este prea devreme zic eu, m-am uitat in calendar si as avea 37 sapt si cam 4 zile nu 5 cum credeam. De ce mi-o face asa devreme nu stiu. Am intrebayt-o si a zis sa nu intru in travaliu si sa nu mai pot controla nimic. Am o aritmie cu extrasistole si pulsul mare.
In fine nu stiu dar imi fac mustrari de constiintza sincer ca o scoate mai devreme . Sper sa nu se intample ceva cu ea ca as inebuni.
Va pupic, Romaria
35+
laurajr spune:
Romaria, iti tinem pumnii, ai sa vezi ca va fi bine !
Fetelor, stiti cumva care e echivalentul Karvol-ului din Ro aici ? David e putin fonfait, am luat eu niste picaturi cu apa de mare dar ma gandeam daca pe aici gasesc asa ceva ...Ce va mai fac burticutele si bbii ?
Donia spune:
Sori si Pepsi, va multumesc pentru urarile facute cu cateva pagini in urma, eu n-am mai avut prea multa energie sa si raspund. E cazul sa treaca mai repede inca o saptamana, ca nu mai am rabdare, nu ma odihnesc, sunt irascibila din cauza oboselii, etc, etc, etc...
Laura, am vazut prin farmacii o chestie care produce vapori de Eucalipt... e unul din uleiurile continute de Karvol. Nu pot sa iti spun exact ce sa cauti, ca eram doar in trecere si atunci cand am vazut dispozitivul ala mi-am adus aminte ca se discutase la sezatoare, parca Emilly intrebase pentru fetita ei. Eventual mai intreaba si tu acolo inca o data.
Pupici fermecatorului! Intr-adevar fermecator
, il am mereu in fata ochilor!
romaria, eu habar nu am ce marca folosesc, stiu doar ca e ceva fara parfum, ca inca imi vine sa vomit daca simt miros de detergent parfumat. La primul copil am folosit ceva special pentru copii, desigur ca iar nu stiu numele, doar ca era fara nitrati si din cauza asta riscul de alergii era mai mic. Acum cred ca raman la detergentul meu fara parfum, spala bine si neavand parfum inseamna ca are cateva chimicale mai putin.
Tu o sa ai cezariana la doar cateva zile dupa a mea! Nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme, la 37 sapt si jumatate fetita nu mai e in pericol.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
lilidana spune:
Buna mamicutelor din Canada!
Sunt o mamica de martie-aprilie 2007,Sori ma stie mai bine de la odisee,am ajuns de o saptamana in Canada si sunt foarte derutata.Am citit ce ati scris voi despre sistemul de sanatate canadian si sunt dezamagita.Eu aveam in Romania o doctorita-sefa de sectie la maternitate-foarte grijulie,cu care am comunicat excelent,care m-a ajutat sa trec peste cateva probleme ,mai ales de natura psihologica,eu avand "antecedente" nu prea placute la capitolul sarcini.
Mai precis,am o fetita de 5 si 8 luni,pe care am nascut-o cu greu,dupa o perioada de "vegetat" de 5 luni,din cauza contractiilor,sangerarilor si a unui cerclaj.Desigur,am facut cezariana si totul s-a terminat cu bine,insa teama cu care am trait acele luni m-au marcat.
Cu sarcina asta,de 24 saptamani,lucrurile sunt un pic altfel,adica ma simt mult mai bine,insa nici de data asta contractiile nu m-au ocolit,am tratament de mentinere de la 5 saptamani si sunt o gravida cu risc crescut.(asa era considerat in Romania).
Acum,tinand cont de toate astea si,in plus,de faptul ca abia am aterizat aici,nu stiu cum va fi,imi e teama ca nu voi gasi un medic cu care sa pot comunica,etc.
Ne-am stabilit in Ottawa,desi am vrut initial sa mergem in Toronto,vad ca majoritatea sunteti stabilite acolo sau in Montreal si nu cred ca ma puteti ajuta cu info despre spitalele si medicii de aici.
Poate,totusi,vreuna dintre voi stie sau a auzit ceva ce ma poate ajuta.
Va pup si va multumesc in primul rand pentru ca sunteti aici,pe forum,si asta ma incurajeaza.
Sori1980 spune:
Buna fetelor,
In primul rand, Lilidana bine ai venit in Canada si succes sa va adaptati usor si repede. Am gasit niste informatii (incl. niste nr. de telefon) care te pot ajuta in situatia ta, asa ca te rog da-mi o adresa de email unde sa ti le trimit. Eu si sotul meu am locuit in Ottawa 2 ani, pana anul trecut. Mi-am facut acolo masteratul. Cunosc orasul, si daca te pot ajuta cu informatii, da-mi un semn aici pe forum si cu placere iti raspund.
Azi am fost la vizita lunara la dr. si sotul meu l-a intrebat cu cat timp inainte se programeaza cezariana, la care doctorul ne-a programat acum, a spus ca e mai bine asa. Deci va fi cu 10 zile inainte de DPN, la 38 de saptamani si 5 zile, pe 12 aprilie. Am facut si ecografia unde verifica anatomia lui bebe, si totul e normal, a ramas tot fetita si suntem foarte incantati!
. O singura chestie nu au putut sa vada, nu era f. vizibil ceva la inima, asa ca m-a mai chemat si luni, sa mai imi faca o ecografie. Oricum, au insistat ca nu avem de ce sa ne ingrijoram pt ca bebe arata perfect normal, doar ca vor sa fie siguri… bineinteles ca eu imi fac griji, dar sper sa nu fie nimic. Bebelina e foarte activa, au observat si la ecograf, in continuu se juca si imi dadea suturi. Se pare ca din cauza ca e asa activa am simtit-o f. devreme, la 16 saptamani, si acum deja nu mai pot dormi noaptea pt ca ma loveste peste tot. Dupa masuratori, are 425 de grame si 21 de saptamani si 2 zile. Deci e maricica.
Cam astea sunt noutatile noastre.
Va pup si va doresc weekend placut!
Sori
20+ cu