Revocare donatie

Revocare donatie | Autor: ligia13

Link direct la acest mesaj

Vin si eu cu o intrebare legata de donatii!

Cazul este urmatorul. O dna se casatoreste cu un domn , domnul are un apartament si ii face sotiei donatie pe 50% din apartament, acte la notar tot tacamul!

Dupa 10 ani , sotul spune ca ii revoca donatia si ca practic ea ramane fara nimic. (Mentionez ca ei sunt despartiti , dar nedivortati, ea sta la cineva, el are un baiat dintr-o casatorie anterioara, ea are o fata dintr-o casatorie anterioara).

Legal el poate face asha ceva???

va multumesc!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Codul Civil
ART. 937 Orice donatiune facuta intre soti in timpul maritagiului este revocabila.

Revocarea se poate cere de femeie, fara nici o autorizatie. abrogat implicit

O asemenea donatiune nu este revocabila pentru ca in urma s-au nascut copii

ART. 939 Barbatul sau femeia care, avand copii dintr-alt maritagiu, va trece in al doilea sau subsecvent maritagiu, nu va putea darui sotului din urma decat o parte egala cu partea legitima a copilului ce a luat mai putin, si fara ea, nici intr-un caz, donatiunea sa treaca peste cuartul bunurilor

deci, de principiu, chiar dc o donatie poate fi revocata doar in cazuri limitativ prevazute de lege(neindeplinirea obligatiilor asumate prin contractul de donatie, survenienta de copii, ingratitudinea donatarului, predecesul donatarului)...revocarea donatiei intre soti nu este limitata in nici un fel de lege...

...dar ma gandesc ca in functie de provenienta apartamentului (mostenire, de ex. de la o sotie defuncta...caz in care si copilul este mostenitor!)...s.ar putea ca aceasta donatie sa fie de fapt lovita de nulitate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

multumesc!

E vorba de femeia care face curat la noi la serviciu. Saraca, mi-e mila de ea!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput