Piticlonti de iulie-august 2004 (201)
Raspunsuri - Pagina 6
cristalina spune:
Noua nenea doctorul a spus ca pot sa-i pun sau Vibrocil sau Olynth. Vibrocil parca zicea ca are nu stiu ce si e mai bun...asta ultima data. Cu ocazia altor muci mi-a recomandat Olynth!...:)
I-am pus si d'alea si d;alea...cum mi-am adus aminte la farmacie sa cumpar.
Din cate stiu eu exista la ambele varianta pentru copii.
Sanatate lui Danut si sa treaca repede!
Alice, soldat pufos....hahaha
Suna tare!
Alice, trimite si la mine PM cu retete de baclavale...seru'mana!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
Dorsilia spune:
Am observat ca parca are muci si-n gat, se aud cand doarme cum ii harcaie undeva prin gat...si olynthul asta parca ii usuca nasul prea tare, in loc sa-i curga mucii ca lumea, sa-i pot scoate si cu pompa, ii dispar dupa ce-i dau doua pufuri cu olynth, dar tot infundat bocna ajunge in maxim 3 ore, deci efect mare nu prea are. E drept ca instant pare sa respire mai usor dar i se usuca nasul cred si apoi tot degeaba, ii coboara mai jos mucii.
O sa-i iau vibrocil poate e mai eficient.
Multumim pt urarile de sanatate! va dorim asemenea
de retete eu nu mai intreb ca n-am nici un chef de bucatarit si pofta mea de mancare e inexistenta pur si simplu, de duminica am mancat asa fortat, maxim 2 mese pe zi
Adema spune:
Oricat as vrea eu sa tin pasul cu voi, nu fac fata! Si raman in urma, si pe urma ma gandesc ca mi-e "nu-stiu-cum" sa mai scriu fiindca nu sunt la curent cu mesajele voastre si ...asa "se rupe filmul" :)
Cristalina, pupa-ti cretzulina din partea noastra, ca am vizionat-o si ne e draga!
speel, daca era vorba de silicoane "in partile superioare" as fi zis ca nu e bine, daca e cum spui tu la picior, eu cred ca merita sa faci operatia estetica! Si...iarta-ma ca intreb ca nu sunt la curent....ce cursuri faci??
Sanatate bolnaviorilor si numai bine mamicilor gravidutze!
Adema&Codrut
Andries spune:
Lia, eu nu sunt doctor dar din experienta mea de mama de copil alergic la antibiotice iti recomand urmatoarele:
Ambroxol (picaturi) 15 pic de 3 ori pe zi pentru rupt mucii din gat si scapat de tuse.
Ophtamezone N picaturi de nas care nu usuca si nu au efecte secundare.
Nurofen la 6 ore o doza + vit C o fiola pe zi
e tratamentul care il scapa pe Victor de rosu in gat in maxim 3 zile, fara alt antibiotic (picaturile astea cu N la coada au un pic de antibiotic in ele)
Intreaba si tu pediatrul ce parere are, eu sunt multumita de rezultat.
Andries
Andries spune:
Daca ai inceput sa ii dai Sumetrolim (asta-i antibiotic) cred ca trebuie sa ii dai nu stiu cate zile, neaparat suna la pediatru.
Desi eu spun ca se poate si fara antibiotic... vointa sa fie... eu am apelat la antibiotic numai cand a avut otita (nu aveam de ales) si asa imi era frica sa nu faca urat si la ala, ca nu pot sa ii dau decat anumite antibiotice cu riscul sa faca si la alea reactie, nu mai spun ce placere e sa stai sa il supraveghezi cu claritinul intr-o mana si cu cealalta mana pe telefon...doamne fereste sa fie nevoie sa il internezi din cauza alergiei.
Acum al meu e sanatos, saptamana trecuta a fost si el bolnav si tusea si era si cu mucii de-un cot.
Andries
kim222 spune:
Acusica la 12 am aparut si io la servici...am ajuns la dr..dupa o noapte cu dureri atroce...ziceai ca nasc..dar durerile erau de git! Am crezut ca am meningita ..ca dimineata m-a luat cu greturi si ameteli...Pina sa ma vada dr la 11...ma automedicasem si deja eram mai bine!
Lia sanatate lui Danut! Este firesc sa faca febra noapstea..asta este mersul firesc la copii....Este viroza si o sa treaca...Ai grija la muci si cam atit...
Iar ati inceput cu retetele?Io nu fac pt ar trebui sa le termin imediat ce ar fi facute!Nu rezist la dulciuri!
Ioana pt ca nu ai citit episodul trecut....eu iti spuneam ca ai aratat cel mai bine..si sa-mi povestesti si mie un picut de piticii vostrii..din ce sint facuti si de unde pot cumpara asa ceva?
Cristalinule...eu cind citesc la chiloti! Deja va vizualizez!
Roxa..nu s-a calmat ci am iesit io din baie!Ce mai spui de Pat?
edit...Diana ma bucur ca a iesit acest virus...acum macar stii cauza! Rabdare..ca restul le stii deja!
pako spune:
Lia, sanatate multa...faza cu luatuk medicamentelor cu urlete si plansete exista si la noi.Durerea e ca barbati-miu nu colaboreaza cu mine(imi face mai multi nervi)si imi zice ca chinui copilu'.Macar voi sunteti in aceiasi tabara.Eu am gaasit o mica smecherie...tin intr-o mana bombonele sau ce-i place ei si in cealalta mana medicamentul...ii spun ca primeste bun daca ia lingurita...cam asa...
Biluta, asa e si Andreea cu pischu...toata vara mi-a facut la olita, acum de vre-o 3 saptamani are pampersul pt. ca incepuse sa faca pe covor fara sa mai spuna inainte.Imi zice"mami, pischu....am chilotei grosi"nu vrea la olita pt. ca stie ca are pe ea chilotei grosi(pampersi)...mai cere la colac cateodata...Dar am renuntat, ca imi e cam greu sa ma aplec s-o pun la olitza(cu forta, insistand eu).
IOana,ce haioasa e mititica...auzi sa ia scaun si reviste...haha..
aici e f. cald...am iesit in seara astza la o plimbarica si erau 23 de grade...frumos
AncaMaria spune:
Salut gagici... ati scrissss la greu dar asta-i bine!
Eu sunt ocupata sapt asta la munci, dar sper ca voi fi mai relaxata sapt viitoare, dupa ziua de luni...
Bianca are un program aiurea de somn, cred ca siropul de tuse ii da somnolenta, aseara iar a dormit de la 7 la 9 apoi bineinteles ca la 11 nu voia sa doarma... dar pana la urma s-a culcat, a adormit taica-su langa ea si cand sa ma duc la datorie s-au speriat amandoi si ea s-a cocotat pe mine, deci pana la 1 noaptea nu am inchis un ochi... nici nu mai zic la ce ore ajung la servici dimineata..
Unde mai pui ca eu nu pot dormi din cauza tusei... de ieri iau medicamente... deci zapaceala mare la noi...
In rest, desi a facut ceva febra in week-end am dus-o ieri la gradi, si asa mai am un pic si ma dau afara de la servici... naspa vremuri
Olivia, am citit ca si voi ati avut "fun" in week-end.. deh, sa simti ca ai copil, ce daca e numa unu .. si a mea ma urmareste peste, baie, dus, etc... cand fac dus, trebuie taica-su sa-i deschida usa sa ma vada in baie, altfel nu se poate...
De retete nu mai comentez ca nu am ajuns sa fac nici o placinta, si asa apuc sa gatesc numai la 11 noaptea..
In rest toate bune ... mai intru dupa ce imi aduc aminte ce am mai citit...
amironeanu spune:
Salut!
