Bebei de Canada in burtici de mamici
Raspunsuri - Pagina 19
pitilache spune:
Monicutz, referitor la contractii, am inteles ca mai apar. Sunt contractiile Braxton-Hicks, daca retin bine numele.
Vad ca avem cam aceeasi varsta a sarcinii! In sarcina asta eu nu am avut pana acum dar la primul copil am avut, nedureroase intr-adevar si o singura data. Eu mai intru pe topicul de mamici de ianuarie-februarie 2007 si am vazut ca mai sunt fete care au sau au avut contractii chiar si in luna a 7-a.
Numai bine,
Roxana, 28+
Denisam spune:
Monicutz- eu am avut contractzii braxton de la 20 de sapt si am dus satcina la termen si vad ca si emma e super ok, deci nu te stresa,vei merge la medic si o sa vezi ca va fi bine!
pupicei si sa scapi de ele!
Denisa
Denisa
');si
Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
Donia spune:
Monicutz, la prima sarcina nici eu nu imi amintesc sa fi avut contractii BH, dar sotul spune ca el isi aminteste ca m-am nelinistit pana am aflat ce-i cu ele.
Acum, la a doua sarcina, contractiile au inceput devreme, nu mai stiu exact cand, dar sigur inainte de 30 sapt. Pe masura ce bebe creste contractiile se tot indesesc, dar inceteaza de la sine daca ma asez sau chiar ma intind pe pat. Am discutat cu medicul si a spus ca si daca sunt la 20 de minute e OK, dar daca sunt la 10 minute atunci trebuie sa ma duc la spital sa fiu evaluata.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
OanaPan spune:
Monicutz si Denisam,
Multumesc de primire si de sfaturi.
Am primit telefon de la doctorita - Dr Rudner
Nivelul progesteronului meu era bun si pentru ca am insistat o sa ma duc in fiecare saptamina pina in sapt 12 sa imi faca analiza de singe pt nivelul progesteronului. Fara insistente ma lasa asa (pentru ea este o garantie nivelul progesteronului de la 5+ pentru saptaminile urmatoare - voi ati mai auzit asa ceva?). Sa speram ca totul va fi bine si va sfatuiesc sa va alegeti bine medicul de familie.
Fetele de pe forum - voi cit de repede ati ajuns al doctorul ginecolog?
Eu la prima sarcina am ajuns abia in sapt 11 si asta dupa ce am avut trimitere de la medicul de familie. Spuneti-mi si mie este posibil sa te ia in evidenta medicul ginecolog inainte de sapt 11 or 12?
Monicutz spune:
Multumesc mult de raspunsuri. Eu m-am cam speriat ca de 2 zile am avut cam multe si mai ales seara.
Poate oi fi obosita si nu-mi dau seama. Ma gandesc sa-mi iau o zi libera sa o lipesc de weekend sa vad ce se intampla.
Oricum maine merg la dr si o sa ii spun.
Aseara am facut si o tampenie...m-am oparit...mi-a picat niste supa fierbinte pe mine, si desi mi-am scos tricoul imediat...m-a durut destul de tare. Pe moment n-am avut nimic...nici macar nu m-am speriat, sau n-am inregistrat mental ca m-am speriat dar se pare ca fizic am reactionat. Dupa vreo 10 minute am inceput sa am contracti...asa vreo 4 una dupa alta intr-o jumatate de ora. Ma si gandeam daca sa plec la spital. Apoi s-au linistit.
Va pup,
Monicutz spune:
Oana, la prima sarcina pe mine m-a luat in evidenta la 8-9 saptamani iar la a doua la 12 saptamani.
Daca nu apar probleme astia nu-si fac prea multe griji pana la 12 sapt...ca merg pe selectia naturala. Cred ca daca ai istorie de avort spontan te pimesc mai devreme. Cei de la Mount Sinai au o sectie de 'Special Pregnancy' si cred ca acolo te ia in evidenta mai repede.
Depinde f mult si de ce dr gasesti.
Pitilache, am vauzt ca avem aceeasi varsta de sarcina :). Bafta multa! Eu o sa nasc pe la inceputul lui februarie, chiar daca termenul e pe 16 februarie, pt ca imi face cezariana din cauza istoriei pe care o am. Au zis ca nu ma lasa sa trec de 38 de saptamani. Acum cu contractiile astea ma tot rog sa nu-i vina lui bebe vreo idee sa vina mai repede!
