Matreata,cum sa scap de ea ?

Matreata,cum sa scap de ea ? | Autor: OrbuGabi

Link direct la acest mesaj

Nu stiu sigur daca mai este un subiect despre acest lucru dar eu una sunt exasperata,nu reuesc sa scap de ea sub nici o forma ,poate stiti voi o solutie .Multumesc mult.

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Eu am scapat de matreata folosind samponul/tratam. Nizoral.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Cu Head & Shoulders am scapat eu de matreata ... dar am auzit ca e toxic si pe termen lung duce la caderea masiva a parului. Pana acum nu l-am schimbat ... cand oi devenit cheala, poate .

Petronela

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Cele mai bune sunt produsele din farmacie destinate acestui scop. Nu am scapat de matreata folosind sampone-cosmetice. Eu am folosit Nizoral si Selsun. Sunt bune amindoua.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Sotul meu facea niste scuame foarte urate. A folosit si Nizoral, dar fara vre-un efect vizibil. In plus Nizoralul e si scump si mic (cantitativ).
Al meu a scapat de scuame numai cu Vichy antimatreata. Inainte se spala de 2 ori pe saptamana; acuma se spala pe cap o data pe saptamana. Si scuame n-a mai facut de cand foloseste acest sampon.
In tratamentul matretii sunt bune sampoanele care au in compozitie seleniul.
Bafta in combaterea matretii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Va multumesc mult de raspunsuri,am uitat sa scriu ca am folosit Head & Shoulders,dar fara nici un efect.Am mai incercat si cu Dove dar tot fara efect.Am sa mai incerc acum cu T-gel,am vazut reclama la tv,daca nu o fi prea scump,inca o data multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Uite www.topsanatate.ro/article.php?id=20603&view_all_posts=1" target="_blank">aici ceva interesant despre matreata

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Incearca samponul antimatreata Klorane - gasesti in farmacii.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

quote:
Originally posted by pet.cost2005

Cu Head & Shoulders am scapat eu de matreata ... dar am auzit ca e toxic si pe termen lung duce la caderea masiva a parului. Pana acum nu l-am schimbat ... cand oi devenit cheala, poate .

Petronela

Sutul meu il foloseste de ani de zile si...oare sa-i cada parul de la el....ce-i drept e ca are si varsta cand incepe sa se rareasca

OrbuGabi daca nu mai scapi de matreata cel mai bine e sa te vada un dermatolog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

blueeyes2003 multumesc am invatat m,ai multe despre cum sa o tratez,sper sa scap de ea.
Annie80 m-am gandit si la asta ,pana la urma daca cu sfaturile primite nu scap asta am sa fac.
Va multumesc mult de raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

"Matreata nu este o afectiune banala.
Ea este expresia vizuala a descuamarii celulelor superficiale ale pielii capului in scuame de dimensiuni relativ mari. Descuamarea are loc ca urmare a unui exces de sebum (substanta grasa produsa de glandele sebacee) sau din cauza dezvoltarii unor „ciupercute” pe pielea paroasa a capului.
Prin dezvoltarea acestora si a produsilor de metabolism, pielea se irita si atunci ne manânca; noi ne scarpinam, iar acest proces favorizeaza detasarea crustelor care apar pe par, patându-ne in alb hainele.
Exista si cazuri in care vorbim de pseudomatreata: este vorba de afectiuni ale scalpului caracterizate prin scuame albicioase care, aparent, seamana cu matreata, dar nu este matreata; acestea sunt scuamele de tip psoriazis, care mimeaza perfect matreata. Asadar, matreata nu este un fenomen banal, unicauzal si pe care putem spune ca il tratam simplu.
Medicul diferentiaza daca este vorba de psoriazis, seboreazis (manifestari de psoriazis produse pe un teren seboreic) sau de o seboree scuamoasa, adica matreata produsa ca urmare a iritatiei generate de sebuumul în exces. In functie de diversele tipuri de ciuperci care se dezvolta pe pielea noastra, matreata poate fi uscata, grasa sau umeda; deci, ea nu este usor de tratat, pentru ca trebuie sa te adresezi factorului cauzal. Atunci când este vorba de un exces de sebuum trebuie corectata mai intâi aceasta secretie abundenta, care poate fi data de interfunctia glandelor sebacee prin stimulare frecvent neuropsihica, stres, de natura alimentara sau hormonala si toti acesti factori trebuie echilibrati."

In loc sa cheltui banii pe produse a caror eficienta nu o cunosti si sa lungesti timpul de vindecare, mai bine intrebi direst un doctor, care te-ar putea ajuta mai repede sa rezolvi problema.

Bafta!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput