Stiti cumva cat costa sa faci cartea funciara pentru terenul agricol?
Stiu ca aceasta carte funciara este obligatorie in momentul in care vinzi un teren. Dar in cazul in care nu-l vinzi,ci l-ai dobandit in urma unei mosteniri si vrei doar ca actele sa fie pe numele tau, in acest caz mai este obligatorie?
Si cat ar costa sa faci aceasta carte funciara pentru terenul agricol? Am auzit ca ar fi acum 10 mil/ha si ca din 2007 s-ar majora mult mai mult.
O sa il intreb pe sotul meu care lucreaza in domeniu, insa tarifele si le face fiecare persoana fizica sau juridica autorizata pentru acest lucru, respectand niste plafoane minime.
Daca vrei sa treci pamantul pe numele tau, trebuie facuta o reactualizare, dar nu e musai, doar daca vrei tu acest lucru, atat timp cat ai certificatul de mostenire care te pune in posesia de drept al ternului.
Pentru tarife( orientativ), poti sa te adresezi serviciului de cadastru din judetul tau.
Alina si printul Rares
Pozele noastre
L-am intrebat pe sotul meu, despre problema in cauza si mi-a spus ca depinde cum ai dobandit terenul( in baza carui act?), dar in speta se poate face o actualizare, iar de pret , totul poate fi negociat, in ce judet se afla terenul?( am vazut ca nu locuiesti in Romania).
Alina si printul Rares
Pozele noastre