Va pup!
laurajr spune:
Buna ziua mamici si burtici !
In primul rand vreau sa o felicit pe Ktrinel pt nasterea Juliei ! Sa creasca mare si sanatoasa, ca frumoasa si desteapta sigur are cui semana
!
Eu dupa cum deja ati aflat am nascut sambata dimineata la 9.39 pe David Gabriel, nasterea a fost un pic dificila, am avut inspiratia sa cer epidurala pt ca in momentul expulziei au descoperit ca fatul nu era bine pozitionat, i se rareau bataile inimii si au folosit forcepsul...de ce mi-e fost teama n-am scapat ...
Durerile s-au declansat sambata de pe la 2 dimineata dar cu intermitente, suportabile dar la 6.30 deja nu am mai rezistat si am trezit familia si am plecat la spital .La 7.30 dilatatia era de 8 iar la 9 de 10 asa ca la 9.39 s-a produs fericitul eveniment . Sotul a asistat la nastere si daca la inceput a avut rezerve, mi-a zis ca se bucura nespus ca a fost si el de fata, s-a simtit facand parte din acest mare miracol .
Sunt multumita cum a decurs totul pana la urma, ingrijirea, conditiile din spital , raspunsurile la intrebari dar sunt fff nemultumita ca dupa ce pleci, te lovesti de peretii birocratiei si ai lipsei de medici .
Adik dupa ce am ajuns acasa, in urma durerilor cumplite ( plangeam cand trebuia sa fac pp) am descoperit ca am niste rani mici, interne . Martui avand programarea de dupa 48 ore pt David am zis sa merg si eu la maternitate, poate se uita vreun medic la mine .
In primul rand, la app lui David inafara de intrebarile : cati pampersi a udat, cate pooh a facut, cantarire nu s-a intamplat mare lucru, fata aia cred ca nici asistenta nu era, la intrebarile mele la obiect era evaziva de parca nimerise acolo din greseala .
La maternitate m-au concediat fru\musel si m-au trimis la urgente unde am stat de la 12 la 6 seara pana m-a vazut si pe mine un medic .
Care m-a controlat, a zis ca ma refac bine, ca ranile alea nu sunt asa grave sa necesite suturi , sa ma spal cu apa calduta si valea acasa , ca trec ele in 6-8 saptamani . La durerile pe care le am la urinat, cred ca mor pana atunci, dar se pare ca aici daca nu curge sangele suvoaie, inca esti considerat sanatos .
David este bine, mi se pare ca e putin galbior, maine incerc la dr de familie dar mi-e ca ma trimite si ea la urgente. E cam puturos la mancare, suge 5-10 minute si adoarme si dupa jumate de ora vrea iar si uite asa ne petrecem noi ziua, noroc ca noaptea doarme cate 3-4 ore si ma pot odihni si eu .
Vreau sa va multumesc din suflet pt urarile si felicitarile voastre 
si urez nastere usoara si bbi sanatos viitoarelor mamici !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David
Pepsi spune:
laura, felicitari inca o data, ma bucur ca ai scapat cu bine totusi chiar daca ti-a fost greu, ti-am spus ca si pe Dominic l-au scos cu ventuzele ca nu iesea, si acuma are 2 ani jumate si e super ok. medicul ginecolog care te-a urmarit nu poate sa te vada ptr rani? si eu m-am rupt urit de tot, am fost cusuta, si aveam mari usturimi la urinare, mi-au dat o solutie de hamamelis, puneam tampoane pe rani cu ea si o tineam acolo, a facut minuni solutia aia, am pastrat sticla, ptr o viitoare nastere, se gaseste la liber in farmacie. La spitalul unde l-am nascut pe Dominic ne-au chemat de 2 ori in 2 saptamini ca sa vada pediatrul daca totul era ok, si chiar facuse saracu ceva ff rosu la fund, si noroc cu pediatrul ala, ca ne-a dat ceva tratament, aici medicii sint obligati sa-i ia pe nou nascuti in evidenta, tin minte ca n-am avut probleme ptr el sa gasesc, ca altfel ptr fiecare ceva trebuia sa stau cu el la urgente si risca sa ia altele....cu alaptatul, e normal sa suga numa 30 min la inceput, asa sugea si Dominic si pe urma la 2 ore, bine ca doarme noaptea si te poti odihni si tu. cum a reactionat fetita ta? un bebe mincacios iti doresc, multa sanatate si refacere rapida, incearca sa iei solutia aia de hamamelis din farmacie, ptr mine a facut minuni.
