Sforaie! Polipi?! SFATURI!!!
Raspunsuri - Pagina 2

herra spune:
parca i s-au mai desumflat/sau cum se spune polipii; sau cel putin sforaie mult mai putin;
e oare posibil sa-l fi iritat eu cu "batista bebelusului" - cred ca am exagerat putin cu ea; incepusem sa o folosesc chiar si cand nu era racit; sa scot si ultima cojita din nasuc; am devenit dependenta de ea!

susulina spune:
Herra, ca sa te linistesti, du-te la doctor cu copilul.Ce stiu eu e ca daca sunt polipi trebuie operat. Acum 3 saptamani si cumnata mea l-a operat pe baietelul ei care are 1 an si 8 luni, la Budimex in Bucuresti.Si in cateva ore le-a dat drumul acasa.Nu este o operatie grea si nu trebuie asteptat a varsta de 3 ani ca sa se poata face.Nepotelul meu sforaia noaptea, se apuca de fata, de nas ,de urechi si nasul asta infundat se accentuase acum ca a venit toamna.Doctorul s-a mirat ca nu a facut des rosu in gat, zice ca si asta e un simptom al polipilor.
Cateva zile dupa operatie il doare putin gatul cand mananca.
Zicea cineva ca ce are daca sta asa cu polipi. Pai raceste mai des sta tot timpul cu gura deschisa si vorbeste fomfait.Si ce rost mai are nasul daca nu pentru pentru respiratie?
Eu personal am fost operata de 2 ori de polipi, la 10 si la 12 ani.Intr-adevar, sunt cazuri cand se refac, dar nu obligatoriu.Cand m-am operat a doua oara medicul a zis ca nu se vor mai reface. Si nu am mai avut probleme niciodata.
Deci sfatul meu este ca daca are polipi sa nu-l lasi sa se chinuiasca cu nasul infundat.Sanatate multa!
Raluca si Alexandra-Ioana(15 septembrie 2004)

Cristina_C spune:
Cred ca sunt cazuri si cazuri, nu toate necesita operatie. Robert nu raceste mai des decat oricare copil care merge la gradinita. Si cred ca la orice raceala se inflameaza polipii, nu? Apoi cedeaza... Si nici nu sta cu gura deschisa sau vorbeste "fonfait" - asa stiam si eu ca arata un copil cu polipi si, da, daca ar arata asa si el, altfel as vedea lucrurile. Acum ca i-a trecut raceala are nasul curat, respira bine in somn si nu mai sforaie. Iar amigdalele au fost si ele mari si nu s-a propus sa le scoatem "la pachet" cum polipii. No way!
Chiar sunt tare curioasa ce-o sa ne mai spuna pediatrul peste doua saptamani, la controlul de 4 ani.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

april spune:
de ce sa nu te gandesti la operatie herra?
e usoara iar rezultatul e uimitor.
nu te chinui pe tine si copilul, ca tot la operatie ajungi daca are polipi.
mie imi pare rau ca ne-am chinuit tor cativa ani din acelasi motiv: frica de operatie.
succes si o sa fie bine. o sa vezi.

Cristina_C spune:
herra, nu stiu daca ai citit si aici: http://forum.desprecopii.com//forum/topic.asp?TOPIC_ID=86982
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

srb_cld spune:
si fetita mea are polipi dar doctorul nu o opereaza pana la 3 anisori si ea acum are 1an si 6 luni,tot asa sforaie,tuseste in somn am incercat naturist ceva dar nu ajuta,nu mai stiu ce sai dau pe cuvant ma doare sufletul cand o aud noapte in somn tusind si plangand.Ii are de la nastere,si asa ne chinuim tot timpul,cand cauti ea este fornaita. un consult orl este cel mai bun si masajele cu albastru de metil isi fac efectul dar nu pentru mult timp,eu am fost cu ea la orl acum nici o luna si dupa 1 noiembrie mergem dinou.Dzeu sa ajute pe totii copii sa scape de polipi caci este o boala foarte grea. Cu drag Claudia Sirbu resita.

danielac spune:
noi avem acum 5 ani si nu sforaim, dar ne tot vaitam de ureche, din cand in cand, ba rosu in gat sporadic, ba nas infundat...
am dus-o la ORL si medicul mi-a spus ca de la polipi are aceste simptome si sa o mai las cateva saptamani dupa care sa revenim la control si sa vedem daca e cazul de operatie!
am inteles ca e foarte simpla operatia, dar ce anestezie le face? unde v-ati operat copiii de polipi?
Fetita mea Diana-Maria are de acum, 5 anisori!

Venerata spune:
Herra, si eu l-am operat pe Vlad de polipi la 3 ani si 8 luni. El nu sforaia, dar facea des rosu in gat, a facut si laringita, traheita si chiar otite. L-am operat la Budimex, nu este o operatie grea pentru pici, poate noi mamele ne speriem mai mult. Atunci cand l-am operat noi, erau alti copii in salon care chiar avusesera probleme mult mai mari din cauza polipilor, printre care si sforaitul, si chiar semi-surzenie. Sfatul pe care l-am primit noi de la pediatrul nostru si pe care ti-l transmit si tie este sa ai cel putin 2 opinii de medici ORL-isti in legatura cu operatia. Spun asta pt. ca parerile sunt impartite. Oricum daca te hotarasti sa-l operezi, stiu ca operatia se recomanda sa se faca primavara sau toamna, atunci cand nu este nici prea cald afara dar nici prea frig afara. Succes si sanatate!
Elena Venera
Elena V.

danielac spune:
quote:
Originally posted by Venerata
Herra, si eu l-am operat pe Vlad de polipi la 3 ani si 8 luni. El nu sforaia, dar facea des rosu in gat, a facut si laringita, traheita si chiar otite. L-am operat la Budimex, nu este o operatie grea pentru pici, poate noi mamele ne speriem mai mult. Atunci cand l-am operat noi, erau alti copii in salon care chiar avusesera probleme mult mai mari din cauza polipilor, printre care si sforaitul, si chiar semi-surzenie. Sfatul pe care l-am primit noi de la pediatrul nostru si pe care ti-l transmit si tie este sa ai cel putin 2 opinii de medici ORL-isti in legatura cu operatia. Spun asta pt. ca parerile sunt impartite. Oricum daca te hotarasti sa-l operezi, stiu ca operatia se recomanda sa se faca primavara sau toamna, atunci cand nu este nici prea cald afara dar nici prea frig afara. Succes si sanatate!
Elena Venera
Venera, uite eu chiar pentru faptul ca m-i se parea ca nu prea aude bine, m-am dus iarasi la orl-ist si mi-a zis ca polipii sunt de vina... multumesc de sfaturi! tu la ce medic l-ai operat?
Elena V.
Fetita mea Diana-Maria are de acum, 5 anisori!

Venerata spune:
Doamna Dr. Elena Tanase. Eu am ajuns la dansa cu o recomandare, si am auzit ca e f. buna. Oricum, operatiile de polipi se fac cam ca pe banda rulanta, asta a fost perceptia mea ca parinte stand acolo cateva ore bune. Ne-au chemat la ora 7 (dupa ce inainte cu o zi i s-a luat sange pt analize), au facut foile de internare si pe al meu l-a luat la operatie la 10. Partea mai grea pentru cei mici este ca nu au voie sa bea/manance nimic inainte de operatie (ca sa nu vomite dupa operatie), si e cam greu sa rezisti rugamintilor scumpilor mici, mai ales cand in salon sunt 7 copii si cel putin 7 parinti, iar caloriferele duduie (era februarie cand l-am operat eu pe Vlad).
Elena (Venera)
Elena V.