Mamici de ianuarie - februarie 2007 (29)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

adela2006 eu la primul bb am avut patut de tip tarc si nu am pus saltea decat dupa ce am coborat primul nivel(adica de pe la 5 luni parca).Dar stii cum am facut atunci?am pus dedesubt o plapuma aranjata ca o saltelutza si apoi peste asta am pus salteaua de la patutz si a fost f bine asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Draga Liudo, eu doar am dat share... Si alta data cu placere...
Nu stiu cand mai ai timp sa mai si gatesti. De fapt timp as avea si eu, dar am o lene... Si mai duc lipsa si de idei...

Avem patut! Dar mai avem de asteptat pana il punem pe pozitie...

Loredana 25+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

buna ziua tuturor mamicilor

adela, si toate care aveti pofta de ceva bun de mancare... am trimis pe adresa comuna ultima carte a lui Jamie Oliver unde gasiti multe retete , unele cu poze. eu nu am facut nimic din ea deocamdata ca abia am primit-o si eu. si cand vreti sa faceti ceva nou si bun...
intrati la culinar.ro , direct la forum unde e o rubrica : retete in imagini, si gasiti muuuuuulte si diferite si pe toate gusturile, explicate in imagini puse de membrii forumului. pofta buna la ce faceti, ca e vremea pranzului .
eu fac diseara piept de pui pane, cu seminte de susan pe deasupra, piure si vreo muratura ceva, sa vad ce gasesc.

anis, succes la analize! sa iasa perfect

maine am si eu programarea la doctor si abia astept, sper sa facem si ecograf ca sunt curioasa sa vad ce face bebe acolo, cum creste si as vrea sa aflu sigur daca e fetita, ca data trecuta, adica acum 2 luni mi-a spus doctora ca trebuie confirmat ca la fete nu e sigur decat mai tarziu... oricum astia de aici asa sunt, nu prea spun sigur ce e cum e, majoritatea de aici vor sa fie surpriza. si nici ecografii 3d , 4d nici atat nu se fac. exista un singur eco3d la directorul unui spital privat unde te primeste numai dupa 6 luni jumate... mmmmm, ca sa mai auziti si voi de una si alta ciudatenii de prin lume.

fetelor, am fost ieri la plimbare pe la magazine si aici s-au descis deja cele pentru craciun... ce frumos... as vrea sa luam si noi pom anul asta, brad artificial din pacate ca adevarati nu am putea face decat un palmier sau vreun cactus poate

ma bucur sa vad ca scrieti mult, e bine, si o sa fie si mai multe discutii pe aici, ca in curand terminati si voi una cate una cu serviciul. eu gata... am terminat pe anul asta, s-a inchis hotelul, se mai deschide in martie.

va pup, sa aveti o zi frumoasa!
diana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

loremunteanu - eu sincer cu mana pe inima zic ca sant cea mai mare lenoasa de pe lumea asta!!! nu am facut o saptamana nimic de mancare dar na ma mai bazez si pe starea materiala si ca ne putem permite sa mai mancam in oras... dar daca nu era asa - faceam mancare de imi sareau capacele!!! Mai zic eu ca nu am timp dar ... realitatea e alta, cum avea maicamea timp cu doi copii mici cu program de servici, cu spalat la mana, cu mancare si curatenie... si ea reusea... noi nu mai reusim ca avem masini de spalat, cuptoare, aspiratoare, roboti si femei angajate... offff...

Salina dar tu chiar asa o asculti pe soacra-ta? Mai lasati si voi opiniile altora, ca mereu defera de la persoana la persoana, nu ai sa mai nimeresti asa niciodata... ca nici un medic nu e privit numai bine, si nu este nici unul despre care sa nu bantuie si o barfa proasta... deci nu te mai lua dupa toti - hotaraste-te odata si tine-o pe a ta!!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 28 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Liuda - eu NU o ascult pe socrela dar asta este totusi meseria ei, ma gandesc ca se pricepe mai bine decat mine, nu? Vad ca ai un fix cu mancarea, dar e scuzabil ca esti graviduta si ai voie. te vad eu dupa, cand o sa te vorbesti numai despre cura de slabire . Eu ieri am facut ficatei de pui inabusiti, cu ceapa si morcov si cu piure. Azi fac ciorbita de pui si ciulama tot de pui (cu smantana) cu mamaliguta. Daca mai am putere, cred ca pe seara fac si o placinta cu mere. Si-asa e urat afara si nu putem iesi.

Sa va zic si eu de patutul-tarc, tot din experienta. Mi-a fost bine, in sensul ca David nu a cazut nici macar o data din pat. Si a dormit in el pana la 3 ani. Deci, primele 4 luni, l-am tinut ridicat si cu salteluta proprie, subtire. Era suficient pt. bebe. Apoi, am coborat nivelul si am luat o salteluta groasa, astfel incat la 7 luni cand David a reusit sa se ridice in picioare sprijinindu-se de plasa se tinea cu manutele de margine si venea cu nasucul in dreptul ei. Nu s-a lovit, nu va speriati . Noua ne-a fost ok asa.