Flavia
+12, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
Ktrinel spune:
laura, felicitari si multumesc de urari...numai sa nu ne intrebi cum impartim frumusetea si desteptaciunea...ca incep disputele !!![]()
sa stii ca si eu am fost in pic dezamagita de unele aspecte in spital. mie mi=au facut epiziotomie si nu s=a uitat nimeni sa vada cum merge dupa aia...am plecat acasa shontac-shontac..ca o ratza...
m-am uitat si eu putin la broderie si mi se pare cam aiurea, dar poate nu ma pricep...adica sigur...dar totusi .cica obstetriciana mea ma vede dupa 6 sapt ![]()
inca (a 5-a zi) nu stau bine in fund si ma cam deranjeaza, lohii inca mai am si cred ca vor mai fi...cum pot mentine suprafata uscata acolo, in conditiile astea? 
acuma solicit atentia mamicilor cu experienta : despre alaptat.
in spital din cauza cusaturilor, nu puteam gasi pozitie corecta de alaptat si aproape ca faceam yoga ca sa dau puiului san...asta a dus la deteriorarea sfarcurilor....nasol-nasol...plangeam de durere.si bebe lua laptele cu sangele de pe sfarcuri. dar alea in spital imi spuneau cand ma vedeau ca "ia uite ce bine alaptez, ca bebe trage"...sufletu' ..
ca mi-am dat seama apoi ca nu stiu cand inghite/bea eficient si cand numai da din falci...acuma am inteles cum trebuie sa se auda cand inghite..si sunt foarte atenta.a venit si o asistenta de la clsc ieri si mi=a aratat o alta pozitie, mult mai convenabila ...alta chestie...ca dupa forma sanilor ti se potriveste sau nu o anumita pozitie...
acu' ca am ameliorat si pozitie, pun lanolina pe sfarcuri si se vindeca ....alta chestie , ieri, dupa un somn de 4 ore si ceva
(apropo, voi credeti ca e bine sa il las atat? ca la spital mi-au zis ca odata pe zi, bebe poate avea un somn de 4-5 ore si sa nu il trezesc ca e normal)a urmat o seara de chin...cu urlete si tipete 7 ore , daca nu mai mult...nimic nu mai ii convenea, o mai puneam la san, scoteam gazele, etc....nimic. deodata, poc! jet de caca si incep sa aud matzele in burtica...zic, e bine, se linisteste ...dupa 40 min , poc, alt caca , la fel....deja sunam la info=sante...care imi zice ca in a 4a zi, a 10a , etc. sunt pusee de crestere si bebe va avea 24-48 ore asa...va cere la san ff des, etc...bine, dar gazele din burtica sunt o coincidenta? ma gandesc ca am mancat 2 zile spanac..oare???are vreo treaba?am pus si cald pe burta, nimic, am incercat tot...e prea devreme pt colici, nnuu??? nu pot sa ii dau nimic.
voi ati patit asa ceva, asa de devreme ?
in plus nu gasesc nici pediatru ...de parca ma mai mir...o sa ma duc la clsc pt primul control, apoi mai vad.bine ca i-am facut programare la vaccinuri (2,4,6luni) ca cica tre sa le faci cu 2 luni inainte , deci atentie viitoare mamici...
gata. v-am facut capul calendar.;...dca mai imi mai spuneti si ce sa mai mananc , ce sa mai gatesc....dau de baut 
Ktrinel si
Ana Julia 24.11.2006
Lili_g spune:
Oana, citesc subiectul dar nu am scris pana acum.
Intr-adevar trebuie sa-ti alegi cu atentie dr. de familie. De ce nu incerci un ginecolog in locul drei Rudner? Eu am fost de cateva ori la ea si nu mi-a placut deloc. Mi s-a parut putin superficiala, daca insisti iti da tratament, daca nu pleci cum ai venit.
Dr ginecolog la care merg eu este femeie, am mai nascut o data cu ea si a fost foarte bine (la North York H). Daca vrei iti pot da nr ei de telefon si poti sa intrebi daca primeste pacienti. Scrie-mi un PM daca vrei mai multe detalii.
Lili