Ghimbir

Ghimbir | Autor: mcm

Link direct la acest mesaj

La ce anume folositi ghimbirul?

Am cumparat azi o bucatica si am facut ceai din el. E foarte parfumat, imi place aroma si as vrea sa stiu la ce as putea sa-l mai folosesc.
Se poate pune si in prajituri? La care anume? Am mai gasit o reteta cu peste dar parca nu am curaj sa incerc pana nu aud cateva pareri.

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Se foloseste cu mare succes in mancaruri.
Eu il folosesc cand fac aripioare de pui, cod sau alt peste, chiftelutze, dar am facut si dulciuri in care puneam ghimbir si ieseau parfumate.

Daca vrei iti trimit niste retete de prajituri in care am folosit ghimbir.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

FURSECURI CU GHIMBIR

Ingrediente:
400 g faina
100 ml smantana
200 g zahar
1 ou
1 pliculet praf
de copt
1 lingurita scortisoara macinata
zahar pudra vanilat
1/2 lingurita sare



Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul din timp;

Se pune smantana si zaharul intr-un castron si se bate cu mixerul pana se topeste zaharul si compozitia devine pufoasa;

Se adauga in compozitie oul si se bate bine in continuare;

Se amesteca in alt vas faina, praful de copt, sarea, scortisoara si praful de ghimbir, dupa care se adauga treptat amestecul in compozitia de smantana si se bate bine;

Se fac din aluat mingiute cu diametrul de 2-3 cm, se ruleaza prin zahar si se aseaza in tava la distanta unele de altele;

Se tin fursecurile in cuptor 12-15 minute, dupa care se scot si se pun la racit, intr-un loc ferit.

Chiar daca coptul o sa dureze mai mult, ar fi de preferat sa mai lasam fursecurile in cuptor 5-10 minute, dupa ce stingem focul, pentru a se raci treptat.




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Se mai foloseste la placintele cu mere. Cand calesti merele adaugi si ghimbir pe langa zahar si vanilie.

Sau la unele sosuri pentru fripturi.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ankutzika spune:

La mancarurile chinezesti, cum ar fi conopida cu ghimbir sau orez chinezesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

daaaaaaa...
- pui cu ghimbir foarte buun
- poti sa razi radacina proaspata intr-un risotto, la sfirsit, cind adaugi si parmezanul ras.
- taiat feliute subtiri si adaugat in salata...


Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

si eu folosesc la mancarurile chinezesti, doar ca odata am pus prea mult si a iesit foarte aromat, nici nu-l puteai manca.
deci atentie la dozaj (eu am cumparat la plic, nu intreg)

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze
poze apartament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Multumesc pentru raspunsuri.

In cazul in care condimentez mancarea cu ghimbir (sa zicem pui) mai pun si altceva in afara de sare?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Ghimbirul merge bine cu usturoi. Pasta de ghimbir si usturoi (bagate la robot) sta la baza multor mincaruri indiene. Se poate pune la legume stir-fry, se marineaza carnea in ea, se pune in supe asiatice, etc.
Aici se foloseste si la turta dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnarcisa spune:

Si mie imi place mult de tot sa il pun la carnea de pui si chiar in ciorbite, dar nu m-am gandit niciodata ca as putea sa il pun si la prajituri dar cu prima pcazie am sa incerc reteta de fursecuri postata de cristina.

Narcis George si Narcisa

"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am facut cu morcovi. Morcovii i-am lasat la aburi vreo 10 minute. Apoi am calit ceapa, am adaugat morcovii si un amestec de ghimbir ras, miere de albine si un pic de sare. Fiul meu i-a mincat pe post de desert!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput