Unde mananca bebe?
Sunt disperata, pentru ca nu avem scaun pt. Sofia si sta la noi in brate cand mananca( sau ma rog, se preface ca mananca...)Eu ma chinui rau de tot cand sunt singura cu ea, pt. ca dupa cateva lingurite se plictiseste si baga degetul in gurita, si e greu s-o tin in brate ,sa-i dau o jucarie in manuta ca sa nu bage degetul si sa strecor si lingurita cu mancare!
Ce scaun de masa folositi si cam cat costa?
Sabina & Sofia Galagia
Raspunsuri
azibel spune:
Pana pe la 8 luni a mancat intr-un leagan care avea 2 pozitii-culcat si la 45 grade- ii puneam o pernuta la spate sa stea drept si avea curele intre picioare sa-l sustina.Apoi am trecut la un scaunel din lemn care de fapt este compus din 2 parti.prima este o masuta dar pe care daca nu o folosesti ca masuta se aseaza cu tablia intr-o parte si deasupra ei se poate pune a doua piesa ,un scaunel.Costa un milion si ceva,oricum era mai ieftin decat cele cu bare de metal si cu masuta din plastic.Il recomand pe cel din lemn din cel putin 2 motive:
-cand copilul va creste il poti folosi ca masuta obisnuita cu scaunel si e un loc de desenat,decupat,facut puzzle foarte haios pt.copii
-baietelul meu de pe la un an jumatate se urca singur in el,scaunul avand o baza solida ,este sigur,n-a cazut niciodata.L-a inceput ii puneam un taburet langa scaunel si el urca din unul in altul,acum il escaladeaza pur si simplu si ma striga din bucatarie"Vleau sa mananc!",ma duc si-l gasesc deja cocotat.De ceva vreme a invatat sa si coboare singur!
La cele din plastic -care estetic sunt mai aratoase-nu mi s-a parut ca ar putea copilul sa urce singur ,cand e mai mare(2 -3 ani),mi se par prea usoare.Un avantaj la ele ar fi ca le poti muta mai usor prin casa si se pliaza ,ceea ce le face mai accesibile de pus in masina .
Isabela
Amalia spune:
Lui David i-am dat se pape si pat la noi, sprijinit de o perna mare pana pe la 6 luni...dupa 6 luni i-am dat in premergator, iar deja de la 9 luni l-am pus pe un scaun normal cu spatar si aveam grija sa nu se lase in parti sa cada. Acum (1 an si 9 luni) mananca cuminte cu noi la masa, pe scaun normal si cu o perna mare sub fund ca sa ajunga la masa noastra (pentru ca mananca singurel de la 1 an si 3 luni).
Sanatate maxima!
bubi spune:
sabina,
imi inchipui cum e cu ea in brate! Super distractiv! Mara mananca in scaunul de masina de cateva luni, dar zilele astea o sa-i cumpar scaunel special- cam 2 milioane, cel de la neonato-fix.
azibel,
unde ai gasit scaunelul acela de lemn?
bubi
SANATATE MULTA!
mariailin spune:
Sunt o gramada de scaune "din plastic" de toate felurile, mai simple sau mai complicate, toate au cate un dezavantaj. Noi am luat unul de la Brevi de 4,6 milioane cu roti cu frane, cu sase pozitii pe inaltime(sa se poata urca singur mai tarziu), cu hamuri, pliabil, phii... ce sa-ti mai spun..o minune a tehnologiei si cand l-am pus pe Vladut in el am constatat ca-i vine tablia mesei pana la piept si nu sta comod in el(are 10 luni bb). Si nu mi-am dat seama de asta pana nu l-am pus intr-un scaun al prietenilor nostri, mult mai simplu dar in care se simtea f. bine (pt. ca tabla mesei ii venea pana la mijlocel si se putea juca mai bine).
In concluzie...nu cele mai scumpe sunt cele mai bune si ar trebuie incecate cu bb.
Maria
angi_gemeni spune:
Copiii mei au mancat, pana aproape de 8 luni, in carucioare. M-am chinuit, mai ales cand au mai crescut si au inceput sa se miste. Dar, apoi, le-am luat scaune, cu masa, de la CHICCO. Scaunul este rabatabil, masuta se scoate, are hamuri, scaunul este pe roti(il poti muta cu usurinta unde vrei tu). Eu sunt foarte multumita de ele. Am dat 3 milioane si ceva pe unul, dar merita.
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
adi69 spune:
Amalia,cum ai facut de mananca singur BB de la un an si trei luni ?
A mea tot la mine in brate papa.In ultima vrema a inceput sa se plictiseasca repede si nu mai pot sa o tin,dar daca nu i-am cumparat scaunel cand a inceput sa pape , acum nu-i mai vad rostul(are un an si doua luni)Poate o fac sa pape singura si sa stea pe scaun ca noi...
Zii cum ai procedat?
Dia si bebe Rucsi
CameliaH spune:
Si eu le-am luat scaunele din alea din lemn care se pot folosi si mai tarziu si sunt foarte multumita de ele. Le-am dat sa manance de la inceput acolo. Si fetele mele au tentative sa manance singure. E drept ca nu le las toata masa, dar dupa ce au mancat mai mult de jumate le las cu lingurita in mana si cu castronul in fata si resusesc sa mai ia cateva inghitituri. Dar nu va spun ca dupa aia trebuie sa le fac dus si sa spal scaunele in cada...
Toate bune!
Sabina spune:
Multumesc de raspunsuri!
N-am inteles ceva, scaunelele de lemn au si masuta pt. mancat, sau doar pt. joaca? Cred ca am vazut asa ceva in vitrina.Ce ziceti, sa merg cu Sofia sa le-ncercam? Mi-e cam rusine, sa nu iasa cu "Galagie"...
Sabina & Sofia Galagia
bubi spune:
mai intreb inca o data poate ma baga in seama cineva....
de unde ati luat/vazut scaunelele de lemn cu masuta?
multumesc,
bubi
SANATATE MULTA!
CameliaH spune:
Pentru Bubi si Sabina: scaunele au si o parte pentru mancat si sunt inalte pana la nivelul mesei. Cand se descopun in doua sunt mici, se pot urca singuri in scaunel. Noi le-am luat de la Carrefour anul trecut, un milion si un pic, dar am vazut si la Piciul (la Vatra Luminoasa) si cred ca au si la Obor.
Bafta la cumparaturi!
Toate bune!