Ajutor Rezultat Papanicolau
Raspunsuri - Pagina 2
antonia2006 spune:
Housepocket480, nu am mai intrat pe site, asa ca abia acum am vazut ce ai scris, scuze ca iti raspund atat de tarziu.
Rana mea nu era mare, mie mi se pare chiar mica, poate ma insel, dar am vazut pe fisa ca dimensiunile era de 3 pe 4 mm. Leziunea era pe col, mi s-a facut ERAD urmat de vaporizare laser, iar ceea ce s-a scos s-a trimis la biopsie. Problema mea cea mare este insa zona de transformare de pe vagin, mi s-a prelevat si de acolo o biopsie. Daca problemele colului se observa la testul papanicoloau, cele ale vaginului se vad doar la vulvoscopie, eu m-am tarat din dr. in dr. ani de zile si nimeni nu vedea ceva suspect la vaginul meu, dar nici vulvoscopie nu faceau. Nu simteam ceva foarte deranjant, doar uneori o usoara usturime la intrarea in vagin sau un vag disconfort in timpul actului sexua. D-na dr. Dinca mi-a facut din propria ei initiativa si colposcopia si vulvoscopia si a fost singura care a detectat ceea ce am.
Nu am negi, sotul meu nu a avut niciodata nici negi, nici bube, nici scurgeri, absolut nimic. Leziunea pe col nu o poti detecta cu certitudine decat la colposcopie, asa ca singura sansa este sa astepti sa vezi ce zice d-na Badea.
Nu te stresa, nu rezolvi nimic, ai incredere in medicul care te trateaza, si daca vrei sa stai 100% linistita fa testul HPV.
Daca te mai pot ajuta cu ceva nu ezita sa ma intrebi, am sa incerc sa intru mai des pe internet.
Uite, am mai gasit ceva pe internet, poate te ajuta:
“L-SIL = Denumita si leziune intraepiteliala scuamoasa de grad scazut (L-SIL), este situatia in care celulele de la suprafata colului uterin prezinta anormalitati de forma sau dimensiuni ca urmare a infectiei cu virus papiloma. Aceasta displazie nu este cancer, dar ar putea evolua (intr-un numar destul de mic de cazuri) inspre cancer. Peste 80% dintre femeile cu L-SIL au infectii cu tulpini de virus cu risc crescut. Ca urmare, colposcopia este obligatorie, iar ca diagnosticul sa fie complet, trebuie insotita de biopsie. Daca se confirma ca modificarile celulare sunt intr-adevar minime, programeaza un alt test Papanicolau peste 6 luni, ca sa te asiguri ca sistemul tau imunitar a invins in lupta cu virusul (cum se intampla in marea majoritate a cazurilor). Daca anomaliile sunt serioase, zona cu celule modificate poate fi indepartata prin excizie cu ajutorul unei anse sau conizatie, respectiv celulele pot fi distruse prin laser sau crio-terapie. Dupa o astfel de interventie, va trebui sa repeti testul la fiecare 3 luni, timp de un an, apoi, daca rezultatul s-a normalizat, poti reveni la ritmul de un test pe an in urmatorii 5 ani.”
BIENCUTA spune:
buna fetelor.am facut si eu colposcopie la Giulesti si am avut col curat fara leziuni si la papanicolau Gr. II .si eu eram speriata dar doctorul Niculescu mi-a zis sa stau linistita ca este o infectie vaginala si se trateaza.mi-a dat SEPTOVAG pt spalaturi vaginale si OVULE TROFICE intra vaginal.sunt 150000 ovulele dar au zis ca nu prea sunt in farmacii si mai mult in spital.eu am reusit cu ele.
pmihaela spune:
Am facut si un papanicolau, iar rezultatul arata cam asa:
Sistem Bethesda 2001/ frotiu conventional:
- satisfacator pt. evaluare, celule endocervicale prezente,
I. negativ pt. o leziune intraepiteliala sau maligna
- flora microbiana saprofita
La descriere citologica zice:
usor fond inflamator acut si hemoragic, celularitate de aspect normal,abundenta flora microbiana saprofita.