Mai am ceva de lucru, dar am spus ca este cazul sa iau o pauza. Am o saptamana mai dificila pentru ca mi-am luat concediu medical sa stau cu Stefi acasa, dar tot ma duc la lucru cite 4-5 ore cand vine bunica si trebuie sa recuperez seara dupa ce adoarme Stefi, in plus trebuie sa-i fac mancare
Stefi este mai bine, nu stiu daca este otita sau doar o durere de urechi care a insotit raceala ei. Luni dimineata i-am facut analizele, rezultatul la exudatul nazal il iau abia maine, dar singe a iesit foarte bine asa ca dr. ei a hotarat sa nu-i dea antibiotic decat daca mai face febra si se mai plange de urechi. Febru nu a mai facut si desi ieri noapte a scancit destul de mult in timpul zilei este bine. De cand am insistat muuuult mai mult cu Marimerul respira mult mai bine si bine i-a facut si Aerius, este antialergic (am luat si eu pentru ca si eu m-am manifestat exact ca Stefi, de o luna aveam muci si este super, pot respira si eu ca oamenii dupa 3 zile de tratament) si Bioparox (dr. spunea ca este foarte bun, eu cred ca si-a facut si el treaba). Bioparox este sun forma de spray, dar este groaznic, o ustura nasul dupa, plange numai cand il vede, dar am tinut-o si asta este. In schimb trebuia sa-i dau si Eurespal, dar este sub forma de sirop, groaznic de amar si nu am reusit sa-l dau. Nici chiar cu forta, pentru ca nu-l inghitea. De cand cu raceala asta lunga a facut "alergie" la medicamente, pot sa i le dau numai puse in lichide. Oricum, sper eu sa fim pe drumul cel bun. A, legat de picaturi pentru nas am folosit si Olinty si Vibrocil si il prefer pe al doilea, dar pentru dormit bine peste noapte recomand si un antialergic, merge foarte bine si clorfeniramina, 1/2 de pastila inainte de culcare (parca asa se scrie).
V-am mai citit prin miez de noapte, Lia multa sanatate lui Danut!
Anca si voua multa sanatate, noua pentru tuse (dar nu a fost nici foarte persistenta) ne-a facut bine mierea frecata cu zeama de lamaie.
Olivia, sanatate si tie, eu am avut o perioada in care daca ma durea gatul si mancam inghetata imi trecea, dar acum nu cred ca mai am curajul sa incerc aceasta terapie. Eu nu stiu unde sa o incadrez pe Stefi, avem momente cand ne intelegem foarte bine cu ea, dar si momente in care imi vine sa-mi iau lumea in cap. Din fericire este destul de independenta si nu sta lipita tot timpul de mine.
Adema, ce spaima ai putut trage! Bine ca s-a terminat cu bine.
Andreea, am vazut si eu pozele cu Philip (tot Pupi ii spune-ti?), si mie imi place tare mult frizura lui.
Gabi, hai ca mai ai un pic cu bucataria si dupa aceea asteptam poze.
Cristalina, ai dreptate in legatura cu acel copil, nici eu nu as putea sa-mi tin copilul de 6 ani in acel spital.
Felicia, uite metoda asta nu am incercat-o pentru medicamente. Numai ca trebuie sa gasesc ceva care sigur nu-l refuza.
Si eu sunt amatoare de retete, am facut in week-end tarta Roxanei cu aluat pufos, s-a terminat intr-o zi, a fost super. Am scos-o destul de greu din forma, dar a fost foarte apreciata. In week-end-ul asta fac krem-ul, la cantitate dubla ca mai avem o tura de musafiri.
A, eram sa uit, sora mea a fost azi la control, colul s-a scurtat si este permeabil la un deget. Cam in cat timp sa ma astept sa devin matusa? Of, am inceput sa am emotii pentru ea.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare
kim222 spune:
Anca sanatate voua! este frig la voi?
Andrea spor la treaba si sanatate lui Stefi!Dar la controlul urechilor ce a vazut dr?Ca nu-i asa de greu de vazut o otita!
Eu cred ca m-ati inteles grestit..eu am facut un torticolis bilateral ....si de sus pina jos!Si uite dupa 6 ore iar m-au apucat durerile ..ma duc sa ma droghez!
edit Carmen tu ai primit mesajul meu?