Endometrioza - trebuie mediatizata!!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

cititi si povestea mea aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76901&whichpage=16

POZE
Filmuletze

Mergi la inceput

Alissa...daca ai avut rabdare sa citesti povestea mea ai vazut ca nici io n-aveam nici un gand sa fac copii acum...dar intre a face un copil acum cu mai multe sanse de reushita si a ma chinui cu gramezi de tratamente hormonale cu toate efectele lor pe termen scurt si lung si fara garantzia ca la sfarshitul acestora as putea avea un copil,am ales copilul acum...si nu-mi pare rau nici o secunda...
Vazand acum ce inseamna un copil va garantez celor care vreti sa amanati momentul ca "nu sunteti pregatite",ca NICIODATA nu vei fi complet pregatit.

Asa ca mie endometrioza mi-a schimbat viatza...m-a facut sa ma marit desi nu ma vedeam decat mult mai tarziu si sa fac un copil cand nici nu ma gandeam ca il pot face.Sincer,m-a facut sa iau hotarari grele pt mine,dar cum am spus nu regret nimik.Asa a fost sa fie si e bine.

Inca un sfat,daca aveti endometrioza si intamplator ramaneti insarcinate,fara sa va doriti acest lucru,incercati sa nu o priviti ca pe o tragedie si nu faceti avort.A doua sansa s-ar putea sa n-o mai aveti.Un chiuretaj are sanse mari sa insamantzeze peste tot endometriomi si sa agraveze boala.

POZE
Filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

Vivighe interesanta povestea ta, dar intradevar sa stii ca este un dar de la Dumnezeu,pentru ca atat endometrioza cat si chisturile sant atat de pacatoase incat multe fete cu asa diagnostic fie el endometriozic sau chisturi nu pot ramane insarcinate,eu ma numar printre cele cu chisturi

Mergi la inceput

Camy...poate asa a fost...asa imi place sa o si consider pe Ingrid...Nu renuntzatzi...Dumnezeu mai are de facut multe daruri precis

POZE
Filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Vivighe, ai avut o mare bafta, ma bucur f mult pt tine. Sper sa am si eu curajul tau. Sunt constienta ca un copil e o binecuvantare si incerc acum sa imi fac curaj sa imi schimb viata si obiectivele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Vivighe ma bucur si eu pt tine!
Pot sa spun ca acelasi lucru mi s-a intamplat si mie. Pe mine ma speriase teribil doctorita care m-a diagnosticat cu endometrioza spunandu-mi ca am toate sansele sa nu raman insarcinata. Aveam 23 ani si nu mi-a picat prea bine... Pe langa asta m-a "asigurat" ca si problemele pe care le aveam cu anexitele contribuie la instalarea sterilitatii. Permanent am trait cu teama asta... Am ramas insarcinata cand nici nu ma asteptam, pur si simplu nu-mi venea sa cred. Copilasul meu este darul lui Dumnezeu pt mine.
Si eu incurajez toate fetele care au astfel de probleme sa considere o sarcina drept o minune si sa nu renunte la ea. Si eu sunt de acord cu tine ca a doua sansa s-ar putea sa nu mai apara.

Luisa si Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

Am avut o laparoscopie pt extirparea primului chist si din cauza ca in urma anticonceptionele primul chist s-a facut de la 2 cm la 7 cm in 3 sapt .. am avut oroare de ele! asa ca dupa laparosopie nu le-am luat! dar .. la 1 luna s-a facut un chist pe celalalalt ovar!
am luat mastodynon la prescriptia medicului ginecolog! .. dupa ce am intrerupt tratamentul hormonal cu menopauza! timp de 11 luni! chistul al doilea era deja format si avea 3 cm cind am inceput tratam de menopauza si s-a mentinut la ac diametru si dupa ce am inceput tratam cu mastodynon..care a durat 11 luni..pina am ramas insarcinata! sarcina am dus-o cu chist cu tot! am nascut cu cezariana si chistul a fost extirpat atunci. Ce am citi eu pe atunci in 2002-2003 cind mi-a foat pus diagnosticul era ca o sarcina va echilibra organismul! si ca sint 50%sansede a nu mai aparea!
NICI DECUM CA SE VA VINDECA!

deocamdata sa bat in lemn.. sint 3 ani jumate de cind .. nu mi-a aparut. am fost la medic la fiecare 6 luni la control..la ecograf.
in afara de ultimele 6 luni cind inca nu m-am prezentat! dar urmeaza!

va pup! si .. va doresc tot binele din lume!

Nathalie si Sofi
www.nathalie-marie.de/" target="_blank">NATHALIE
IUBIREA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbi spune:

da...si eu am avut endometrioza...m-am gandit la asa ceva, pentru ca incercam sa mai avem un bebe. dupa primul s-a dereglat ciclul, dureri nu am avut, doar in final a fost un chist. si tot felul de controale, pana cand am ajuns la doctorita mea actuala, care mi-a pus diagnosticul si tratamentul. a fost extinsa, asa ca am facut laparoscopie si apoi un tratament de 6 luni cu danazol, iar apoi.... asa a venit pe lume cel de al doilea bebe.

important e cine interpreteaza ecografia...

cat despre informare, zic eu ca tine de fiecare. si macar pentru tine ar trebui sa te informezi de la a la z.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

De cand au inceput problemele am facut ecografii transvaginale la Medicover, Medlife (si nu la un singur ecografist) si nici unul nu mi-a spus de endometrioza... Am facut si ecografii abdominale la Medicover si la alte doua clinici care nu mai stiu cum se numesc. Am cautat cat am putut - in general pe internet, am citit tot ce mi-a picat in mana... Cu toate astea, cum am mai spus a durat doi ani si jumatate si pana nu am facut laparoscopie nu am primit nici un diagnostic coerent. Eu cred ca am facut tot ce puteam sa fac. Nu cred ca tine de fiecare... pur si simplu trebuie sa gasesti un medic bun si asta tine de noroc. Doctorii pe la care am fost erau destul de laudati... Doctorita la care am ajuns pana la urma si care mi-a propus laparoscopia nu era renumita deloc si cu toate astea a fost singura care s-a gandit la endometrioza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

Fetelor, eu am facut operatie de endometrioza in anul ...1991! Cind se stia f.f.f.putin despre acest lucru. Pot sa va spun ca in spital am fost cobai, pur si simplu Sa va povestesc ?

Nora

Iubirea se naste din placerea de a-l privi pe celalalt, se hraneste din nevoia de a-l vedea mereu in preajma si se desavarseste prin imposibilitatea de a trai despartiti!!

Mergi la inceput