Ce parere aveti, e in regula sau e vreo problema ceva?
Multumesc
Amely spune:
housepocket480, si eu am avut un diagnosic asemanator in primavara, in martie, tot L-SIL, cu metaplazie scuamoasa matura. M-am dus plangand la Micomi, la d-na Badea care mi-a facut colposcopia si m-a linistit spunandu-mi ca am un col perfect. Deci fusese doar o inflamatie, dar dupa o saptamana (timp in care am facut spalaturi cu galbenele si am uns colul cu o alifie pe baza de plante) colul meu arata ca nou. Iar PAP mi-a iesit II. In august am ramas insarcinata si am repetat PAP (acum o luna), care culmea, mi-a iesit I, ca la domnisoare.
Ce-i drept, de teama, am facut intre timp si HPV care a iesit negativ.
Deci nu va speriati la primul diagnostic, pentru ca de cele mai multe ori dupa un tratament cu ovule sau cu plante (spalaturi, crema de galbenele etc...) lucrurile se schimba total in bine. Deci, repetati analiza dupa cateva saptamani de tratament si o sa vedeti ca totul va fi bine.
Multa sanatate si aveti grija de voi
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"
My baby development
Poze cu bebe
15+ 
iliuta spune:
pmihaela, ce mai faci???' Nu mai stie omu' nimic de tine....

"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
monik80 spune:
si mie mi-a iesit rau papanicolau, gr 2, si am si o rana pe col. sa fie din cauza asta?a zis ca e o mica zgarietura
pmihaela spune:
Iliuta, multumesc pt. ca te interesezi de mine, n-am mai prea scris pt. ca sunt intr-o perioada de pauza, daca se poate numi asa...
Am facut laparo in august, totul e ok, in afara de chistul pe care il stiam si care s-a rezolvat;restul trompe, ovulatie, etc.-totul ok.
In septembrie am ramas insarcinata pt. prima data in viata mea, dupa multi ani de incercari, dar bucuria a fost de scurta durata pt. ca sarcina s-a oprit in evolutie, iar la consult mi s-a spus ca a fost avort menstrual, dar totusi e un inceput...
Apoi am facut analizele infectioase+papanicolau, toate sunt bine. Numai ca sotului i-a dat sa faca un cariotip genetic si asteptam rezultatul, iar dupa asta dr. o sa ne spuna cum continuam. Problema este ca la el viabilitatea este zero, adica la 24 ore nu mai e nici unul, asa ca i-a dat si un tratament pt. 2 luni si asteptam sa vedem daca misca ceva. Spermograma lui nu e f.rea, sunt cam lenesi, dar sunt, dar chestia cu viabilitatea mie mi se pare totusi cam nasol. Asa ca daca e cazul poate faceti si voi asa ceva, nu mai stiu care era situatia voastra, poate imi spui tu.
si sa ne aduca mosul un
la purtator
...
camy2555 spune:
in iulie2005,am facut un papanicolau,apoi a urmat imediat sarcina,acum fetita mea are 10luni,am nascut prin cezariana,si uitandu-ma peste rezultatul de atunci m-am ingrijorat fff tare,nu mai am liniste,plang,si pana acum totul a fost ok ,medicii au spus ca nu e nimic grav,dar tinand cont ca la noi in provincie profesionalismul cam lasa de dorit,vreau sa va spun cam ce scrie pe rezultat si sa ma ajutati,indrumati-ma undeva URGENT
''SCOR BABES-PAPANICOLAU :CIII
satisfacator pt evaluare,celule endocervicale/metaplaziate prezente
organisme HPV
LSIL
celule glandulare NU
descriere citologica:celule cu nuclei mai mari sau koilocite si binucleari,celulele metaplaziate nu au tendinta de separare si au nuclei a caror crov are aspect pieptanat.Bacili prezenti.LSIL de etiologie HPV''
ASTEPT RASPUNS URGENT!!!!!!!!!!!!MAIL @yahoo.com
camelia pogonici