Fetelor, si eu am luat doar cateva hainute, mai am si de la David (le-am pastrat doar pe cele f. bune)...dar astept reducerile din ianuarie!!!! Eu prefer sa iau hainute de calitate pt. ca la cat de des se spala pt. bebei daca nu sunt bune imediat de scamoseaza si se fac urate. Uneori, din pacate, si alea asa-zis de calitate se strica. Dar... traiasca experienta!

ALINA 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Liuda, ai mare dreptate... Nu stiu cum se descurcau mamele noastre... si a mea tot cu doi copii si cu serviciu (intr-o alimentara si se munceste frate pe branci; am lucrat si eu si am vazut ce inseamna; de afara pare foarte simplu, dar de fapt nu-i chiar asa... sa vezi ce frumos e la primit marfa cand esti singura...); apoi venit acasa, gatit, curatenie, spalat etc... Si vorba ta spalat la mana... Cred ca ne-am invatat noi cu de toate si acum mai facem si mofturi. Recunosc sunt si eu o lenesa.

Loredana 25+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Catalinuta,cine ti-a zis ca esti panicoasa si nu te intelegem??? Am incercat doar sa iti ridicam moralul,fiecare are stilul ei de a o face.De ce esti asa suparata?
asculta-ti instinctul,cum zice si megbeng! mergi la medicul la care te simti tu in siguranta,fara sa te mai intereseze ce se vorbeste despre el,pt asa cum zice si megbeng,nu e medic de care sa nu fie si ceva negativ spus..
hai, nu mai fi suparata!!
ALINATXA

,pai daca nu te potolesti sa chemi zapada???
cRISHTINUTZA,sa te bucuri de fetita ta din burtica si sa aio nastere usoara si la termen!
nici eunu am facut bagaj,si eu zic ca mai am destul timp.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

salina eu si acum vorbesc de cura (dar numai vb ca la fapte nu am ajuns) . Stai ca apoi iar numai o sa vb pentru ca o sa trebuiasca sa mananc ca sa am lapte, deci... sper sa ajung si la vremea regimului. Mama da si tu esti gurmanda ca la cate feluri de mancare ai scris acolo - nu stati nici voi rau la domeniul haleala!!! Iar de soacra... ce sa zic... mai bazeaza-te si pe intuitie ca prea multe sfaturi strica, nu stii ca cu cat mai putin stii - mai bine dormi... si oricum nu exista dr. despre care sa nu circule si vorbe rele. Ca in orice profesie exista si bine si rau, si poate face numai bine - dar exista paciente care tot pe dr. ar da orice vina chiar si acolo unde el nu e vinovat... si uite asa renunti tu de la dr. pentru vorbe...

aaa eu deja am mancat asa ca na puteti sa vb cat vreti de mancare ca sant satula !!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 28 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

fetelor uite ce scrie pe DC la sarcina la 27 de saptamani : "Abdomenul se ridica cu 5 cm. pe saptamana. "
Cum naiba vine asta? ca inseamna ca pana la sfarsit la mine o sa creasca cam cu 70cm
sau nu interpretez eu ceva corect?
Cam cat va creste nu stiu,dar stiu ca pe langa nasul asta pacatos infundat ma apasa pe diafragma burta,mai ales dupa ce mananc si respir atat de greu mai ales in pozitia de stat la birou...ca am o senzatie de sufocare de ma omoara.
Voi cum stati cu respiratia ca la mine "e grele "

26+ + Mimishoru'(2 ani jumate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Ana_Alx - cred ca se refera la faptul ca fundul uterului se ridica spre diafragma. Asta pana in luna a 8 a dupa care incepe bebe sa se aseze in pozitia ideala si sarcina coboara, asa ca si burtica pare mai jos. Ma rog, asta in exprimari nemedicale, asa cum percep eu procesul.

Liuda - nu sunt neparat gurmanda (dar am doi barbati in casa) , am niste pofte pe care incerc sa le satisfac acum pt. ca dupa ce nasc stiu clar ca-mi iau adio si de la dulciuri si de la tot ce e bun. Vreau sa incerc sa traiesc sanatos si sa ma si refac dpdv fizic pt. ca n-am decat 27 de ani Dar, desi mananc ok acum, stiu ca ma vei invidia teribil daca-ti spun ca am pus doar 6 kg pana acum. Insa eu chiar sunt cam ingrijorata pt. ca am slabit in spital cat am stat vreo 4 kg iar acum nu mi se pare in regula sa nu iau in greutate. Nu ma intelege ca vreau sa ma ingras neaparat! Doar ca sper ca bebita mea e bine si ca a crescut atat cat trebuie la 31 de saptamani. Maine aflu, ma duc la eco. Abia astept!

ALINA 30+

Mergi la inceput