Mamici de sept-oct 2006 (89)
Raspunsuri - Pagina 6
martha78 spune:
Osna, ce frumos e.. si doarme asa linistit..
Fetelor, ce inseamna daca bebele are fontanela cam mica ca mie asa mi-a zis dr la ultima consultatie ![]()
Martha & Darius
adameasca spune:
Martha, teoretic ar trebui sa-i reduca doza de Vigantol. Nu-i nimc grav, asta daca nu e chiar mica fontanela. Dar e relativa treaba. Ideea este sa nu se inchida inainte de un an, parca...
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
Vauva spune:
Martha si eu stiu ca e ceva de genul sa nu se inchida pana la 1 an, sa se poata dezvolta creierul.
Alina&Bianca(25 August 2006)
POZE
martha78 spune:
Merci, Ileana de raspuns, nu stiam ca trebuie redus din Vigantol..dar oricum ia doar 2 pic/zi..sper sa fie bine
Ma intreb acum cum a verificat ca-i mica ca doar nu a masurat nimic, doar a pus mana si s-a uitat un pic
Martha & Darius
DiaB spune:
Doamne cata lume nebuna... Ma refer la prietenele cu cadouri ciudate, batrana cu 29, vecinii melomani..... Of, of. Cred ca ii dadeam in cap cu cartea ei... iar superstitiile astea pe mine ma distreaza. Soacra mea, care de altfel este o scumpa si ma inteleg tare bine cu ea, a venit in prima zi in care am ajuns acasa cu un pui facut la cuptor si mi-a spus neaparat sa mananc aripile la pui, ca sa zboare devreme de acasa fata...
de parca eu as vrea asta. Eu am luat-o ca pe o gluma tare buna desi ea vb serios. Va dati seama ca nu m-am atins de aripi ![]()
Noi am fost azi la doctor prima oara; mi-a zis dr ca o pot scoate afara, dr e aproape de noi, asa ca n-am mai stat pe ganduri si am iesit imediat.
Asadar, raportam ca avem deja 4,3kg si 56 cm, asta doar la 8 zile (s-a nascut cu 4.1kg si a iesit din spital cu 3.95kg si 52 cm). Fetita e bine, doar ca inca mai avem icter.
Inni, imi spui, te rog si mie farmacia la care lucrezi? Mi-a zis si mie dr de vaccinul acela. Am inteles ca acelasi vaccin se face si la 6 luni, parca. Eu as incepe sa caut deja pt 2 luni, ca sa fim pregatite... Asa ma bucur ca e bine fetita... Era fornaita rau si mi-era frica sa nu aiba ceva, dar e ok... si ma mir cat de repede a crescut... e adevarat ca am observat niste panatalonasi ca ii stau cam fixi fata de cum erau in spital, dar am zis ca poate au intrat la apa...
Tot astazi am iesit si prima oara afara, dar am stat putin, vreo 10 min in total. A adormit instantaneu si de atunci doarme continuu. Abia astept sa iesim in fiecare zi de acum. Voi cat de repede ati scos bebelusii afara? E prea devreme la 8-9 zile? E asa frumos afara acum ca nu mai am rabdare; si eu abia astept sa o iau la plimbare, sa scapam de multele kg in plus..
Diana
de Maia (18.10.06)
martha78 spune:
Pare destul de grav daca se inchide inainte de 1 an, dar oare care-i cauza?
quote:
Originally posted by Vauva
Martha si eu stiu ca e ceva de genul sa nu se inchida pana la 1 an, sa se poata dezvolta creierul.
POZE
Martha & Darius
Vauva spune:
Martha prea multe nici eu nu stiu exact. Eu mai trag cu ochiul si la piersicutze de iulie-august si sunt si acolo niste mamici care ziceau ca la fel le-a zis doctorul despre fontanela. Poate daca le intrebi si pe ele. Si de obicei prin usoara palpare se verifica.la fel verifica si aici doar prin atingere, nu masoara nimic. si eu o mai verific usor cu degetelele la Bianca, sa vad cum evolueaza. pai daca ti-a zis ca numai un pic eu nu cred ca e nici o problema.
POZE
martha78 spune:
Tocmai am citit ca bebeii tre' sa nu doarma de fiecare data pe aceeasi parte, ca trebuie intors si pe o parte si pe cealalta si cateodata pe mijloc..ca presiunea exercitata pe o anume parte poate cauza turtirea acelei suprafete..off si bebele meu numai pe spate a dormit pana acum 
Martha & Darius
osna spune:
pina mi se fierb pastele vin si eu cu o rugaminte:fetele care faceti botezul sa spuneti ce ati cumparat la nasi,sa stiu si eu sa ma inspir.noi vom boteza in romania,va dati seama ca asteapta(ca doar venim din germania
)
ei si-au renovat apartamentul si pt ca a fost si ziua nasei le-am trimis un set de cafea +farfurii pt desert.dar nu stiu ce le-as putea lua de botez.ei ne vor si cununa la bisrica,nu va fi nimic pompos,cheful numai cu familia ca sotul are 2 sapt concediu si nu avem timp de stat si cautat localuri.
Svetlana,mamica fluturasului Matei
poze matei
osna spune:
quote:
Originally posted by martha78
Tocmai am citit ca bebeii tre' sa nu doarma de fiecare data pe aceeasi parte, ca trebuie intors si pe o parte si pe cealalta si cateodata pe mijloc..ca presiunea exercitata pe o anume parte poate cauza turtirea acelei suprafete..off si bebele meu numai pe spate a dormit pana acum
Martha & Darius
matei tot pe spate a dormit,capul i-l puneam pe o parte sau alta.
Svetlana,mamica fluturasului Matei
poze matei